İsrail, Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor: Can kaybı 313 oldu

İsrail, Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor: Can kaybı 313 oldu

Yayın: 08.10.2023 14:55
Paylaş:
A+ A-

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne hava saldırılarına devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, söz konusu saldırılarda 313 kişinin hayatını kaybettiğini, 1990 kişinin yaralandığını duyurdu.

Dün sabah saatlerinde İsrail’e operasyon başlatan Filistinli silahlı gruplarla İsrail güçleri arasındaki çatışmaların dün akşam farklı noktalarda devam ettiği duyuruldu.

İsrail’in resmi yayın kuruluşu KAN’ın haberine göre, Gazze Şeridi sınırına yakın yerleşim yerlerinden Sderot’taki polis karakolunu ele geçiren Filistinli silahlı gruplar ve Kfar Azza yerleşim biriminde İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İsrail güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Gazze’ye yönelik saldırılarda ölü sayısı 313’e ulaştı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi’nden başlattığı “Aksa Tufanı” saldırısının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 313 kişinin yaşamını yitirdiği, 1990 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari de Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda şu ana kadar 400 Hamas mensubunun öldürüldüğünü söyledi.

Sözcü Hagari, son 24 saatte Hamas’ın saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 26 olduğunu belirtti.

Öte yandan The Jerusalem Post gazetesinin haberinde gayriresmi raporların 750 İsraillinin kayıp olduğunu ortaya koyduğuna işaret edilerek, daha fazla ayrıntı verilmedi.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te otobüs şoförü rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde otobüs şoförü, rahatsızlanan yolcuyu güzergah dışına çıkarak hastaneye ulaştırdı.

Kent merkezinden Selim Şirin yönetimindeki 78 SB 145 plakalı belediye otobüsüne binen genç kız, bir süre sonra rahatsızlandı.

Durumu fark eden Şirin, güzergahını değiştirerek yolcuyu Safranbolu Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Hastaneye getirilerek sağlık personeline teslim edilen genç kızın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sürücü Şirin, gazetecilere, Karabük-Safranbolu seferini yaparken bir yolcunun rahatsızlandığını fark ettiğini söyledi.

Otobüsü uygun bir yerde durdurduğunu belirten Şirin, “Bir anda fenalaştı. İlk müdahaleyi yapmak için çevresini boşalttık. Daha sonra güzergah dışına çıkarak kendisini en yakın hastane olan Safranbolu Devlet Hastanesi'ne götürdüm. İnsanlık görevimiz.” ifadelerini kullandı.