İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi migren ağrılarını hafifletmeyi amaçlayan cihaz geliştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.08.2024 16:30
A+ A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi, migren hastalarının ağrılarını doğal yöntemlerle hafifletmek amacıyla MigRelieve adlı tamamlayıcı tıbbi ürün tasarladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversitesinin Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Yusuf Sayın, geliştirdiği cihazla sıcak kompres, soğuk kompres ve titreşim terapisi olmak üzere üç farklı mod sunarak migren hastalarının ağrılarını yönetmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Sayın'ın, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Er, Refik Burak Atatür, Suat Batuhan Esirger ve Yetkin Yazıcı'nın danışmanlığında geliştirdiği, 15 dakikalık seanslar halinde çalışarak migren ağrısını hafifletmeyi amaçlayan MigRelieve, piyasadaki benzer ürünlerden farklı olarak sıcak kompres, soğuk kompres ve titreşim terapisi olmak üzere üç farklı rahatlama yöntemini bir arada sunarak hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Cihaz, kullanıcılara günlük aktiviteleri arasında rahatlama olanağı sunarak dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyerek ilaç bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje danışmanlarından üniversitenin Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Er, ders yürütücüleri olarak öğrencileri araştırmaya ve doğru sorular sormaya yönlendirdiklerini belirtti.

Er, “İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Bitirme Projeleri'nde öğrencilerimiz kendilerinin tespit ettikleri problemlerin çözümlerine yönelik tasarım önerileri geliştiriyor. Her öğrenci kendi tespit ettiği problem alanında bilgisi olan, söz konusu problemi bizzat deneyimleyen kişilere ulaşıyor, onlardan bilgi ve görüş alıyor. Tasarım süreci boyunca da bu kişilerden geri bildirim almaya devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

– “Tasarımımın ergonomik ve kullanıcı dostu olmasına özen gösterdim”

Cihazı tasarlayan Sayın, tasarımda migren hastalarıyla bireysel görüşmeler yaparak çeşitli rahatlama yöntemlerini incelediğini kaydetti.

Sayın, “Kullanıcı analizi yaparak hastaların ihtiyaçlarını belirledim. Doktorlar ve uzmanlarla görüşmeler yaparak migren ağrısının fizyolojik etkilerine göre cihazımı geliştirdim. Mod seçeneklerini, soğuk kompres, sıcak kompres ve ritmik titreşim gibi migren ağrısını hafifletmede etkili olan yöntemlerden seçtim. Tasarımımın ergonomik ve kullanıcı dostu olmasına özen gösterdim.” değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek dönemde mühendislerle ve doktorlarla işbirliği yaparak MigRelieve'i ticarileştirmeyi arzu ettiğine dikkati çeken Sayın, projeyi tasarlarken annesinin yıllardır yaşadığı şiddetli migren ağrılarından yola çıktığını aktardı.

Sayın, “Annem migren hastası ve onun zor anlarını büyürken gözlemledim, hayattan kopmuş gibi davranıyor ve çok fazla ilaç tüketiyordu. Bu deneyim, annem gibi şiddetli baş ağrısı çeken insanlar için ilaç kullanmadan ağrılarını hafifletebilecekleri ve günlük aktivitelerine devam edebilecekleri bir çözüm bulmayı amaçlayan bir ilham kaynağı oldu.” açıklamalarında bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

LG Electronics, Uluslararası Tasarım Mükemmelliği Ödülleri’nde 23 ödül kazandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:07
A+ A-

İSTANBUL (AA) – LG Electronics (LG), bu yılki Uluslararası Tasarım Mükemmelliği Ödülleri'nde (IDEA) 23 ödül aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ödüller arasında, iki altın, bir gümüş ve üç bronz ödül yer alıyor. Bu yılın ödülleri, LG'nin estetik çekiciliğin yanı sıra toplumsal değer ve sürdürülebilirliğe öncelik veren tasarımlar yaratma konusundaki kararlılığını vurgulaması açısından da önem taşıyor.

Altın ödül kazanan ürünlerden biri olan “LG Comfort Kit” bu yaklaşıma örnek teşkil ediyor. Bu kapsamlı aksesuar seti, LG cihazlarının erişilebilirliğini artırmak ve bunların her yaştan, cinsiyetten ve yetenekten insanlar için kullanımını kolaylaştırmak üzere tasarlanmış durumda.

“LG Comfort Kit”, sınırlı güce veya el becerisine sahip kullanıcıların cihaz kapılarını kollarını geçirerek kolayca açıp kapamalarına olanak tanıyan “Kolay Tutma Kolu”nun da aralarında olduğu yedi aksesuara sahip. “Kolay Top Şekilli Düğme”, cihazın kadranlarının avuç içi ile çalıştırılmasına olanak tanırken, “Kolay Askı”, kıyafetlerin LG Styler'ın içindeki hareketli askılara asılması işlemini basitleştirerek özellikle tekerlekli sandalye kullanıcılarına fayda sağlıyor.

Bu aksesuarlar mevcut LG ürünleriyle sorunsuz bir şekilde entegre oluyor, takılması ve çıkarılması son derece kolay ve daha fazla güvenlik için yuvarlatılmış kenarlara sahip. Ayrıca Kolay Tutma Kolu, Kolay Top Şekilli Düğme ve Kolay Askı geri dönüştürülmüş plastikten yapılmakla beraber, LG'nin sürdürülebilirliğe ve döngüsel ekonomiye olan bağlılığını vurguluyor.

İkinci altın ödül, LG gram serisinin ultra hafif tasarımını ve geniş ekran deneyimini katlanabilir ekranın uyarlanabilirliğiyle birleştiren katlanabilir dizüstü bilgisayar “LG gram Fold”a verildi. İnce OLED teknolojisini kullanan bu cihaz, her mod için optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzü ve deneyimiyle 12 inçlik bir dizüstü bilgisayar ile 17 inçlik bir tablet arasında geçiş yapabiliyor.

– Tasarım liderliğini daha da güçlendirdi

Alternatif olarak cihaz, kablosuz klavyeye sahip geleneksel bir dizüstü bilgisayar gibi de çalışabiliyor. Mat cam kaplama birinci sınıf bir dokunuş katarken, magnezyum alaşımlı yapı yalnızca 1.250 gram ağırlığıyla dayanıklılık ve taşınabilirlik sağlıyor.

LG'nin IDEA 2024'teki başarısı bu altın ödüllerin ötesine geçiyor. “LG CineBeam Q” taşınabilir projektör, kompakt tasarımı ve 360 ​​derece dönebilen koluyla maksimum taşınabilirlik sunarak her türlü alanı tamamlama yeteneği nedeniyle gümüş ödül kazandı. Bronz ödüller ise, “LG Therma V R290 Monobloc” ısı pompasına, çift invertör kompresörlü LG nem alma cihazına ve “LG CLOi UX 2.0” olarak bilinen “LG CLOi ServeBot”un sezgisel kullanıcı deneyimine verildi.

“LG CLOi UX 2.0”, yazı tipi boyutunu kullanıcının ekrandan uzaklığına göre ayarlayan uyarlanabilir bir ekrana sahip ve durumu, sezgisel renkler ve hareketlerle iletiliyor. Bu yılın başlarında LG “CLOi ServeBot”, “Red Dot Tasarım Ödülü” ve “Ergonomi Tasarım Ödülü”nde de ödüller alarak tasarım liderliğini güçlendirdi.

Bu büyük ödüllerin yanı sıra LG, monitörler, klimalar, çamaşır makineleri, kurutucular, nemlendiriciler, hoparlörler, mikro LED tabelalar ve “webOS UX”, “LG ThinQ UX” ve “Sound UX” gibi yazılımlar da dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi için 17 finalist ödülü aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LG Electronics Tasarım Yönetim Merkezi Başkanı Hwang Sung-gul, “Müşterilerin gelişen yaşam tarzlarına uygun olarak yalnızca son derece rafine değil aynı zamanda yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımlar sunmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331