İstanbul’dan Hissedilen Deprem, Naci Görür’den Uyarı!

İstanbul’dan Hissedilen Deprem, Naci Görür’den Uyarı!

Yayın: 04.12.2023 12:42 |Güncelleme: 27.12.2023 16:25
Paylaş:
A+ A-

Gemlik İçin Deprem Uyarısı: Prof. Dr. Naci Görür’den Çağrı

Marmara Denizi’nde meydana gelen 5,1 ve 4,5 büyüklüğündeki iki depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Körfezi’nde yaşanan sarsıntılara dikkat çekerek uyarılarda bulundu. İstanbul başta olmak üzere Bursa ve çevre illerde hissedilen depremler nedeniyle vatandaşlar ev ve iş yerlerinden çıkarken, bazıları ise ailelerini bilgilendirmek adına telefonlarını kullanmak zorunda kaldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, Marmara Denizi’nde gerçekleşen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Bursa’nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde meydana geldi. Hemen ardından aynı bölgede 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Gemlik Körfezi’ndeki Zeytinbağı Fayı’nın bir parçasında gerçekleştiğini belirtti. Güney kolunda yavaş hareket eden ancak stres biriktiren bir fay zonu olarak tanımlanan Zeytinbağı Fayı’nın 1999 depremlerinde stres kaybına uğradığını ifade eden Görür, şu anda bir sıkıntı görmese de Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanının deprem direncini artırması gerektiğini vurguladı.

Görür’ün uyarısının ardından bölgedeki yetkililerin alacağı tedbirler ve Gemlik’teki deprem direncinin güçlendirilmesi süreci merakla bekleniyor. Gemlik Körfezi’nin risk altında olduğuna dair yapılan bu uyarı, bölge halkını ve yetkilileri harekete geçirmeye yönelik önemli bir çağrı niteliği taşıyor. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de Satala Antik Kent değerlendirme toplantısı yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever başkanlığında Satala Antik Kent değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kelkit Kaymakamlığı Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi ve kazı başkanı Elif Yavuz Çakmur, Satala Antik Kenti'nde yapılması planlanan kazı çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Vali Tanrısever, toplantının ardından gazetecilere, Salata Antik Kenti kazılarının potansiyelinin çok büyük olduğunu söyledi.

Antik kentin ülke turizmine kazandırılması için değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Tanrısever, şöyle devam etti:

“Buradaki temel sıkıntılarımızdan biri gelen insanların karşılanıp ağırlanabilecekleri bir yerin olmaması. Bölgenin ne olduğunun anlatılabileceği, kendilerinin ufak tefek ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir mekan oluşturmak istiyoruz. Eski sağlık ocağı binasını Roma lejyon binası haline getirmek suretiyle ilk turist karşılama ve ağırlama yeri olarak hizmete kazandıracağız.”

Tanrısever, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kazılara ciddi destek olduğunu kaydederek, “Proje kaynağını da DOKAP'tan alacağız. Projelerimizi yaptık, inşallah önümüzdeki sene onun kaynağı gelirse Satala'da topyekun ayağa kalkma süreci başlayacak. Bu zamana kadar genel hatlarıyla etrafı çizilmiş, genel bir izlenim edinilmeye çalışılmış, bundan sonra da inşallah ayağa kaldırılmış olacak.” dedi.

Toplantıya, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve kurum amirleri de katıldı.

Toplantıdan ardından Vali Tanrısever, ilçe belediyesini ziyaret etti.