İstiklal Marşımız 103 Yaşında…

İstiklal Marşımız 103 Yaşında…

Yayın: 12.03.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde 100. Yıl Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi fuaye alanında, Karabük 75.Yıl Karabük Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu serginin; Vali Mustafa Yavuz ve protokol tarafından ziyaret edilmesinin ardından, salon programına geçildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 75.Yıl Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde bu yıl 103. yılı kutlanan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına; Vali Mustafa Yavuz, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Baro Başkanı Av.Emrah Köklü, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Karabük 75.Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Milletin Sesi Mehmet Akif” adlı oratoryo gösterisi ile devam eden program; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşımızı okumasının ardından, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103.yıl dönümü ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödüllerinin Vali Yavuz tarafından verilmesi ile program son buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaykur Rizespor, yarın sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında yarın sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşacak.

Çaykur Didi Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Turgut Doman yönetecek.

Ligde son hafta deplasmanda RAMS Başkaşehir'e 2-0 yenilen Rize temsilcisi, 34. hafta öncesinde 48 puanla 6. sırada yer alıyor.

Çaykur Rizespor'da kırmızı kart cezalısı Mocsi, sakatlığını bulunan Faye, Benhur Keser, Mithat Pala ve Laine kadroda yer alamayacak.

Hafta boyunca tedavisi yapılan Shelvey'in oynayıp oynayamayacağı ise maç saatinde belli olacak.

Yeşil-mavililer, son hazırlığını akşam saatlerinde Mehmet Cengiz Tesisleri'nde tamamladıktan sonra kampa girecek.

Ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan mücadele, 1-1 sona ermişti.