Kaçak Eğitim Faaliyeti Yürüten Yerler Kapatıldı

Kaçak Eğitim Faaliyeti Yürüten Yerler Kapatıldı

Yayın: 23.10.2023 13:52 |Güncelleme: 27.12.2023 16:40
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Denetim Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Karabük’te izinsiz eğitim faaliyetlerinin sürdüğü yerlere denetimler yapıldı. Karabük Valiliği, yasal olmayan bir şekilde öğrencilere özel ders verildiği ve kaçak eğitim yapıldığına dair gelen şikâyetleri değerlendirdi. Valilik, oluşturduğu kaçak komisyon tarafından Karabük genelinde 25 yerin kapatılmasına karar verdi.

Yapılan denetimlerde bazı yerlerin özel ders verdiği de saptanamadı. Kaçak ders verdiği anlaşılan yerler ise uyarılarak, kapılarına mühür vuruldu. Herhangi bir cezai işlem uygulanmadı. Ancak her türlü kaçak eğitim ve izinsiz ders verenlerin şikâyetler üzerine işlem göreceği ve takip edileceği belirtildi.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Karabük’te özel ders adı altında çocukların izinsiz kişi veya kurumlardan ders almalarına kesinlikle izin verilmeyeceği, gelen şikayetler üzerine harekete geçileceği açıklandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Yorumlar

  1. karabüklü

    ülkedeki vergisiz kazancın liderliği öğretmenlerde bu net…
    özel ders adı altında evlerinde onbinlerce-yüzbinlerce lira kazanıyorlar,bir lira dahi vergi ödemiyorlar…
    birde gündüz okulda, çocuklara doğru olun dürüst olun cart curt diyolar utanmadan…
    şehirlerin tüm yetkilileride bu suça ortak aslında,nerdeyse hepsinin çocuğu bu özel-kaçak derse çocuklarını gönderiyor…
    bir kere bile haber olmaması çok ilginç…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Mankurt” adlı oyun sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Azerbaycan Devlet Pandomim Tiyatrosu, “Mankurt” adlı oyunu Trabzon'da sahneledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen “24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” kapsamında, Türk dünyasının ünlü yazarı Cengiz Aytmatov tarafından yazılan oyun, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ceyhun Dadaşov'un yönettiği tek perdelik oyunda, Nargilıe Qaribova, Behruz Ahmedli, Sabina Hacıyeva, Elnur İsmayılov, Nurlan Rüstemov, Ali Alizade, Solmaz Bedelova, Sabire Hasanova, Cavad Nuriyev, Nurida Musabeyli, Elxan Şahaliyev, Ramiz Ismayılov ve Natella Bedelova rol alıyor.

Büyük beğeni toplayan oyunda, “Gün olur asra bedel” adlı eserde geçen “mankurtlaştırma”dan esinleniliyor.

Öte yandan 2 Mayıs'ta başlayan ve 15 Mayıs'ta sona erecek festival kapsamında yarın, Azerbaycan Devlet Pandomim Tiyatrosu “Mankurt” ve Van Devlet Tiyatrosu'nun “Şifreli Köpek” oyunları sahnelenecek.