Kadın Kolları KESDER’e yeni bir ivme ve güç kazandırdı

Kadın Kolları KESDER’e yeni bir ivme ve güç kazandırdı

Yayın: 26.10.2022 14:34
Paylaş:
A+ A-

Kısa adı KESDER olan Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği bünyesindeki Kadın Kolları 1. Yılını kutladı.

17 yıllık geçmişi bulunan ve kısa bir süre önce dernek lokalinin tapusunu satın alarak önemli bir kazanım elde eden KESDER’de bir yıl önce kurulan Kadın Kolları için kutlama programı düzenlendi.

İdris Çankaya yönetiminde sosyal ve kültürel anlamda birçok başarılı faaliyete imza atan KESDER’de yöresel dernekler arasında bir ilk olarak kayıtlara geçen KESDER Kadın Kolları, kuruluşunun 1. Yılını dernek lokalinde düzenlediği geniş katılımlı kahvaltı programı ile kutladı.

KESDER Başkanı İdris Çankaya, KESDER Kadın Kolları Başkanı Songül Çay, dernek yöneticileri, kadın kolları üyeleri ve misafirlerin katılım sağladığı programda KESDER Başkan Yardımcısı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Adem Pazarlıoğlu’na muhtarlar günü, KESDER Başkan yardımcısı Rümeysa Gök ve Yeniceli misafir İrem Nur Delibasan’a doğum günleri nedeniyle yaş pastalı kutlama yapıldı.

Programda konuşan Dernek Başkanı İdris Çankaya Kadın Kolları’nı gayretli çalışmaları nedeniyle tebrik ederek, “Bundan bir yıl önce yönetim olarak almış olduğumuz kararın doğru ver yerinde olduğunu hep beraber gördük ve yaşadık. Kadın Kollarımız derneğimize yeni bir ivme ve güç kazandırmıştır. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar da bunların bir kanıtıdır. İlk gün kurulduğunda yedi kişi ile yola çıkan Kadın Kollarımızın gönüllü üye sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu birlik ve beraberliğimizin bir sonucudur. Bu bağlamda öncelikle Kesder Kadın Kolları Başkanımız Songül Çay’ın ve tüm Kadın Kolları Üyelerimizin 1. yılını kutluyorum” dedi.

KESDER Kadın Kolları Başkanı Songül ÇAY ise yaptığı konuşmada Karabük’te yöresel dernekler arasında ilk ve tek olduklarına vurgu yaptı ve “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. KESDER Başkanımız İdris Çankaya ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz. KESDER Kadın Kolları olarak Dernek yönetimimizle koordineli olarak sosyal yardımlaşma, dayanışma ve kültürel anlamda birçok çalışmanın içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Dernek binamızın alımı, yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladığımızın bir kanıtıdır.

Biz kadın kolları olarak ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ düsturu güzel işlere imza atan çalışmaların içinde olmaktan çok mutluyuz.

Kadının eli her yere değmeli ve biz kadınlar sosyal faaliyetlerde daha çok yer alarak daha çok hizmetlere imzalar atmalıyız.

Ailemizde, işimizde, gücümüzde ve STK larda gösterdiğimiz kadın gücünü, artık şehrinizin ve ülkemizin geleceği için her alanda göstermeli ve ‘Biz de varız’ demeliyiz.

Dernek çalışmalarımızda beni ve Değerli Başkanımız İdris Çankaya’yı yalnız bırakmayan, öncelikle siz kıymetli Kadın Kollarındaki arkadaşlarıma ve tüm KESDER Yönetimi ve Üyelerimize, Burada bizleri yalnız bırakmayan uzaktan yakından gelen misafirlerimize, mazeret bildirerek katılım sağlayamayan herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.