Kahveci Hastane Sorununa Değindi

Kahveci Hastane Sorununa Değindi

Yayın: 06.04.2015 09:46
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci Gazetemiz “HER TELDEN KÖŞESİNDE..” çıkan ve özellikle Karabük ile Bartın İlleri arasında ki Sağlık Sektörü değerlendirmelerine,yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklama ve bu açıklama ile verdiği bilgiler aynen şu şekilde;
KARABÜK VE BARTIN İLLERİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Karabük ilinin toplam nüfusu: 233.000
Bartın ilinin toplam nüfusu : 190.000

Karabük ilindeki toplam uzman hekim sayısı : 214 (Bunun 175 tanesi kamuda görev yapıyor)
Bartın ilindeki toplam uzman hekim sayısı : 125 (Bunun 94 tanesi kamuda görev yapıyor)
Karabük ilindeki toplam pratisyen hekim sayısı : 135 (Bunun 125 tanesi kamuda görev yapıyor)
Bartın ilindeki toplam pratisyen hekim sayısı : 111 (Bunun 101 tanesi kamuda görev yapıyor)
Karabük ilindeki toplam diş hekimi sayısı : 72 (Bunun 41 tanesi kamuda görev yapıyor)
Bartın ilindeki toplam diş hekimi sayısı : 35 (Bunun 18 tanesi kamuda görev yapıyor)
Karabük ilindeki toplam ambulans sayısı: 37
Bartın ilindeki toplam ambulans sayısı : 27

HASTANE HİZMETLERİ
2014 yılında Karabük ilinde toplam muayene sayısı: 2.300.000 (Bunun2.100.000’lik kısmı kamu hastanelerinde)
2014 yılında Bartın ilinde toplam muayene sayısı : 854.000
Karabük ilinde toplam yatak sayısı:641 (Bunun 512 tanesi kamuda yer almaktadır).
Bartın ilinde toplam yatak sayısı :437 (Bunun 422 tanesi kamuda yer almaktadır).
Karabük ilinde nitelikli yatak sayısı: 364 (Toplam yatak sayısına oranı %72)
Bartın ilinde nitelikli yatak sayısı : 121 (Toplam yatak sayısına oranı %29)
Not: Nitelikli yatak bir odada ikiden fazla yatak bulunmaması ve odada tuvalet banyo bulunması anlamına geliyor.
Karabük ilinde 10 bin kişiye 28 yatak,
Bartın ilinde 10 bin kişiye 23 yatak düşmektedir.
Türkiye ortalaması 10 bin kişiye 25 yataktır.
Karabük ilinde diş ünit sayısı 34, Bartın ilinde 26’dır.
Karabük ilinde diyaliz cihaz sayısı 83, Bartın ilinde 53’tür.
Karabük ilinde MR sayısı 2, Bartın ilinde 1’dir. Tomografi sayısı Karabük’te 5, Bartın ilinde 2’dir.
İlimizde Eğitim Araştırma Hastanesi kurulduktan sonra pek çok branşta Yrd.Doç., Doç. ve Prof. doktorlarımız görev almaya başlamışlardır. Tıbbi Onkoloji, hematoloji, endokrinoloji, yeni doğan uzmanlığı gibi pek çok spesifik uzmanlık dalı hizmet vermeye başlamıştır.

Bartın ili hastane bilgileri
Bartın İlinde 3 ayrı yerleşkede hizmet veren tek bir devlet hastanesi vardır. Bunlardan birinde kadın doğum hastalarına, birinde göğüs hastalarına ve diğerinde de geriye kalan branşlar da hizmet verilmektedir. Bitmek üzere olduğu belirtilen 400 yataklı hastane proje aşamasındadır ve temeli dahi atılmış değildir. Ayrıca bu 400 yataklı hastane bittiğinde ayrı ayrı hizmet veren eski üç binadaki hizmetler tek binada toplanacaktır. Hedefleri Karabük gibi olmaktır..
Şu anda pek çok branşta (kardiyoloji, kalp damar cerrahi, onkoloji, hematoloji vs) hasta Bartın’dan, Kastamonu’dan ve diğer çevre illerden Karabük’e sevk edilmeye başlanmıştır. Zaman zaman yatak sayısında sıkıntı çekilmesinin nedeni de komşu illerden gelen hastalar nedeniyledir. Ayrıca riskli gebelikler, düşük doğum ağırlıklı ve prematüre bebekler ilimize gelmektedir. Ayrıca anjio ünitemiz devreye girdikten sonra bu sayı daha da artacaktır.

Karabük bilgileri
İlimizde de şu anda geçici kabul aşamasında olan 75 yataklı Safranbolu Devlet Hastanesi ve 10 yataklı Eflani Entegre Devlet Hastanesi bulunmaktadır. Bu hastaneler teslim alındığında yatak sayımız 35 (25 yatak Safranbolu’da ve 10 yatak Eflani’de) artacaktır. Yenice’ye 25 yataklı Devlet Hastanesi ve Eskipazar’a da 20 yataklı Entegre Devlet Hastanesi inşaatına birkaç ay içinde başlanacaktır. Ayrıca şirinevler eğitim ve araştırma hastanesi 150 yataklı revize blok inşaatımız yatırım programında yer almaktadır. Yer sorunu çözüldüğünde derhal ihale işlemleri başlatılacaktır.
Ayrıca 40 yataklı Karabük ağız ve diş sağlığı hastanesi 2015 yılı yatırım programına alınmış ve projesi bitirilmiştir. önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacaktır.

6 kişi görüş bildirdi

  1. mehmet özcan

    Karabük’te gerçekleşen vergi tahakkuku %98 lik oranla Türkiye 1. olmuş,ulusal bütçemize katkısı bu kadar az nüfus oranına rağmen 81 il arasında 33. olmuştur….Ulusal bütçe havuzundan şehrimizin aldığı pay ise 76. sıralarda kalması düşündürücüdür…SONDAN DÖRDÜNCÜ….Bunun Türkçesi ; Karabük’ün hakkını başka şehirler yiyor,Karabük,siyasetçileri,sivil toplum örgütleri,halkı uyuyor,uyutuluyor demektir.HASTANE yatak kapasitemiz,650 den 360’a düşmüş,hastanelerde yatacak yer bulunamıyor…Hastanedeki polikılinik sayısı,6500’den 12600’lere çıkmış %100’lük bir artış…….SAĞLIK Karabük’te bitirilmiştir…Çok büyük sıkıntılar var….Hava kirliliği oranlarında hiç bir iyileşme yok…..Kıyaslamaları,Bartın’a göre değil,ulusal bütçeden aldığınız yatırım payına göre yapınız LÜTFEN….

  2. yılmaz çetinkaya

    ben 5000 evler de oturmaktayın böyle bir şey türkiyenin hiç bir yerinde yoktur araştırma hastanesi diye bir hastane yaptılar da devlet hastanesi nerede kalıki 55 bin 60 bin nufusu olan bir yereki hastaneyi kapat bu vatabdaş bir iyneye araştırmayamı gidecek yüzüncüyılda aynen öyle şimdi bunlar beşbin evlere ne yüzle oy istemeye gelecekler aklınızı başınıza alın 5000 binevler dogum hastanesini devlet hasteesi olarak açılmasını istiyoruz

  3. yılmaz çetin kaya

    sayın vekiler beşbinevler deki hatane ne oldu

  4. Hastane

    5000 Evler Doğum ve Çocuk hastanesini açmadan oy istemeye gelmeyin.

  5. ATAKAN KARTAL

    ağzına sağlık senin mehmet özcan isimli yorumcu.helal olsun sana.bravo.osman kahveci iyi oku bak.ey karabük halkı siyasi oterite karabüğe ununu elemiş duvara asmış gözüyle bakıyor.adamlar eskişehir ankara arası yüksek hızlı tren yapıyorlar yok konya ankara arasına da YHT projesi yapıyorlar bizde karabüklüler olarak karabük gerede kızılcahamam kazan ankara YHT projesiyle ankaraya maksimum 1 saat 15 dakikada ulaşmak istiyoruz.rayı ve tekerini karabük ili yapıyor bizim bir eskişehirden ve konyadan neyimiz eksik.hatta bu projeyi kastamonu halkı bartın ve zonguldak halkıda karabüğü üst bölgesi olarak kullanarak geçiş bölgesi olarak kullanacaktır.karabük bu 3 ilede 100 km ve 1 saat uzaklıktadır.o yüzden ivedi hayata geçmelidir geçirilmelidir.havayı kirleten unsurlara olur verilmemelidir.

  6. NE HASTANESİ

    KARDEŞİM 100 yıl, kılavuzlar,, öğlebeli, soğuyksu, Yenimahalle, çayan , kapullu. buralarda hastane mi var. ne biçim mantıksızsınız her mahalleye bi hastane yapsın devlet o zaman öyle mi? siz onu bırakın . atakan kartal ne güzel söylemiş cebine parayı koyan, torpili koyan vekil olursa böyle olur. adamların kamu yatırımlarından ancak haberi var. inisiyatif yok, halka saygı yok, tamamen çevrelerine rant peşinde koşan bir siyaset anlayışı. halk günü yaparlar kaçının sorunu çözülür. siyasi arenada kimler var bakın bunlar halka mı hizmet etmek için işlerini güçlerini bırakıp sağda solda geziyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.