Kar, “Bölgecilik Yapmanın Karabük Siyasetine Bir Faydası Yok”

Kar, “Bölgecilik Yapmanın Karabük Siyasetine Bir Faydası Yok”

Yayın: 05.05.2023 14:45
Paylaş:
A+ A-

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Adem Kar “ Karabük’te bölgecilik yapmanın, Karabük siyasetine bir faydası yok.” dedi.

28.Dönem milletvekili adaylarının belirlenmesinde partilerin temayül yoklamasının dikkate alınarak yapıldığını belirten MHP İl Başkanı Adem Kar Bölgenin Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada “2023 yılı seçimlerinde tüm siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine göz atalım. Başta Ak parti, kendi içinde temayül yoklaması yaptı mı? Yaptıysa buna göre bir aday sıralaması mı yaptı? Parti içinde demokrasiyi bizler çok önemsiyoruz. Milletvekili aday listeleri belirlenirken parti içinde demokrasinin en noksansız şekilde yapılmasını sağladık. Partisine destek veren, partisi için oy kullanan, partisinde irade sahibi kitlenin tercihinin kim olduğuna bakmak gerekir. 2018 yılında aday olan Ahmet Dönmez, 2023 yılında yeniden aday adayı olmuş ve partimizden temayül yoklamasından ilk sıra aday olarak çıkmıştır. Karabük’te kaç mahalle var bilmeyen, beş caminin yerini gösteremeyecek kişilerin adaylığının, partisinin genel merkezi tarafından seçilmesini ve öğrenene kadar vekillik döneminin biteceğini düşünerek itirazımız oldu. Vatandaşlarımızın içindeki itirazı dillendiren, belediye başkanımız Rafet Vergili’nin de bu konuyu paylaşması oldukça yerinde bir çıkışı oldu. Partinin il ve ilçe teşkilatlarının ne denli çalıştığını gördüğü için itiraz etti. Bu itirazlar oldukça yerinde, binlerce Karabüklü seçmenin hislerine tercüman olmuştur. Adayların belirlenmesinde bölgecilik yapılıyor tartışmalarına hiç katılmıyorum. Bizim adayımız Eskipazar’dan, onu tanıyan köylüsü, mahallesinden dostları, onu destekleyerek kapı kapı geziyorsa bunu neden bölgecilikle nitelendirelim. Bunun örnekleri çok fazla, Safranbolu’da Mehmet Ceylan olmuştur. Yenice’den Cevdet Akay olmuştur. Karabük insanına bölgeci ayrımı yaparak biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Ovacık’tan da çıkması belki biraz gıpta, sitayiştir. Bölgesel bir oy hesabı yaparak aday seçildiğini de zannetmiyorum. Bölgesel hesaplar, bölgecilik tartışmalarının Karabük siyasetine faydası olmayacaktır. Karabük’ü bir bütün olarak görmeliyiz. Hangi aday seçilecekse seçilsin,  Karabük’ün her köşesine hizmet getirecek bir duruş içerisinde olması lazım. Bizim adayımızda bu duruşu görüyorum.” dedi. (Esra OĞUZKAĞAN ÖZKAN)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te fener alayı düzenlendi

Yayın: 19.05.2024 12:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük ve Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı gerçekleştirildi.

Safranbolu Kaymakamlığınca düzenlenen etkinlik, Leyla Dizdar Kültür Merkezi önünden başladı.

Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle bando eşliğinde yaklaşık 1 buçuk kilometre yürüyüp Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na ulaştı.

Program kapsamında burada gençlik konseri düzenlendi.

Yürüyüşe, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı personeli ile vatandaşlar katıldı.