Kara yollarında durum

Kara yollarında durum

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.09.2023 00:24
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Kara yollarının imal, bakım ve tamir çalışmaları sürdürülen bölümlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine nazaran, İzmit Doğu-TEM Otoyolu İzmit Doğu kavşakları, Güney Taşıma Yolu'nda (Ankara istikameti) emniyet ve 1. şeritte üstyapı bakım ve tamirat çalışması yapılacak. Bu nedenle trafik akışı 2. ve 3. şeritlerden sağlanıyor. Şoförlerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri değer taşıyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun 92-95. kilometrelerinde (Aydın Kuzey kavşağı-Çine-Muğla kavşağı) üstyapı tamirat çalışmaları sebebiyle İzmir-Aydın istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım öteki istikametten iki istikametli gerçekleştiriliyor.

Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı-Abant kavşaklarında (Bolu Dağı geçişi) Ankara istikametinde tünel portal yapısı ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olduğundan ulaşım Kaynaşlı kavşağından D-100 Devlet Yolu'na aktarılacak, şoförler tekrar Abant kavşağından otoyola girecekler.

Aydıncık-Anamur yolunun Sarıyar-1, Sarıyar-2, T-6, T-7 ve T-8 tünellerinde elektromanyetik çalışmalar münasebetiyle tüp transferi yapılırken ulaşım kuzey tüplerinden devam ediyor.

Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı yolunun 15-16. kilometrelerinde patlatmalı yol imal çalışmaları nedeniyle 10.00-16.00 saatlerinde yol kısa vadeli trafiğe kapatılacak.

Isparta-Antalya (Dereboğazı) yolunun 1-2. kilometrelerinde oturma ve çatlaklar sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından iki taraflı ve denetimli sürüyor.

Diyarbakır-Mardin yolunun 15-18. kilometrelerinde üretim çalışmaları hasebiyle yol trafiğe kapatıldı. Bu nedenle ulaşım sağ şeritten gidiş geliş olarak devam ediyor.

Sivas-Zara yolunun 1-3. kilometrelerinde Numune Hastanesi köprülü kavşak imal işi nedeniyle ulaşıma her iki istikamette servis yollarından müsaade veriliyor.

Tokat-Niksar yolunun 33-35. kilometrelerinde yol üretim çalışmaları nedeniyle ulaşım denetimli sağlanıyor.

Hakkari-Yüksekova yolunun 1-2. kilometrelerinde heyelan çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından denetimli gerçekleştiriliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.