Karabük Belediyesinden Ücretsiz Otopark

Karabük Belediyesinden Ücretsiz Otopark

Yayın: 08.04.2024 13:05
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın talimatları doğrultusunda eski valilik binasının olduğu arazide, düzenleme çalışmalarının ardından geçici bir süreliğine Karabük Belediyesi tarafından ücretsiz otopark alanı olarak kullanılacağı bildirildi.
Karabük Belediyesi’nin bu hamlesi ile şehir içi ulaşım ve otopark konusunda önemli bir rahatlama sağlanacağı vurgulandı.

Karabük Belediyesi’nin ücretsiz otopark hizmeti, özellikle Ramazan Bayramı ve diğer özel günlerde yaşanabilecek yoğunlukları önlemek amacıyla oldukça önemli bir adım olacak. Eski valilik binasının bulunduğu arazinin otopark alanına dönüştürülmesi, Karabüklülerin ve şehir dışından gelen misafirlerin park sorununu çözmede büyük bir kolaylık sağlayacak.

Bu ücretsiz otopark alanı, Karabük halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılmış bir hizmet olup, vatandaşların alışveriş yaparken veya şehir içinde dolaşırken park sorunu yaşamadan güvenli bir şekilde araçlarını park edebilmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, otopark alanının geçici olarak belirlenmesi, belediyenin hızlı ve etkili bir şekilde çözüm üretebilme yeteneğini de gözler önüne seriyor.

Karabük Belediyesi’nin bu çalışması, şehir yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde şehir içinde dolaşmalarını sağlayan bu tür uygulamaların artarak devam etmesi, şehir halkının yaşam kalitesini yükseltecek. Karabük Belediyesi’nin bu tarz sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye devam etmesi, şehir sakinlerinin daha memnun ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak. Karabük’ün katlı otopark ile kent içerisindeki gelişigüzel araç parklarının giderilmesi bekleniyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.