Karabük CHP’den seçim açıklaması

Karabük CHP’den seçim açıklaması

Yayın: 04.04.2024 16:26
Paylaş:
A+ A-

Hafta sonu yapılan 31 Mart yerel seçimlerinin en başarılı partisi CHP oldu. Hem belediye sayısını hem de oy oranını ciddi oranda artıran CHP Karabük’te ise umduğunu bulamadı.

2019 seçimlerinde Safranbolu’da 30 yıl aradan sonra Mimar Elif Köse ile Belediye Başkanlığını kazanan CHP, 31 Mart’ta oy oranını artırarak ilçede tarihi bir başarıya daha imza atarken Karabük’te hayal kırıklı yaşadı.

BAŞKAN YAŞAR “ÜZGÜNÜZ”

Yerel seçim sonuçlarını Birlik Medya’ya değerlendiren CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, “Karabük’te hüsran yaşadığımız için çok üzüldük ama Safranbolu’da ve yurt genelinde elde ettiğimiz üst düzeydeki başarı yüzümüzü güldürdü” dedi.

ÖZELEŞTİRİ YAPACAĞIZ

Bayram Karadağ ile çıktıkları seçim sürecinden umdukları sonucu alamadıkları için üzgün olduklarını kaydeden Başkan Yaşar, “Karabük merkezde bir türlü yerel seçim başarısı elde edemiyoruz. Bu seçimden çok umutluyduk. Tabiki özeleştirimizi yapacağız. Partimizin eski il başkanlarından, son milletvekili seçimlerinde adayımız olan CHP’nin öz evladı Bayram Başkanın öncülüğünde genel merkezimizin desteği, sayın vekilimiz Cevdet Akay beyin katkılarıyla yürüttüğümüz seçim kampanyasında her bir arkadaşımız elinden geleni yaptı. Emek veren, oylarıyla destek olan herkese teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın hür iradesi ile kullandığı oylarına elbette saygılıyız. Bir an önce toparlanıp önümüze bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YURT GENELİNDE 1. PARTİ OLDUK

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar Karabük’teki sonuçların aksine yurt genelinde aldıkları parlak sonuç nedeniyle mutlu olduklarını da vurgulayarak “CHP 11 olan mevcut büyükşehir belediye sayısını 14’e yükseltirken, il belediyesi sayısı da 21’e ulaştı. Böylece toplam il belediye sayısı 35’e çıktı. Bu 7 ilde ise yıllar sonra ilk kez belediyeler el değiştirirken CHP Adıyaman’ı 1989 seçimlerinden sonra ilk kez; Manisa, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak ve Zonguldak’ı Cumhuriyet tarihinde ilk kez; Amasya, Bartın, Giresun, Kastamonu’yu 1977’den bu yana ilk kez kazandı. Dolayısıyla yıllar sonra Türkiye’de 1. Parti olduk. Bu bizim geleceğe dair umutlarımızı artırdı. Şimdi kalıcı başarılar için daha çok çalışma zamanı” diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor’un Samsunspor karşısında 61 puan ve 61. gol hedefi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında 4 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Yılport Samsunspor ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde bu sezon 61 puana, bir gol atması halinde de 61. golüne ulaşmış olacak.

Bordo-mavililer, ligde geride kalan 34 hafta sonunda 18 galibiyet, 4 beraberlik, 12 mağlubiyet ile 58 puan toplayarak 3. sıradaki iddiası sürdürüyor.

En yakın rakibi RAMS Başakşehir'in 6 puan önünde olan Karadeniz ekibi, kalan 4 haftada avantajını devam ettirerek sezonu 3. sırada tamamlamayı hedefliyor.

Karadeniz ekibi, hedefleri doğrultusunda hafta sonunda Yılport Samsunspor'u yenmesi halinde hem kentin plaka kodu 61 puana ulaşmış hem de üçüncülükteki iddiasını daha da güçlendirmiş olacak.

– Geçen sezondan daha iyi performans

Trabzonspor, Yılport Samsunspor'u yenmesi halinde geçen sezondan da 4 puan önde bir performans göstermiş olacak.

Bordo-mavililer, geçen sezon ligde 35 maç sonunda 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 57 puan toplayarak ligde 6. sırada kendine yer bulmuştu.

Geçen sezon ligin tamamlandığı 36 hafta sonunda 57 puan elde eden Karadeniz ekibi, ligi 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edememişti.

– 61. gole 1 gol kaldı

Trabzonspor, Yılport Samsunspor maçında 61. golünü de atma mücadelesi verecek.

Ligde en son Gaziantep FK'yi 4-2 yenerek 34 maç sonunda 60. golüne ulaşan Karadeniz ekibi, Samsunspor önünde 1 gol atması halinde 61. golünü kaydetmiş olacak.