Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü sezon açılışı gerçekleştirildi

Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü sezon açılışı gerçekleştirildi

Yayın: 26.09.2022 09:51
Paylaş:
A+ A-

 Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi takımlarından Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü, sezon açılışını gerçekleştirdi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Fuat Gürel, kulübün engelli bireylerin sosyalleşmesi adına çok önemli işlev yaptığını söyledi.

Takımın Karabük‘ü Türkiye’de temsil ettiğini aktaran Gürel, “Takım geçen sene Süper Lig’e çıkamadı ama bu sene çıkacaklarına eminim. Engelli kardeşlerimizin toplum içine çıkması ve spor yapması konusunda cesaretlendiren bir takım. Sporcuların başarılarıyla mutlu olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gürel, spor kulüplerinin maddi olarak desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Kulüplerin seyirci desteğine de ihtiyacı var. Salonların dolmasını arzu ediyoruz. Şehirdeki bu mutluluğu paylaşmak istiyoruz. Herkesi burada görmek arzusundayız.” diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da engelli bireylerin spor yapmasının kendileri ve aileleri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Kulüp Başkanı Ziya Yalçın ise bu sezon “Hedef Süper Lig” parolasıyla yola çıktıklarını dile getirerek, tüm taraftarları maçlara beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Tekerlekli Sandalye Basketbol 23 Yaş Altı Erkekler Milli Takımı oyuncusu Bilal Mert Taşoğlu, Vali Gürel’e Türk bayrağı hediye etti.

Etkinlikte, Şafak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri semazen gösterisi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar da müzik dinletisi sundu.

Gösteri maçıyla sona eren etkinliğe, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şişecam’ın eurobond ihraçlarına 5 milyar dolara yakın talep geldi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Şişecam, Türkiye dışı kurumsal yatırımcıdan gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını 1,5 milyar dolara çıkarırken, şirketin eurobonduna uluslararası kuruluşlardan 5 milyar dolara yakın talep geldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, nisanda gerçekleştirdiği 1,1 milyar dolarlık eurobond ihracına gelen toplamda 3,5 milyar doların üzerindeki taleple Cumhuriyet tarihinin en büyük şirket tahvil ihracına imza atan Şişecam, rekorunu yeniledi.

Türkiye dışı kurumsal yatırımcıdan gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını 1,5 milyar dolara çıkaran Şişecam'ın eurobonduna uluslararası kuruluşlardan 5 milyar dolara yakın talep geldi.

Mayıs ayı başında ihraç edilen ve piyasada işlem gören mevcut eurobond getirilerinin altında bir oranla borçlanılmasına rağmen gösterilen ilgi, global finansal piyasaların Şişecam'a duyduğu güveni bir kez daha teyit etti.

Tahvil ihracını İngiltere'deki iştiraki “Sisecam UK PLC” üzerinden gerçekleştiren Şişecam, toplamda 5 yıl vadeli 675 milyon dolarlık, 8 yıl vadeli 825 milyon dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Dört kıtaya yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel büyümesini sürdüren Şişecam'ın, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc, J.P. Morgan Securities plc ve Merrill Lynch International'ı yetkilendirdiği iki ihraçta kupon faizleri aynı seviyede olup, tahvil getirilerinin ağırlıklı ortalamaları sırasıyla yüzde 8,056 ve yüzde 8,455 uygulandı.

Yoğun talep gören tahvillerin yüzde 37'si İngiltere, yüzde 36'sı ABD, yüzde 15'i Avrupa, yüzde 12'si ise Hong Kong başta olmak üzere Asya ve Orta Doğu menşeli fon ve finans kuruluşları tarafından satın alındı.