Karabük Diri Fay Hattı Üzerinde mi?

Karabük Diri Fay Hattı Üzerinde mi?

Yayın: 02.02.2024 13:29
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin diri fay hatları üzerinde yer alması vatandaşlarımızı çoğu zaman tedirgin etse de, bu gerçekle yaşamak zorunda olduğumuzu özellikle belirten uzmanlar yaşadığımız yere en yakın toplanma alanlarını bilmemiz gerektiğinin önemine dikkat çekti. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ise geçtiğimiz günlerde, Türkiye‘nin diri fay hatları haritasını güncelledi. Karabük haritası, Zonguldak bölümünün içerisinde çıkıyor.

Haritada Birinci Derecede Riskli Bölgeler arasında Karabük‘te yer alıyor.

Bolu, Düzce, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Kırşehir, Hatay,  Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt birinci derecede riskli bölgeler arasında Karabük’le birlikte görülüyor.

İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Uşak, Ağrı, Çorum ikinci derecede riskli bölgeler arasında bulunuyor.

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu iller arasında; Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak paylaşıldı.

MTA tarafından hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre, Türkiye’de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, e-Devlet üzerinden vatandaşların en yakın toplanma alanında hazır bulunmaları konusunda bilgiler paylaştı.

Toplanma Alanı Sorgulama

1.    E-Devlet ‘e T.C. kimlik numaranızı giriniz,
2.    Ardından AFAD’ın sunduğu hizmetlerden Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarını seçin,
3.    İkamet ettiğiniz adrese en yakın toplanma alanını belirleyin,
4.    Harita özelliğinden alanın yerini öğrenin,
5.    Alanın adres ve koordinat bilgilerini kaydedin,
6.    Afet ve Acil Durum Planınıza bu alanı ekleyin,
7.    Alanı önceden görün ve alana gidiş için alternatif rotalar belirleyin,

Aile bireyleri ile bu alanı paylaşın, alan bilgisi adres olarak paylaşılabileceği gibi alanda bulunan tabela üzerindeki karekod okutularak da paylaşılabilir.
Afet ve acil durumlarda paylaştığınız alanda buluşmayı kararlaştırın,
Alana giderken Afet ve Acil Durum Çantanızı alın,
Çantanızda bulunan pilli radyoyu çalıştırın,
Geçici barınma merkezleri oluşturulana kadar bu alanda bulunun. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin, Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın Annesini Ziyaret Etti

Yayın: 12.05.2024 22:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Milletvekili Cem Şahin, Anneler Günü sebebiyle, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın’ı ziyaret etti.
Yalçın ailesinin Safranbolu ilçesindeki evine giden Şahin, Zehra Yalçın’ın elini öperek Anneler Günü’nü kutladı.
Anne ve baba Sadık Yalçın ile bir süre sohbet eden Şahin, Aybüke gibi bu vatan uğruna canını esirgememiş bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etti.
İlk öğretmen olarak güçlü toplumların temelini atan annelerin başlarının tacı ve en değerli varlıkları olduğunu belirten Şahin, “Özellikle sizin gibi şehit annelerinin hayır duaları, ülkemizin ve milletimizin üzerinden eksik olmasın. Ben başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ebediyete irtihal etmiş annelerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Yalçın da kendilerini unutmayanlara teşekkür etti.