Karabük Eğitime Destek Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı KBÜ’de Yapıldı

Karabük Eğitime Destek Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı KBÜ’de Yapıldı

Yayın: 30.12.2023 13:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitime Destek Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen Karabük Eğitime Destek Platformu Aralık Ayı İl Koordinasyon Toplantısına eski Sağlık Bakan Yardımcısı, 28. Dönem Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Karabük Eğitime Destek Platformu Başkanı Hatice İpek, yönetim kurulu üyeleri, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, gençlik ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile diğer kurumlar arasında ortak koordinasyon, iş birliğinin sağlanması, ortak akıl doğrultusunda neler yapılabileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Eski Sağlık Bakan Yardımcısı, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, “Bir medeniyet iddiası olan bir milletiz. Tarihin her döneminde bir iddia sahibi olarak dünyada yeryüzünde bulunmuş bir milletiz. Bir iddiamız olduğu için de o medeniyeti kuracak, o medeniyeti oluşturacak insanları da yetiştirme zorunluluğumuz var. Burada şu masanın etrafında bu akşam aslında niyetleri ulvi bir gaye olan, gelecek nesillerin inşasıyla uğraşmak isteyen dertli topluluğu. Bundan dolayı da bu masa bizim için çok kıymetli bir masa olmuş oluyor” dedi.

Aile içi dayanışmanın, aile içi iletişimin önemine dikkat çeken Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, “Mesleğim İnşaat Mühendisliği. Mimar Turgut Cansever diye Allah rahmet eylesin bir büyüğümüz vardı, onun çok güzel bir sözü vardı. ‘Şehirleri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz imâr ettiğiniz şehirleri ihmal ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder’ diye çok güzel orijinal bir sözü var. Bu söz gerçekten çok mühim. Biz bir taraftan iktisadi kalkınma, yapılaşma vesaire bir şeyler yapıyoruz ama öbür taraftan da nesli eğer ihmal edecek olursak işte bu yaptıklarımızın hiçbiri kalmaz. Gelecek nesilleri ihmal etmememiz, onları da ihya etmemiz gerekiyor. İşte üniversitelerimiz onlardan biri, liselerimiz bunlardan biri, ilkokuldan başlayarak ortaokul, lise bu nesli ihmal etmememiz gereken yerlerden biri. En önemlisi de günlük telaşenin içerisinde aile içinde gelecek nesli ihmal etmememiz lazım” şeklinde konuştu.

Milletvekili Eldemir, ev sahipliği yapan Karabük Üniversitene teşekkür ederek, “Sizlerle beraber bir arada olmaktan ve bu fikirlerinizi paylaşma imkanı verdiğiniz için sizlere de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Karabük Üniversitesinde 2-3 Mart 2023 tarihlerinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest hakkında bilgi verdi.

Koordinasyon Kurulu toplantısı katılımcıların fikir ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)

 

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Mahzen-40” operasyonlarında suç örgütü üyesi 127 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen “Mahzen-40” operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Organize suç örgütlerine, tefecilere göz açtırmayacağız. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere 49 ilde düzenlenen Mahzen-40 operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonlarda şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerinin belirlendiğini aktaran Yerlikaya, paylaşımında “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.