Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Gıda İsrafı Eğitimi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Gıda İsrafı Eğitimi

Yayın: 18.12.2023 15:03 |Güncelleme: 27.12.2023 16:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öğrencilere Gıda Güvenliği, ALO 174 ve Gıda İsrafı hakkında eğitim verildi.

Eğitimlerde, öğrencilere güvenilir gıdanın önemi, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Ayrıca, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri öğretildi.

Eğitim çerçevesinde ayrıca, gıdaları saklama şartları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik, ellerin yıkanması, Alo 174 Gıda Hattı, israfın ne olduğu ve nasıl oluştuğu, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapıldı.

Eğitimler hakkında bilgi veren Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, “Gıda güvenliği ve israfı, insan sağlığı ve çevre için önemli sorunlar arasındadır. Bu konuda farkındalık oluşturmak için öğrencilerimize yönelik eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerimizin amacı öğrencilerimizde gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak ve bilinçli tüketici olmanın sorumluluklarını anlatmaktır. Bu eğitimlerin, öğrencilerimizin gıda güvenliği ve israfı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yıl içinde eğitim-öğretimin devam ettiği dönemlerde eğitimlerimiz devam edecektir” dedi. (Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.