Karabük Kızılay’dan Kan Bağışı Çağrısı

Karabük Kızılay’dan Kan Bağışı Çağrısı

Yayın: 12.01.2024 13:06
Paylaş:
A+ A-

Türk Kızılay Karabük Şubesi Kan Merkezi 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri kan bağışı yapması çağrısında bulundu. Türkiye genelinde kan stoklarının hızla azaldığı belirtilirken, Türk Kızılayı Karabük Şubesinden kan bağışı ile ilgili şu çağrı yapıldı: “Bazı dönemlerde kan bağışlarında ciddi oranda bir düşüş yaşanıyor. Rutin kan kullanan kana ihtiyacı olan hastalarımızın sayıları her geçen gün artmaktadır. Bu yüzden son günlerde kan stoklarının azalmasına karşı kan bağışı yapmak hayati önem taşıyor. Ülke genelinde olağan şartlarda günlük 9 ila 10 bin ünite arası kan bağışı toplanırken, yaşanan grip salgını ve soğuk havaların etkisiyle bu oran düşüş gösterebiliyo. Kızılay, bu düşüşün önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak adına bir takım kampanyalar gerçekleştiriyor. Son günlerde azalan kan stoklarımız nedeniyle vatandaşlarımızı sürekli kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” denildi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuzey Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Manasijevski’den Trabzonspor’a ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Manasijevski, Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Genel Sekreter Kemal Ertürk ve Amatör Branşlar Sorumlusu Derviş Köz ile bir araya geldi.

Büyükelçi Manasijevski, Gostivar kentindeki Yukarı Banisa'da yaşayan halkın tamamı olmak üzere ülkesinde çok sayıda Trabzonspor taraftarı olduğunu belirtti.

Kuzey Makedonya Trabzon Fahri Konsolosu Sırrı Furkan Eren'in de yer aldığı ziyarette, Büyükelçi Manasijevski'ye isminin yazılı olduğu forma hediye edildi. Ziyarette ayrıca Trabzonspor'un Kuzey Makedonyalı futbolcusu Enis Bardhi de formasını imzalayarak, Manasijevski'ye verdi.