Karabük Milletvekili Akay, Sağlık Bakanından kaynak talep etti

Karabük Milletvekili Akay, Sağlık Bakanından kaynak talep etti

Yayın: 11.11.2023 12:34 |Güncelleme: 27.12.2023 16:33
Paylaş:
A+ A-

Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sağlık Bakanlığı’nın Bütçe görüşmelerinde Karabük’ün sağlık sorunlarının çözümü için bütçeye kaynak aktarımı talep etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan 2024 yılı Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde konuşan Milletvekili Akay, Bakan Koca’ya Karabük’ün sağlık sorunlarını sıraladı, sorunların çözümü için kaynak talebinde bulundu.

150 Yataklı Devlet Hastanesi Ne Zaman İnşaa Edilecek?

Merkez, Safranbolu, Ovacık, Eskipazar ve Yenice ilçelerindeki sağlık alanında yaşanan sorunlara değinen Milletvekili Akay, “Safranbolu Devlet Hastanesi ve Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde vatandaşlarımız randevu bulamıyor. Bu önemli soruna çözüm talep ediyoruz. Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji ve romatoloji başta olmak üzere uzman hekim eksiklikleri var. Bu uzman hekim eksikliklerinin acil olarak giderilmesi gerekiyor. 150 Yataklı Karabük Merkez Devlet Hastanesi’nin yapım işi hangi aşamada? Proje ne zaman başlayacak? Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Beşbinevler’deki ek hizmet binası ne zaman faaliyete geçecek?” sorularını yöneltti.

Eskipazar’da Var Olan Hastane Yok Oldu, Ovacık’a İnşa Edilen Hastane Bir Türlü Bitirilmedi

Eskipazar Devlet Hastanesi’nin akıbetiyle Ovacık Devlet Hastanesi’nin durumunu soran Milletvekili Akay, “112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının daha uygun mekânlara taşınması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarınız var mı? Yapımına 2021 yılında başlanan Ovacık Entegre Hastanesi hâlâ bitirilmedi. Bu hastane ne zaman bitirilecek? Eskipazar ilçe hastanesinin zeminde kayma var, bina yapıldı fakat kullanılamıyor. Bu binanın akıbeti ne olacak?” dedi.

Yenice İlçemize Yeni Bir Toplum Sağlığı Merkezi Kazandırmalıyız

Yenice’de sağlık alanında  yaşanan eksikliklere de değinen Akay, “Çok uzun yıllardır belediyenin altında faaliyet gösteren Yenice Toplum Sağlığı Merkezi ve aile hekimlerinin yeni bir binaya ihtiyacı var. Sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi için ilimize gerekli kaynakları ayrılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.