Karabük Teknokent’in Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Halil Kızılyer
Yayın: 17.07.2024 10:09
A+ A-

Karabük Teknokent Olağan Genel Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında Teknokent Yönetim Kurulu üyeleri ve ortaklarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Karabük Teknokent Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Sabahattin Tuğrul İmer, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Çaprazoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dayı,  Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. adına Cenk Gedikoğlu, Aygünsan Demir Çelik ve Ticaret Ltd. Şti. adına Enes Kıroğlu, Çelsantaş Çelik Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Mehmet Yücel Acar, Işık Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Ökkeş Latifler,  Mescier Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Tayfun Altıok, Topçugiller Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. adına Bayram Demir, Yolbulan Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına İlyas Şadi Yolbulan, Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri A.Ş. adına Ayşe Hocaoğlu ve Saka Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Nihat Yılmaz katıldı.

Karabük Teknokent Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, sanayi ile üniversitelerin iş birliğini artırmak amacıyla yeni mekanizmalar kurduklarını belirterek, “Sanayi konusunda yapmış olduğumuz çalışma takımlarıyla diğer üniversitelerin de bizim çatımız altında birleşerek birlikte üretim yapmasını, proje geliştirmesini sağlayacak mekanizmalar kurduk. Diğer üniversitelere bunu teklif ediyoruz. Önerdiğimiz model şu, üreten üniversite modeli.  Ortaya bir prototip koyan, o prototip üzerinde hemen sanayileşme sürecini başlatacak olan iş insanlarıyla birlikte bunu yürütecek olan bir sistem öngörüyoruz. Bunu kurmadığımız müddetçe başarıya ulaşmamız kolay görünmüyor” dedi.

Akademisyenlerin gerekli motivasyona ulaştığını ve yürütülen projelerin ulusal medyada yankı uyandırdığını belirten Rektör Kırışık, “Akademisyenlerimiz de bu noktada gerekli motivasyona ulaştılar.  Bunu da sizlerin desteğiyle başaracağımıza inanıyorum. Yürütmekte olduğumuz çok sayıda ulusal medyada yankılanan projelerimiz var. Sağlık Bilimleri Festivali’ni de Türkiye’de ilk defa biz yapacağız. Şu an bu bütün Türkiye çapında üniversitemizin ve şehrimizin isminin duyulmasını sağlayan çok önemli bir organizasyon. Bu konuda çok yoğun çalışmalarımız var, düzenli toplantılar yapıyoruz. Biraz önce söylediğimiz yöntemle toplantılarımızdaki hedeflerimizi kontrol ediyoruz. Bunun gibi yürütmekte olduğumuz pek çok projemiz var. Bunlarda oldukça iyi gidiyor. Üniversitemizdeki akademik dönüşümü başardık. İşte bu akademik kültürel dönüşümün sanayiye yansımasını istiyoruz, piyasaya yansımasını istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu faaliyet raporunu Kurul üyelerine sunarak, gerçekleşen faaliyetler ve projeler hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından Kurul üyeleri gelecek dönem hedefleri doğrultusunda planlanan faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.Toplantının ardından katılımcılar tarafından Teknokent’te faaliyet gösteren firmalar ziyaret edildi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun Bafra Sera OSB’de ilk fideler toprakla buluşturuldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 16:15
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Samsun'da 1194 dekar alanda kurulan Samsun Bafra Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) 48 bin metrekare alanda oluşturulan serada ilk fideler toprakla buluşturuldu.

Sera OSB'deki 24 bin metrekarelik 29, 40 bin metrekarelik de 1 olmak üzere 30 bitkisel üretim parselinin 26'sı yatırımcılara tahsis edildi.

Tahsisi yapılan alanlara firmalar seralarını kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Serasını tamamlayan ilk firma olan BMS Seracılık, Tarım ve Hayvancılık AŞ ise üretime geçti. Firma tahsis edilen 48 bin metrekarelik alanın 9 bin 700 metrekarelik bölümüne marul çeşitleri ile yeşil soğan fideleri dikti.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AA muhabirine, Sera OSB'de modern, tam otomasyonlu ve iklimlendirmeli seralarda “Tarım 4.0” koşullarına uygun sürdürülebilir, izlenebilir, tarım-teknoloji entegrasyonun sağlandığı kontrollü üretim yapılacağını söyledi.

OSB'de tarımsal sanayi alanında meyve sebze kurutma gibi tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik tesisler, soğuk hava deposu, sera ekipman ve otomasyon sistemleri gibi işletmelerin de yer alacağını anlatan Sağlam, “Yapımı tamamlanan ilk seranın ilk fide dikimlerini gerçekleştirdik. Marul ve yeşil soğan ekimi yaptık ancak firmamızın bir sonraki hedefi, topraksız çilek üretimidir. Buradaki seralar tamamlandığında Karadeniz Bölgesi'ne rol model olacak.” diye konuştu.

Sağlam, yer tahsislerinin Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yapıldığına değinerek, şunları anlattı:

“Sera OSB'nin tüm altyapı çalışmaları bitti. Artık firmalarımız gelip yatırımlarını yapmaya başladı. Bafra Ovası'nda kışlık ve yazlık sebze üretimi yapıyorduk ancak bu dönemin ortasında hiç üretimin olmadığı ayları da seralarımızla inşallah kapatacağız. Yani sonbahar ve ilkbahar aylarında üretim yoktu. Hiç üretimin olmadığı ayları seralarla kapatacağız.”

Samsun'da 800 bin ton kışlık ve yazlık sebze üretimi bulunduğunu, bunun daha da artması için çalıştıklarını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

“Sera OSB'nin, tarıma dayalı yan sanayi dallarını da tetikleyeceğini düşünüyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri'nin mesela, hazır yemek konusunda talepleri var. Dondurulmuş sebze yemekleri yaparak inşallah bu ürünlerimizi ihraç edeceğiz. Seralar, her an her ürünü bulma açısından çok önemli. Bafra'da mikroklima havası var. Bu da seracılıkta üretim alanında bizlere imkan sağlıyor.”

Sağlam, tüm seraların tamamlanması ve tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik fabrikaların yapılmasıyla yaklaşık 1500 kişinin istihdam edilmesinin de önünün açılacağını kaydetti.

– Topraksız alanda üretilecek çilek ihraç edilecek

OSB'de ilk kurulan seranın işletme müdürü Ahmet Uysal da seracılık anlamında büyük bir tesis kurduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“9 bin 700 metrekarede sulu tarım, 33 bin 600 metrekare alanda ise topraksız çilek üretimi yapılacak. 2 bin 200 metrekare alanda ise otomasyon alanımız var. Çilek üretimini tamamen yurt dışına vermeyi planlıyoruz. Yeşillik üretimimizi de iç piyasaya satacağız. Aylık 8 ila 10 ton arasında çilek üretimi yapılacak.”

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331