Karabük Teknokent’te yapılan projeler TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

Karabük Teknokent’te yapılan projeler TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

Yayın: 24.09.2023 00:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde faaliyet gösteren firmaların hazırladığı 2 projenin, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, KBÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ELYA Mekatronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, “Eklemeli İmalat Teknolojisiyle Görüntü İşleme Temelli Zeki Baskılı Devre Kartı (PCB) Üretim Makinesi Tasarım ve İmalatı” başlıklı projeyle Özkanlar Metal Demir Çelik Endüstrisi Anonim Şirketi ise “Mikro Ticari Araç” segmentinde tasarladığı SHUBAR marka L7e-CU sınıfı elektrikli araç projesiyle 1507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldüğü belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KBÜ Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Evlen, şirket adına 2023 birinci dönem TÜBİTAK projelerine başvuru yaptıklarını aktararak, “Eklemeli imalat teknolojisiyle ‘Zeki Baskılı Devre Kartı’ imalatı yapacak olan 3 boyutlu bir makineyle projemiz desteklenmeye hak kazandı. Böylelikle Türkiye’de ilk, dünyada kendi alanında ilk olacak olan bir ‘PCB kart’ elektronik devre kartı üretimi yapan 3 boyutlu yazıcı makinesi üretimini gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Özkanlar Metal Demir Çelik Endüstrisi Anonim Şirketinin Genel Müdürü Hasan Özkan da “Bu iki önemli destekle aracımızın yerli üretim oranını artırma kararlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarımızla SHUBAR’ı sektörde öncü bir marka yapmayı ve sürdürülebilir, yeşil bir taşımacılık vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.(AA)

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.