Karabük Türk Kızılay’dan Gençlere İftar

Karabük Türk Kızılay’dan Gençlere İftar

Yayın: 13.05.2019 20:56
Paylaş:
A+ A-

Türk Kızılay Karabük Şubesi Tarafından Karabük Üniversitesi Sosyal tesislerinde 1200 Gencin katılımı ile toplu iftar açtırıldı.

İftar Programına Karabük Valisi Fuat GÜREL, Milletvekili Cumhur ÜNAL, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim KÜRTÜL, İl Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, İl Genel Meclis Başkanı Hasan YILDIRIM, Defterdar Osman KOÇAK, İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürü M. Fatih VARGELOĞLU, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mehmet UZUN ve Çok sayıda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları Katıldı.

Türk Kızılay Karabük Şubesi tarafından Karabük Üniversitesinde gençlere yönelik ilk defa gerçekleştirilen İftar Programına Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcısı Murat ELLİALTI da katıldı.

Kuran’ı Kerim okunması ile başlayan İftar programında kısa bir Selamlama konuşması yapan Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı Özcan BÜYÜKGENÇ ‘Ramazan ayı Paylaşmanın, yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Bu ayların sultanı olan bir ayda sizlerle beraber iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz, 1868 yılında 4 iyilik sever insanın Hilali Ahmer adında bir yardım cemiyeti kurmasıyla temeli atılan Türk Kızılay’ı bugün dünyanın dört bir tarafına iyilik ulaştıran bir çınar haline gelmiştir. Bu çınar; Renk, Dil, Din ve Mezhep gözetmek sizin herkesi kucaklamakta ve nerede bir mazlum ve mağdur varsa onun yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir.’ dedi.

Ayrıca Büyükgenç ‘Anneler günü dolayısı ile Başta Şehit ve gazi evladı olan Annelerimiz olmak üzere bugün burada bulunan değerli Annelerimizin ve Anne Adaylarımızın Anneler gününü tebrik ediyorum’ diyerek katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İftar Programında kısa bir konuşma yapan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcısı Murat ELLİALTI da konuşmasında ‘Türk Kızılay olarak güzelliklere imza atmaya devam ediyoruz, Dünyanın birçok yerinde ülkemizin Hilalini dalgalandırıyoruz diyerek ‘bugün bura da gördüm ki Türk Kızılay Karabük Şubemiz Güzel işler yapıyor, geride kimseyi bırakmadan herkese ulaşmaya çalışıyor diyerek Türk Kızılay Karabük şube başkanına, Yönetim kuruluna ve Gençlik kollarına teşekkür etti.

Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat ELLİALTI son Olarak Üniversite Gençlerine Kızılay ve Kızılay’ın alanları ile ilgili Yüksek Lisans ve Doktora çalışması yapacak olanlara Nitelikli Burs ve destek vereceklerini belirten bir Müjde verdi.

İftar Programında son olarak Kısa bir konuşma yapan Karabük Valisi Fuat GÜREL ‘Ramazan ayı birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en yoğun olduğu bir ay. Bugün de burada, Üniversitemizde Türk Kızılay Karabük Şubemizin davetlisi olarak Gençlerle beraberiz. Türk Kızılay Dünya genelinde güzel işler yaparken Karabük şubemizde burada güzel işler yapıyor, bugün ki iftar da Çok kapsamlı ve güzel bir organizasyon olmuş. Ben kendilerine teşekkür ediyorum’ dedi.

İftar programının sonunda Protokolle birlikte Katılımcılar Cep Telefonlarının ışıklarını yakarak Karabük Türk Kızılay ve Hilal koreografisi yaptılar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kışı Kızılırmak Deltası’nda geçiren besicilerin göç yolculuğu başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Samsun'da, Kızılırmak Deltası'ndaki kışlaklarda kalan besiciler, yazı geçirecekleri Karagöl Dağı'ndaki yaylalara gitmek için küçükbaş hayvanlarıyla yaklaşık 1 ay sürecek yolculuklarına başladı.

Hayvanlarını kış döneminde Kızılırmak Deltası'nda barındıran besiciler, havaların ısınmaya başlamasıyla hazırlıklarını tamamlayıp, Karagöl Dağı'nın eteklerinde yer alan bin ila 1500 rakımlı yaylalara gitmek üzere yola çıktı.

Deltadan yüzlerce küçükbaş hayvanıyla hareket eden besicilerin zorlu yolculuğu, yaklaşık 1 ay sürecek. Günde 10 ile 15 kilometre arasında mesafe katedecek besiciler, yolculuk boyunca hayvanlarını belirli aralıklarla sağacak.

Yazı yaylada geçirecek besiciler, ekim veya kasım aylarında yeniden deltaya dönecek.

10 yaşından bu yana besicilik yapan 48 yaşındaki Mustafa Coşkun, AA muhabirine, sıcak ve nemli havanın hayvanların hastalanmasına neden olduğunu, bu nedenle yaz aylarında serin yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ayda yaylaya ulaştıklarını belirten Coşkun, “Çünkü hayvanlarımızı otlatarak gidiyoruz. Akşam mola veriyoruz, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 5 ay yaylada kalıyoruz, kışın daha sıcak olan Kızılırmak Deltası'nı tercih ediyoruz. İşimiz çok zor ama mecbur yapıyoruz.” dedi.

Besici Eyüp Çobanoğlu da yaklaşık 1 aylık yolculuklarının oldukça zorlu geçeceğine işaret etti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Sorumlusu Kadir Yılmaz ise deltanın göçmen kuşların yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileri için de önemli bir yer olduğunu dile getirdi.

Manda ve koyunculuk yapan besicilerin yılın belirli aylarında deltada hayvanlarını otlattıklarını anlatan Yılmaz, “Besiciler kışı deltada geçiriyor. Eylül ayının sonlarına doğru deltaya yaylalardan gelen besiciler, birkaç ay burada kaldıktan sonra tekrar yaylalara hayvanlarını otlatmaya götürüyor. Kış aylarında 2 bin ila 3 bin arasında koyun deltada kışlıyor.” diye konuştu.

Yılmaz, havaların ısınmasıyla koyun sürülerinin deltadan ayrılmaya başladığını vurgulayarak, göçmen kuşlarla koyun sürülerinin deltada görsel şölen sunduğunu, yerli ve yabancı turistlerin de hem kuşları hem de besicilerin geçişini takip ettiğini sözlerine ekledi.