Karabük Üniversitesi Senato Toplantısı, KARDEMİR’de Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi Senato Toplantısı, KARDEMİR’de Gerçekleştirildi

Yayın: 17.03.2023 11:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) senato toplantısı, Karabük Üniversitesi Senato Üyelerinin katılımıyla KARDEMİR’de gerçekleşti.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar ile KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm ve Karabük Üniversitesi senato üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının ardından KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve senato üyelerine KARDEMİR hakkında bilgi verdi. Bilgilendirme ve tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından ise KARDEMİR teknik gezisi düzenlendi.

Rektör Polat, üniversite-şehir kaynaşması adına bu ve benzeri faaliyetlere devam edeceklerini belirterek, ev sahipliği yapan KARDEMİR’e ve yöneticilerine teşekkür etti.(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi Tuzhisar Kilisesi Satışa Çıkarıldı 16 Milyon Lira

Yayın: 29.03.2024 11:39
Paylaş:
A+ A-

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan ve bir diğer ismi Surp Garabet olan bir yapıdır.

Kilise, Göydün köyünde yer almakta ve 1’inci Dünya Savaşı’nda başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere göç eden Hristiyanlar tarafından kullanılmıştır. Kilise, uzun yıllar boyunca atıl kalmış ve 2012 yılında 1’inci Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilmiştir.

Kesme taşlarla yapılan kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde ‘haç’ işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilise, emlak danışmanı Vahap Yıldız’a verilerek 16 milyon TL’ye satışa çıkarıldı ve girişine satılık yazısı asıldı.

Emlak danışmanı Vahap Yıldız, kilisenin satış süreciyle ilgili olarak, “Kilisemiz 19’uncu yüzyılda yapıldığını tahmin etmekteyiz. Burada önceden 3 bine yakın Ermeni yaşıyormuş. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında buradaki Ermeniler başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelere göç etmişler. Kilise de o günden bu güne kadar atıl bir şekilde kalmış. Burayı satışa çıkardık” dedi.

Yıldız, kilise için 16 milyon liralık bedel belirlediklerini belirtti ve “Bugün itibariyle çekimleri yapıldı ve ilana koyuldu. Burası baya bir kilise olarak kullanılmış. Burası daha sonra da samanlık olarak kullanılmış. İlanımızın ardından yeni sahibine hayırlı olsun diyoruz. Sivas medeniyetler şehridir. İnşallah burayı artık yakışan birine vereceğiz” ifadelerini kullandı.