Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine yönelik “Temel Ultrasonografi Kursu” Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine yönelik “Temel Ultrasonografi Kursu” Düzenlendi

Yayın: 19.12.2023 10:15 |Güncelleme: 27.12.2023 16:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Hekimlerine ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine yönelik “Temel Ultrasonografi Kursu” düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bora Çekmen koordinatörlüğünde 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen Temel Ultrasonografi Kursuna Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, hekimler ve öğrenciler katıldı.

Kurs kapsamında 6 saat teorik ve 6 saat pratik olmak üzere toplam 12 saatlik eğitim gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “Meslek içi eğitim her meslek için son derece önemli. Lisans döneminde veya yüksek lisans döneminde alınan bilgilerin daha da geliştirilmesi, zaman içinde olan yeni teknolojik gelişmeler, yeni bilimsel gelişmeler ve bunların öğrenilmesi açısından meslek içi eğitim önemli. Özellikle acil doktorlarının çok daha donanımlı ve farklı disiplinlerden mutlaka eğitim alması önemli. Bu tür meslek içi eğitimler son derece önemli. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah uygulamalı eğitim sizlere yararlı olur ve böylelikle daha doğru daha kısa sürede teşhisler yapıp tedaviye katkınız olur. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder başarılar dilerim” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, “Üniversitemizde böyle eğitim faaliyetleri son yıllarda oldukça arttı. Bizde eğitime katkısı olması açısında hem de tıbba katkısı olması açısından böyle eğitim faaliyetlerini destekliyoruz. Düzenleme kuruluna çok teşekkür ediyorum. Tabi düzenleme kurulunun başında Bora Çekmen hocam var. Kendisi bu konuda çok çalıştı. Kendisini hem tebrik ediyorum hem kutluyorum. İki gün sonunda buraya müracaat eden arkadaşlar bundan sonra gelen hastalarda ultrasonda neyin nasıl yapılacağını daha iyi bilecekler, daha iyi ve daha doğru tanı koyacaklar ve bu kursta o zaman amacına ulaşmış olacak. Tabi ülke kalkınmasına her kelime, her cümle, her gayret bizim için güzel bir şeydir. Ben inanıyorum ki üniversitemiz genelinde olmak üzere Tıp Fakültemiz de gün geçtikçe gelişiyor. Bu gelişmeler öğretim üyeleri sayesinde oluyor. Bu arkadaşlarımızın karşılık beklemeden yaptıkları gayretler bize çok mutluluk veriyor” dedi.

Uzman Dr. Büşra Birlik, “Bugün Üniversitemizde Acil Tıp Uzmanları Derneğiyle birlikte bir ultrason kursu düzenliyoruz. Amacımız özellikle acil servislerde, yoğun bakımlarda, kritik hastayla karşı karşıya kalınan alanlarda ultrason kullanımı becerisinin geliştirilmesi. Temelde kardiyak ultrason, akciğer ultrasonu, batın içindeki organların incelendiği ultrason görüntülemeleri ve acilde göreceğimiz bazı sıkıntılı hayatı tehdit eden tanılarla ilgili trick noktaları vermek için yapıyoruz aslında bu kursu. Ultrason kullanımı son dönemde oldukça yaygın. Bizde bunu aktif olarak kendi kliniğimizde kullanıyoruz. Bu nedenle de bu bilgilerimizi arkadaşlarla paylaşmak istiyoruz. Biz bu kursu başka illerde de talep edildiğinde başka üniversitelerde de düzenliyoruz. Kendi üniversitemizde de kendi asistanlarımızın ve kendi hekimlerimizin de bundan faydalanmasını istedik” diye konuştu.

Kaynak: külliyekarabük.com

https://kulliye.karabuk.edu.tr/

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.