Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Rubrik Eğitimi Gerçekleştirildi

Haber Merkezi
Yayın: 24.09.2024 12:22
A+ A-

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinin daha geçerli ve güvenilir bir şekilde ölçülmesi amacıyla rubriklerin kullanılabilirliğini artırmaya yönelik eğiticilere eğitim programı düzenlendi.

“Rubrik Oluşturma ve Geliştirme” eğitimi, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Betül Kurnaz tarafından Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi eğiticilerine verildi.

Eğitimde, öğrenci yeterliklerinin hem bütüncül hem de analitik olarak nasıl değerlendirilebileceği, nesnel ve standart bir ölçme ve değerlendirme yapılabilmesi için hangi adımların takip edilmesi gerektiği ayrıntılı olarak ele alındı. Doç. Dr. Kurnaz, özellikle dereceli puanlama anahtarlarının oluşturulma süreçlerine ve bu anahtarların hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlara dair önemli bilgiler sundu.

Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin daha adil ve doğru bir değerlendirme sistemine tabi tutulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde merkez eğiticileri, eğitim süresince edindikleri bilgilerle rubrik geliştirme süreçlerine daha hakim olacak ve öğrencilere daha etkili bir değerlendirme sunabilecekler.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fatih Kırışık, “Türkçe öğretimine çok büyük önem veriyoruz. Uluslararası öğrencilerimizin Türkçe’yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde öğrenmeleri için çalışıyoruz. Bu sayede bütün dünyada Türkçe konuşan, Türkiye’yi seven, Türkiye ile ilişkilerini geliştiren bir gençlik oluşmasını istiyoruz. Türkçe öğretimi ve üniversite eğitimi süresince uluslararası öğrencilerden çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Ülkesine geri dönen uluslararası öğrencilerimiz Türkiye ile ülkelerinin ilişkilerini geliştiriyor. Bunun sonucunda Türkiye’nin dünyadaki etkisi ve gücü her alanda artıyor. Batılı ülkelerde bu durumun farkında oldukları için ülkelerine uluslararası öğrenci çekebilmek maksadıyla çok büyük gayret sarf ediyorlar, reklam ve tanıtım faaliyetlerine büyük önem veriyorlar, burslar vererek, en iyi barınma ve yaşama olanakları hazırlayarak uluslararası öğrenciler için ülkelerini cazip hale getirmeye çalışıyorlar. Hiçbir ülke ve millete ayrımcılık yapmadan bütün dünyadan bütün ülkelerden uluslararası öğrencilerin ülkelerine gelmesi için olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar. Bizde ülkemizin gelişmesi, güçlenmesi, dünyada çok daha etkili olması için uluslararası öğrenci konusunu ülke olarak önemsiyor ve başarılı çalışmalar yapıyoruz. Karabük Üniversitesi de bu çalışmalarda en başarılı üniversitelerden biridir. Başarımızı çok daha yükseğe taşımak için en iyi Türkçe eğitimini vermek istiyoruz. Bu amaçla eğiticilerimizin sürekli gelişmesi için eğiticilerin eğitimi programları düzenliyoruz. Böylelikle hem bilimsel alanda hem de eğitim alanında Karabük Üniversitemizi sürekli geliştiriyor güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell eylülde ev internet hızını 1000 mbps’ye kadar çıkardı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.09.2024 16:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell, Superonline'lılar için ev interneti hızını 1000 mbps'ye kadar yükseltti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Turkcell, 30. yıl dönümü kapsamında fiber altyapısından faydalanan yaklaşık 2,3 milyon kullanıcısına sunduğu ev interneti hızını 1000 mbps'ye kadar çıkardı.

Fiber internet kullanan Turkcell Superonline aboneleri, eylül sonuna kadar herhangi bir başvuru yapmadan ve tarifeleri değişmeden 1000 mbps'ye varan yüksek hızlı internet deneyimi yaşayacak.

1 Ekim'e kadar devam edecek hız artışı, özellikle indirme işlemlerinde ve online oyunlarda kullanıcılara alabilecekleri en yüksek hız deneyimini sağlıyor.

Kampanyadan eylül ayında Turkcell Superonline fiber aboneliği başlatanlar da yararlanabiliyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331