Karabük Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

Karabük Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

Yayın: 12.10.2023 11:28 |Güncelleme: 27.12.2023 16:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinde, “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapılan törene, Vali Mustafa Yavuz Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Kırışık, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Akademisyenler, Öğretim Üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Karabük Üniversitesi’nin tanıtım filmi ile devam etti.

Karabük Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde bir konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, “2023-2024 Akademik Yılı’nın tüm üniversite mensuplarımız, özellikle de öğrencilerimiz için başarılarla dolu olmasını diliyorum.

Kültür, turizm, eğitim ve sanayi merkezi olarak büyümeye devam eden şehrimizin kalbinde atan Karabük Üniversitesi, tüm akademik birimleriyle sayısı 48.000’e yaklaşan bir öğrenci kitlesine eşsiz öğrenme deneyimleri sunmaktadır.” diye konuştu.

Üniversitemizin kendi alanlarında öncü 13 akademisyeni sayesinde “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı” Listesine adını yazdırarak ülkemizin gurur kaynağı olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: Tüm bu başarılar, Karabük Üniversitesi’nin eğitimdeki kalite anlayışını yansıtmaktadır. Bu nedenle, 2023/2024 akademik yılında da, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarını sürdüreceğinden şüphem yoktur.

İlimizdeki zengin orman varlığı ve biyolojik çeşitlilik, ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından Kardemir, şehrimize çok yakın bir konumda bulunan Filyos Endüstri Bölgesi, 3500 dönüm üzerine kuruluş çalışmaları devam eden Eskipazar OSB, 3000 yıllık kadim geçmişi ile bölgemizin tarihi, arkeolojik ve kültürel mirası, bilginin merkezi olan Üniversitemizin önemini arttırmakta ve sayılan tüm bu alanlar, Üniversitemizle çalışma potansiyelini arttırmaktadır.

Karabük’ün hem temel eğitimde hem ortaöğretimde hem de yükseköğretimde ciddi bir potansiyeli olduğu hepinizin malumudur. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için Valiliğimiz koordinesinde “Eğitim Kenti Karabük” Projesini hayata geçirerek çalışmaları başlattık. Bu proje ile akademik başarıdan, öğretmen eğitimine, öğretmen eğitiminden sportif, kültürel, sosyal faaliyetlerin arttırılmasına kadar pek çok alanda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu projeye, Üniversitemizin katkıları bizim için çok kıymetlidir.

Açık yüreklilikle şunu söyleyebilirim ki, Karabük bir “Üniversite Şehri” olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu nedenle; yerel yönetimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kısaca ilimizdeki tüm aktörler, Şehrimizin bu yolculuğunu iyi analiz ederek çalışmalarını bu yönde yapmalıdır.

İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar “Öğrenci Dostu” bir hizmet anlayışı ile hareket ederek, bu anlayışa yönelik çalışmalar yapmalı ve daha önce başlayan çalışmalara yenilerini eklemelidir. Karabük Valisi ve Karabük Valiliği olarak bu çalışmaların takipçisi olacağımı ifade etmek isterim” dedi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Vali Mustafa Yavuz” Karabük Üniversitesi’ne hepiniz hoş geldiniz. Bu şehir, hem eğitim hem de yaşam açısından size birçok fırsatı beraberinde sunacaktır. Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle zengin bir yaşam deneyimi sunan şehrimizde, üniversite öğrencileri için geniş bir yurt imkânı bulunmaktadır.

Asıl ve ek yerleştirme sonucunda, yaklaşık 5.000 öğrencimizin yurt başvurusu neticelenmiş; başvuru yapan öğrencilerimizin tamamı Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirilmiştir. Bugün, bu hedefe ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Üniversite şehirlerindeki en önemli konuların başında şehrin huzur ve güvenliği gelmektedir. Bir şehrin huzur ve güvenliği ne kadar üst seviyede ise, o şehrin “üniversite şehri” olma yolculuğu da o kadar hızlı gelişir.

Bu şehirde, eğitiminizin tadını çıkarırken, huzur ve güvenliğiniz için, her türlü tedbirlerin alındığını ve Devletimizin tüm gücüyle her daim yanınızda olduğunu bilmenizi isterim.

“Karabük sadece üniversite okuduğunuz bir şehir değildir.”

Karabük, büyüleyici doğası, eşsiz tarihi, güçlü sanayisi, zengin kültürel varlıklarıyla da sizlere pek çok alanda farklı dünyalar sunmaktadır. Bu nedenle sizlerden bu şehrin üniversitesinde okurken, şehri de tanımak için zaman ayırmanızı istiyorum. Bu sayede, yaklaşık 48.000 öğrencimizin ilimizin kültür elçileri olacağına inancım tamdır.

Konuşmasının sön bölümünde Öğretim Üyeleri ve Akademisyenlere seslenen Vali Yavuz “Sizler, bu üniversitenin temel taşlarısınız. Azimli çalışmalarınız ve araştırmalarınız üniversitemizin bilimsel bilgi üretimindeki başarısının temelini oluşturmaktadır.

Sizlerden beklentimiz, öğrencilerimize sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, onları geleceğe hazırlayacak donanımları da kazandırmanızdır. Üniversitemizin çok değerli akademik kadrosunun ve sevgili öğrencilerimizin bazı konulara dikkatini çekmek istiyorum.

Dünyamızda yaşanan; iklim değişikliği, afetler, salgın hastalıklar, dijitalleşme gibi konu ve sorunların ilimize de etkilerinin öncelikli gündemimiz olması gerektiği kanaatindeyim. %72’si ormanlarla kaplı, sanayinin beşiği bu şehirde Karabük Üniversitesinin öncülük ve rehberliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Üniversitemizin kılavuz olma görevini de layıkıyla yerine getireceğine inancım tamdır.

Yeni akademik yılda, Üniversitemizde, şehrimizde ve ülkemizde “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna damga vuracak başarı hikâyeleri yazmak sizlere çok yakışacak.” şeklinde konuştu,

Programda, “100. Yılda Yeni Türkiye Vizyonu” isimli ilk dersi veren Karabük Demir ve çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, bir ülkenin en büyük zenginliğinin insan kaynağı olduğunu söyledi. İnsan kaynağının bilgi ve yetenekle donatılması gerektiğini anlatan Demir, “İdealist insan kaynağı. Bugün Türkiye’de yavaş yavaş inşa edildiğini gördüğümüz mesele bilgiyle donatılmış gençliğin Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme iddiasıyla ortaya çıkıyor olması. Artık bir şeyleri yapabilir miyiz diyen bir Türkiye yok. Evet biz de bunu yapabiliriz diyen bir gençlik görüyoruz. Bunun da en güzel örneğini bir önceki görevim olan savunma sanayide gördük.” diye konuştu.

– “Sizlere KARDEMİR’in kapıları açık”

Demir, KARDEMİR olarak üniversite ile iç içe yaşamaya, bilgiyi ve tecrübeyi karşılıklı aktarmaya hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Burada yapılacak her türlü faaliyette eğitim sisteminin içinde KARDEMİR bütün varlığıyla olmaya hazır. Sizlere KARDEMİR’in kapıları açık. KARDEMİR 87 yıllık üretim tesisi olmanın yanında, artık buradaki teknolojileri ileri boyuta taşıyan, malzeme teknolojilerinde yeni buluşlara doğru çalışan, kimyasal ürünlerde yeni buluşlara doğru çalışan etkin enerji yönetimi, çevreye duyarlı atık yönetimi yapan çeşitli enerji sistemleriyle çalışan bir yapının burada yükselmesini ve Karabük Üniversitesinin de buna öncülük etmesini bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından akademisyenlere “Akademik Teşvik Ödülleri Başarı Belgesi” takdim edildi.(Halil Kızılyer)

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.