Karabük Üniversitesinin İlk Sürücüsüz Aracı Yeterlilik Aldı

Karabük Üniversitesinin İlk Sürücüsüz Aracı Yeterlilik Aldı

Yayın: 11.08.2018 00:47
Paylaş:
A+ A-

TÜBİTAK tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda (TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle) Karabük Üniversitesinin ilk elektrikli sürücüsüz (otonom) aracı ‘Teknik Yeterlilik Bandrolü’ alan ilk takım oldu.

Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBUELAR – TULPAR) bir ilki başararak ürettikleri elektrikli sürücüsüz aracıyla, TÜBİTAK tarafından 6-12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda boy gösteriyor.

Karabük Üniversitesi yarışmada, ‘Elektromobil’ kategorisinde 57 üniversite 75 takım arasından ilk teknik kontrolde yeterlilik bandrolünü almayı başardı. Karabük Üniversitesi 45 takımın başvurduğu bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Otonom’ kategorisinde yeterlilik bandrolünü alabilen 5 takım arasında yar aldı. Ülkemizde ilk defa düzenlenen ‘Otonom’ kategorisinin ilk yeterlilik bandrolünü tek kontrolde alan Karabük Üniversitesinin elektrikli sürücüsüz aracı 11 Ağustos Cumartesi 5 takım ile derece için yarışacak. Öte yandan 12 Ağustos Pazar günü de ‘Elektromobil’ kategorisinde 57 üniversitenin takımların yer alacağı yarışlarda şampiyon olmak için mücadele verecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.