Karabük Valisi Yavuz, bayram trafiği denetimlerine katıldı

Karabük Valisi Yavuz, bayram trafiği denetimlerine katıldı

Yayın: 15.06.2024 22:58
Paylaş:
A+ A-

Vali Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ile Karabük-Ankara kara yolundaki emniyet yol kontrol noktasını ziyaret etti.

Denetimlere de katılan Yavuz, seyahat eden sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu, çocuklara kırmızı düdük hediye etti.

Yavuz, gazetecilere, Türkiye’nin her köşesinde vatandaşların bayramda sevdiklerine kavuşmak için yola çıktığını söyledi.

Bütün arterlerde akıcı trafik yoğunluğu olduğunu belirten Yavuz, “Vatandaşlarımızın sevdiklerine, ailelerine sağlıkla huzurla kazasız belasız kavuşmalarını diliyorum. Aziz milletimizin ve Karabüklü hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Yavuz, İçişleri Bakanlığının talimatıyla 81 ilde olduğu gibi Karabük’te de trafik ve Kurban Bayramı tedbirlerini uygulamaya koyduklarını aktararak, “Bugün de burada hem vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ettik hem de trafik denetimlerine katıldık.” dedi.

Bayram tatili boyunca sahada olacaklarını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

“Emniyetimiz 59 ekip 494 personel, jandarmamız ise 101 ekip 435 personel olmak üzere toplam 160 ekip ve 929 personelle tatil boyunca sahada olacağız. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, emniyet kemeri takmalarını, aşırı hız yapmamalarını, telefonla konuşmamalarını, yorgunluk belirtisi hissettiklerinde mola vererek yorgunluklarını gidermelerini istiyoruz. Trafik kurallarına uymalarını bekliyoruz çünkü evdikleri onları bir an önce sağ salim huzurlu şekilde görmek istiyor.”

Açıklamasının ardından Vali Yavuz, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti, Kastamonu kara yolundaki jandarma kontrol noktasında da denetim faaliyetine katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te meydana gelen üç ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Safranbolu Sadri Artunç Caddesi'nde seyreden M.A. idaresindeki 35 BUC 508 plakalı otomobil, M.Ç. yönetimindeki 78 ABV 310 plakalı motosikletle çarpıştı.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Merkez 100. Yıl Mahallesi'ndeki kazada ise M.C. idaresindeki 78 BV 952 plakalı motosiklet ile sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 78 DD 060 plakalı kamyonet çarpıştı.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ile arkasındaki İ.Y, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, kaza yerinden uzaklaşan diğer sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Yıldız Caddesi'nde de H.K. yönetimindeki 06 RPS 88 plakalı motosiklet, kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada yaralanan sürücü ile arkasındaki S.G, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sürücünün 1,31 promil alkollü ve ehliyetinin olmadığı tespit edildi.