Karabük yabancı uyruklu öğrencilere yönelik iddialarla gündeme geldi

Karabük yabancı uyruklu öğrencilere yönelik iddialarla gündeme geldi

Yayın: 22.03.2024 15:49
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde sosyal medyada özellikle eski adı Twitter olan X’de Karabük ve Karabük Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu öğrenciler hakkında çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Uyuşturucu ve alkol partilerinden, fuhuş iddialarına, para karşılığı üniversiteye alınan lise diploması bile olmayanlara, çeşitli sağlık sorunlarına (HIV, AIDS, HPV gibi) kadar çeşitli konular gündeme getiriliyor. Karabük ve Karabük Üniversitesi’nin adı kirletilirken, itibarları da zedeleniyor.

Karabük Trend Topic oldu

Bu iddialar karşısında, İşçi Kenti Karabük, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok olumsuz yorumlara maruz kalıyor. Karabük Üniversitesi’nde çoğunluğu oluşturan yabancı uyruklu öğrencilerin yaşam tarzları sorgulanıyor. Söz konusu öğrencilerin inançları, yaşayışları, hastalıkları ve kültürleri farklı olabiliyor. Sosyal medyada ten renkleri ile ayrıştırılan öğrencilerin ahlaki yönden kenti ve üniversiteyi olumsuz etkilediği, kentte cinsel yolla bulaşan hastalıkları bulaştırdıkları iddia ediliyor.

Karabük ve Üniversitesi’nin, bu tür iddialar karşısında önlemler alması ve toplumsal konuları dikkate alarak uygun politikalar geliştirmesi önem taşıyor. Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşım ve yorumlara karşı net bir tutum sergilemesi bekleniyor. (Halil Kızılyer)

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gazetecilerden, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’ne ziyaret

Yayın: 27.04.2024 12:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te görevli yerel ve ulusal basın mensupları, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, öğrencilerin stajı ile ihtiyaca yönelik nitelikli personel yetiştirilmesi konularında yerel medyanın beklentileri ve fakülte ile medya kuruluşları arasında yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü.

Burada konuşan Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa İnce, kentte görevli yerel ve ulusal basın mensupları için sertifikalı eğitim programı düzenleyeceklerini belirtti.

İnce, Türker İnanoğlu anısına 17 Mayıs’ta anma töreni yapacaklarını kaydetti.

Ziyarette, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Can Koçak ve Fakülte Sekreteri Hayati Demir de yer aldı.