Karabük Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazırlanıyor

Karabük Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazırlanıyor

Yayın: 08.08.2022 16:55
Paylaş:
A+ A-

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük’ün akademik başarısının sistematik olarak arttığını belirterek, Karabük Eğitim Ailesi olarak çocukların hayatın her noktasında mutlu olabilmelerini sağlamak adına en kaliteli hizmeti sunabilmek için hazırlıkların hızla devam ettiğini belirterek, “Detaylı çalışmalarımız ve hazırladığımız eylem planı ile 2023 yılına daha güçlü ve daha başarılı gireceğiz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçları Değerlendirme Toplantısı yaptı. Müdürlük yöneticileri ve Ölçme, Değerlendirme Merkezi personelinin katılımı ile gerçekleştirilen  toplantıda, Ölçme, Değerlendirme Merkezinin hazırlamış olduğu son dört yılın baz alındığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının istatistik verileri hakkında ÖDM Personeli Serhan Kurt tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Okul ve dersler itibariyle öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, ilgi ve istidatları yönünde kendilerinin başarı ve mutlu olabilecekleri bir üst kuruma geçmelerini teminen yapılan çalışmaların veriminin, gelecek yıl uygulanması, ellerinde  yıllar itibariyle bulunan bu veriler sayesinde tespit edileceği için sunumu gerçekleştirilen istatistiklerin çok önemli bir bilgi birikimi olduğuna dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yapılması gereken hususlar noktasında bir takım önermeler ve talimatlarda bulundu.

“İLİMİZİN AKADEMİK BAŞARISI SİSTEMATİK OLARAK ARTMAKTADIR”

YKS sonuçları doğrultusunda kendi içlerinde  her yılın değerlendirmesini yaptıklarını sistematik olarak başarıların arttığını belirten Müdür Akbaş, “Yaptığımız kapsamlı çalışma neticesinde 2022 yılı YKS sonuçlarını geçmiş yıllarla kıyasladığımızda, değerlendirdiğimizde bu yıl elde edilen YKS başarısının kitlesel olarak çok üst düzeyde olduğunu görmekteyiz. Çok şükür başarımız artarak devam etmektedir.

Öğrencilerimizin akademik başarısına yönelik her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi son derece önemli. Yaptığımız bu çalışmalar ve analizler ile öğrencilerimizin izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla değişimleri izleme fırsatı sunmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimizin kazanımları edinme düzeylerini ortaya koymak, bu kazanımları etkileyen faktörleri ve etkileme oranlarını tespit etmek ve bu sayede de eğitimin kalitesinin arttırılmasını sağlamaktır” dedi.

DETAYLI ÇALIŞMALARIMIZ VE HAZIRLADIĞIMIZ EYLEM PLANI İLE 2023 YILINA DAHA GÜÇLÜ VE DAHA BAŞARILI GİRECEĞİZ

Detaylı çalışmalar ve hazırlanan eylem planı ile 2023 yılına daha güçlü ve daha başarılı gireceklerinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Bakanlığımız tarafından öğrencilerimizin hizmetine sunacağımız ücretsiz ders kitaplarını, yardımcı kaynaklar, testler ve yeni sınav sistemine göre hazırlanmış örnek soruları yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan öğrencilerimizin masalarının üzerine koyacağız.

Bakanlığımız emir ve talimatları doğrultusunda Sayın Valimizin büyük destek ve himayeleriyle Karabük Eğitim Ailesi olarak çocuklarımıza hayatın her noktasında mutlu olabilmelerini sağlamak adına en kaliteli hizmeti sunabilmek için hazırlıklarımız hızla devam etmektedir. İnşallah Yeni dönemde de ÖDM personeli ile birlikte daha başarılı faaliyetlere imza atacak ilimizin akademik başarı çıtasını daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.  (Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.