Karabükspor’un Eski Başkanı Mehmet Aytekin, Haksızlığa Uğradığını Söyledi

Haber Merkezi
Yayın: 10.07.2024 16:58
A+ A-

Karabükspor’un 2018 yılında altı buçuk ay başkanlığını yürüttüğü görevi nedeniyle mağduriyet yaşadığını iddia eden Eski Kulüp Başkanı Mehmet Aytekin, ateş püskürdü.

Eski Başkan Mehmet Aytekin, kulübün vergi borçlarının kendilerine yansıtıldığını iddia etti.  Söz konusu borçları zamanında yatırmayıp, kulübün sürekliliğine katkı sağladıklarını dile getiren Aytekin, Karabük eşrafından ve takımın sahibi Kardemir’den toplanan paraların kendisinden önceki yönetimin kendi borçlarına kullandıklarını ifade etti. Hatta kendisinin de para desteği yaptığı halde kendi yönetimine ait borcun ödenmediğini, bugün ise faiziyle birlikte kendisine ve iki arkadaşına yansıtılmasının çok adaletli ve doğru olmadığını söyledi. Kendisine yapılan haksızlığa başkaldırdığını sosyal medya hesaplarında da bunu yazdığını ifade eden Eski Başkan Aytekin, 1 katrilyon borç, şimdi 21 trilyon olarak sadece bizim döneme ithaf edilmesi karşısında haksızlığa uğradığını ve gerekli mercilere gideceklerini açıkladı.

Eski Başkan Aytekin, daha önce iptal edilen borcun, yeniden gündeme gelmesinin haksızlık olduğunu ve faturanın Hilmi Eroğlu ve Fevzi Ünal’la birlikte üç kişiye kesilmesinin doğru olmadığını, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Mehmet Aytekin ve ekibinin, geçmiş dönemki borçları nedeniyle mal varlıklılarına el konuldu.

Eski Başkan Aytekin : “Kardemir’in yeni  kulübü var mıdır, yok mudur? Kimse bilmiyor, başkanı kimdir, onu da bilmiyorum. Karabükspor’un bütün dönemleri kapsayan vergi borçlarının üç kişiye yansıtılmasını hazmedemiyoruz. Bu arkadaşlarımız, Hilmi Eroğlu ve Fevzi Ünal’dır. ”diyerek şöyle devam etti.

“Bizim hesaplarımıza, arabalarımıza, arsalarımıza yakalama çıkarılması kararına tepkiliyiz. Karabük kamuoyu konuyu çok iyi biliyor, hesaplarımıza bloke konuluyor. Allah korusun biz bunları yaşadık. Mahir Abimizin sonu kötü bitti, bizimde mi öyle olsun istiyorlar. İki sene önce sözü geçenler transferi  açalım, vergi borcunu kapatalım, dediler. Biz sonradan öğrendik ki, bu büyük abilerimiz kendi dönemlerinin borçlarını kapatmışlar. Sonra bu insanlar bir daha Karabükspor’un adını bile anmadılar. Kim para verdiyse, vergi dairesine o dönemde kimin borcu kapatıldı, kayıtları vardır, lütfen baksınlar ve öğrensinler. Ben de para verdim. Bu kulübün bir sahibi var. Kardemir’in işçilerinden kesilen paralarda vardı. Kulübün otobüsüne farklı bir nedenle haciz konuldu. Otobüs yedieminde. O dönemlere ait olan borcun bugün bize fatura edilmesine karşıyız. Bu nedenle mahkemeye başvuruyoruz.” dedi.

Aytekin; “Oyuncumuz vardı. Milli takımda oynuyordu. Bu oyuncumuza benden sonra neden el konulmadı. 330 bin para az bir para değil, dönüp dolaşıp neden Mehmet Aytekin yönetimine ve benim iş ortaklarıma bu fatura ediliyor. Ben bu yolsuzlukların üzerine gittim diye mi? O günkü şartlar göz önünde tutulması gerekir. Benim dönemimden yaklaşık 6 sene geçti. Karabük kamuoyu merak etmiyor mu? Ne deplasmana gidilirdi? Ne çocukların maaşı verildi? Üç buçuk trilyon bırakırdım, istesem o parayla kendi dönemime ait vergi borcunu da öderdim. Biz takımın itibarını düşündük. Keşke ben de benden öncekiler gibi önce dönemin borçlarını kapatsaydım. Onlar öyle yapmışlar, şimdi ben yapmadım diye mi? Benden önce üç buçuk ay bu kulüp hakkında tutulan tutanaklar var. Kardemir nerde? Beş sene sonrasında ortada Kardemir diye bir şey var. Kardemir yazıyor hala bu kulüpte, hala devam ediyorsa tüm borçların sorumlusu nasıl biz olabiliyoruz. Lütfen sizlere soruyorum. Yetkililerden bir açıklama bekliyorum.” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.. 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 39 dilde işlem yapabilen “hukukçu yapay zeka” programı geliştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 16:37
A+ A-

KARABÜK (AA) – ORHAN KUZU – Karabüklü avukat Adnan Dayan'ın danışmanlığında 4 ülkenin hukuki verileri öğretilmiş 39 dilde soruları cevaplayabilen “hukukçu yapay zeka programı” geliştirildi.

Dayan, hukuk alanında yapay zeka destekli çalışma yapmak için Ankara ve İstanbul'daki teknokentlerde geniş kapsamlı ekiple çalışmalara başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla programı kullanıma açan Dayan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya ve İsviçre'nin hukuki verilerini programa işledi.

Aynı zamanda Almanca, Arapça, Bulgarca, Fransızca, Çince, İtalyanca, Korece, İngilizce ve Japonca'nın da aralarında olduğu 39 dili destekleyen program, 1000 teknik hukuki sorunun yer aldığı testte yüzde 98,2 oranında başarı gösterdi.

Dayan, AA muhabirine, artık dünya çapındaki doktrinel alanlarda yapay zeka değerlendirme sistemlerinin bulunduğunu, dar yapay zekaların geçmişte kaldığını dile getirdi.

Genel yapay zekanın, hız ve verimlilik açısından şu an insanın kabiliyetinin üzerine çıktığını anlatan Dayan, “Bizim yaptığımız mesleki yapay zeka da genel yapay zeka sınıfına giriyor. Şu an meslek açısından tüm işlemleri yapabiliyor. Tüm alanlara hakim ve çok hızlı şekilde işlemi gerçekleştirebildiği için sektör bazında insanlar tarafından rahatlıkla kullanılabilen yardımcı-asistan niteliğinde.” diye konuştu.

– “Dünyanın ilk hukukçu yapay zekası diyebiliriz”

“Full&Egal”in, geniş kapsamlı ekip tarafından hukukçu yapay zeka olarak geliştirildiğini aktaran Dayan, “Şu an yayında, son kullanıcının kullanımına sunulmuş vaziyette. Herkesin erişilebileceği bir program. Bu mesleki yapay zeka. Bir hukukçu yapay zeka. Türkiye'de, dünyada da ilk defa mesleki yapay zeka yapılmış oldu. Dolayısıyla dünyanın ilk hukukçu yapay zekası diyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Dayan, programın Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya ve İsviçre'nin hukuki verilerini öğrendiğini, aynı zamanda 39 dili desteklediğini bildirerek, istenilen dilde sorulan soruları otomatik olarak cevapladığını, işlem bakımından çok büyük dosyaları analiz edip, sorulara cevap verebildiğini kaydetti.

Piyasa, internet ortamı veya çelişen bilgiler gibi tüm veriler yerine seçili verileri programa öğrettiklerine dikkati çeken Dayan, “Dolayısıyla birbiriyle çelişmeyen verileri öğrendiği için hata yapamıyor. Hata yapma oranını bu şekilde düşürmeyi planladık. Hem de data ve veri büyüklüğü olarak da tasarruf etmiş olduk. Bir hukukçu nasıl yetiştiriliyorsa, kitapla, içtihatla, kanun okuyarak, bu da aynı şekilde teknik, güncel verilerle yetiştirildi.” şeklinde konuştu.

Dayan, programın şu an için hukuk sektöründe geliştirildiğini, hukukçulara destek verecek asistan görevini üstleneceğini anlatarak, öğrenme, analiz ve bilinç yetenekleri olduğu için tıp, mühendislik gibi diğer alanlarda da kullanılabileceğini belirtti.

Programın, analiz, analitik ve aktarma gibi tüm yetenek dallarında global ölçekle üretilen yapay zekalarla eş değer olduğunu vurgulayan Dayan, “Hiçbir eksiği yok. Dil yönetimi ve modellemesi bize ait. Tüm kodlar Türkiye'ye ait. Yani şirketimize ait. Dolayısıyla herhangi bir şekilde dışarıya bağımlılığımız yok. Dolayısıyla bu genel yapay zeka sınıfında global ölçekte bir program.” dedi.

– Hız kazandırıp güvenilirlik sağlayacak program seçenekli mütalaa verebiliyor

Dayan, yapay zekayı hukuk alanında geliştirmeyi öncelemelerinin nedenlerine ilişkin şöyle konuştu:

“Çünkü net verileri bulunan, aynı zamanda da doktrin olarak çok kuvvetli bir alan hukuk. Öğrenme açısından da ayrıntılara sahip alan. Bu yöntem teknolojiyle yazılımını da öğrenme şekillerine uyuyordu. Bunun gibi ne alanlar var? Örneğin tıpta çok büyük başarı sağlayacaktır genel yapay zeka. Mühendislik alanında da. Grafik oluşturma özellikleri devreye alınırsa mimarlıkta da çok büyük avantajlar sağlayacaktır.”

Yapay zekanın insanlara zaman kazandıracağını, güvenilirlik vereceğini savunan Dayan, “Hukukçunun tek başına bir dosya üzerinden çalışmaya başlaması, karara ulaşması, nihai sonucun ilama ulaşması 5 gününü alıyorsa, tüm dosyaları, delilleri, dilekçeleri, yapay zekaya öğreterek dosya üzerinden mütalaa alınması hem insan hukukçuyu yönlendirecek, çok büyük vakit kazandıracak hem de çeşitli olasılıkları belirleyecek. Örneğin, 'Şu doktrindeki görüşleri benimsiyorsanız, şu sonuca ulaşabilirsiniz. Şu doktrindeki görüşlerden yanaysanız şöyle sonuca ulaşılabilir' şeklinde seçenekli mütalaa dediğimiz sistemi verebiliyor. Bu da hukuki süreçlerde hızlanma sağlayacak ve güvenilir ortam yaratacak.” ifadesini kullandı.

Proje Müdürü Şeyda Yıldız, programın Türkiye adına gurur verici gelişme olduğunu, Türkiye'nin yapay zeka alanına ürün kazandırıldığını söyledi.

Projenin satış sorumlusu Ahmet Uğur ise programın şu an Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kullanıma sunulduğunu aktararak, “Biz şimdiden Almanya ve İsviçre hukukunu işledik. İlk hedefimiz bu ülkeler. Daha sonra tüm kıta Avrupası ülkelerinde satışa başlayacağız. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti pazarına uygun fiyat politikası amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331