Karabük’te 4 Proje İçin İmza Töreni Düzenlendi

Karabük’te 4 Proje İçin İmza Töreni Düzenlendi

Yayın: 03.04.2024 11:58
Paylaş:
A+ A-

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Tarafından 2024 Yılı Turizme yönelik Teknik Destek Programı Kapsamında Desteklenen Toplam 7 Proje ve Karabük’ten  Desteklenecek 4 Proje İçin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi  Mustafa Yavuz ve Yararlanıcı Kurum Temsilcilerinin Katılımıyla Teknik Destek İmza Töreni Gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Karabük’te desteklenecek Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülecek “Eğitim Kenti Karabük’ün Eğitim Mirası” isimli proje ile; 2.Abdülhamid tarafından 1909 yılında Rüştiye olarak yaptırılan Kalealtı İlköğretim Okulu’nun Eğitim Müzesine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Yenice Kaymakamlığınca yürütülecek “Yenice Ihlamur Balı AB İle Buluşuyor” projesi ile menşei tescillenen, adı ile Coğrafi İşaret alınan, ıhlamur balının AB Coğrafi İşaret başvurusuna alınması; ilçemizde ıhlamur ile ilgili kozmetik ürünlerin üretilmesi, pazarlanması hedefleniyor.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülecek olan “Safranbolu Doğa Rotası” projesi ile, ziyarete açılan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Proje Alanı ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kurulan Beştepeler Tıbbi Aromatik Bitki Şehri arasında kalan 7,5 km uzunluğundaki havza üzerinde, bir yürüyüş rotasının oluşturulması amaçlanıyor.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğince yürütülecek olan “Mantar Ekoturizmi Danışmanlığı” projesi ile de; ekonomik değeri yüksek mantarların tanıtılması, mantar toplama dönemlerinin ve rotalarının belirlenmesi, toplumsal bir katkı sağlamak adına mantar türlerinin tanıtılması, alternatif turizm seçeneği ile mantar eğitimi, mantarlı yemekler ve opsiyonlar oluşturması amaçlanıyor.

Valilik makamında gerçekleşen imza törenine Karabük Valisi  Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği adına Mehmet Çetin katıldı.

İmzalanan projelerin hayırlı olmasını dileyen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Yavuz; “2024 yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında önemli projelere imza attık. Eğitimden sağlığa geniş bir yelpazeyi kapsayan projelerimizin şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İlimizden desteklenen projelerin yanı sıra BAKKA tarafından Turizme Yönelik Teknik Destek Programı başlığında Bartın ilinden 3 projenin destekleneceği belirtildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR 2023: Satış Düştü, Kar Yükseldi

Yayın: 02.05.2024 13:05
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR, 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin satışlarında bir düşüş yaşanırken, net karında önemli bir artış kaydedildi

. 2022 yılında 54,1 milyar TL olan hasılat, 2023’te %5’lik bir düşüşle 51,6 milyar TL’ye gerilerken, net kar %43’lük bir artışla 1,5 milyar TL’ye yükseldi. Brüt kar %48 azalarak 2,1 milyar TL’ye, FAVÖK ise %37 azalarak 3,2 milyar TL’ye indi. Esas faaliyet karı ise 5,1 milyar TL’den 3 milyar TL zarara döndü.

KARDEMİR’in varlıklarında dikkat çekici bir yükseliş gözlendi. 2023’ün son çeyreğinde dönen varlıklar %28 artarak 25,2 milyar TL’ye, duran varlıklar %210 artarak 34,7 milyar TL’ye ulaştı. Toplam varlıklar ise %94 artarak 59,9 milyar TL’ye yükseldi. Öz kaynaklar çeyreksel bazda %215 artarak 36,8 milyar TL’ye çıktı.