Karabük’te 4. Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi sona erdi

Karabük’te 4. Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi sona erdi

Yayın: 11.10.2022 21:10 |Güncelleme: 12.10.2022 16:47
Paylaş:
A+ A-

Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi (UCEK) Düzenleme Kurulu tarafından organize edilen ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde yapılan 4. Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi tamamlandı.

KBÜ 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda bu yıl “Güçlü Coğrafya Eğitimi, Güçlü Gelecek” sloganıyla düzenlenen kongrede, yüz yüze ve çevrimiçi 162 bildiri sunuldu.

Arazi gezilerinin yapıldığı ve yüksek lisans öğrencileri tarafından makalelerin sunulduğu kongrede, 5 ülkeden 50’si yabancı 400 akademisyen tarafından bildiriler paylaşıldı, atölye sunumları, konferanslar ve çevrimiçi oturumlar yapıldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, önemli bir kongreye ev sahipliği yaptıklarını ve başarıyla tamamladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Polat, “3 gün boyunca dolu dolu bir kongre yaşadık. Teknolojiyle dünyamızda artık coğrafya kader değil. Küresel bir köy haline geldi. Birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bu sayede milletler arası etkileşim oluyor. Üniversitemiz ülkemizde en çok uluslararası öğrenciye sahip bir eğitim kurumu. 400 akademisyen bu kongrede 162 bildiri sundu ve bu dünyanın bir çok ülkesine ulaştı. Kongrede, 50 uluslararası akademisyen yer aldı.” diye konuştu.

Polat, KBÜ olarak bu tür uluslararası etkinlikleri daha çok yapacaklarını, üniversite olarak eğitime katkı vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de çocuğa cinsel istismar suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İI Jandarma Komutanlığı, Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi, “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ü'nün yakalanması için müşterek çalışma yürüttü.

Ekipler, “hayasızca hareketlerde bulunma”, “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlarından 6 kaydı da olan 46 yaşındaki S.Ü'yü yakaladı.

S.Ü, jandarma ve adliyedeki işlemlerin ardından Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının sokakların suçlulardan arındırılması ve vatandaşın güvenliği için çalışmalara devam ettiği kaydedildi.