Karabük’te 60 Otobüs Hizmete Girdi

Karabük’te 60 Otobüs Hizmete Girdi

Yayın: 13.07.2023 14:09
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet  Vergili,  60 adet toplu taşıma aracının hizmete alınması için düzenlenen törende yaptığı konuşmada  Karabük halkının  kendisine dua ve desteklerini devam etmesini istedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 60 adet toplu taşıma aracının hizmete alınma törende yaptığı konuşmada, açılış törenine katılanlar tarafından Başkan Vergili 2024 yılı Mart ayında tekrar Belediye Başkanlığı adaylığını düşünüyor şeklinde yorumlara neden oldu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yapmış olduğu konuşmasın da 14 yıldır görevde olduğunu ve bu süre içersinde çok güzel hizmetlere imza attığını söyledi.  Göreve geldiği günden itibaren Karabük halkından dua ve destek isteyen Başkan Vergili, konuşmasında Karabük halkının dualarını ve desteklerini yine beklediğini söyledi.  60 adet toplu taşıma arıcının hizmete alınması töreninde konuşana Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “14 senelik belediye başkanıyım. 14 seneden bu tarafa Karabük’e hizmet ediyoruz. Yeni gençlerimiz başka Belediye Başkanı göremediği için her zaman Belediye Başkanı benim olacağımı zannediyorlar, bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz 14 seneden bu tarafa meydan olmayan şehre meydan yaptık. Yolları olmayan şehrin yolarlını yaptık,  şehrin yüzde 70’ini asfaltladık. Yeni bulvarlar açtık. Bazıları tenkit ederler, asansör yapmakla belediye başkanı olur mu diye. Asansörleri yaptık, yürüyen merdivenleri yaptık en iyi belediye başkanlığını yaptık. İki tane köprü yaptık. İki tane alt geçit yaptık, Bunları belediyenin imkanları ile yapıyoruz. Kütüphanemizi, Pazar yerlerimizi, dolmuş duraklarımızı yaptık. 128 tane park yaptık. 28 tane sosyal yaşam merkezi yaptık. Emekli evi yaptık. Yaşlı bakım hizmet birimini kurduk. Sokak hayvanları için hayvan bakım merkezi yaptık. Mezbahanemizi yaptık. Kentsel dönüşümümüz devam ediyor.Emekli evleri ile ilgili yer temini yaptık. Spor vadisini bitirdik. Çamlık’ta güzel bir yaşam alanı yaptık bununda açılışı yapacağız.Karabük’e en güzel hizmetleri, en kaliteli hizmetleri ve Karabük’te en ucuza yaşamayı sağlamak için tüm gayreti gösterdik. Şu anda Türkiye’ de en kaliteli suyu ve en ucuz suyu  Karabük halkı içmektedir” dedi

AÇILIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK

Başkan Vergili konuşmasının son bölümünde  Karabük Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerin açılışlarının önümüzdeki aylarda devam edeceğini ve bu açılışlarla Karabük’ün çehresinin bir kez daha değişeceğini belirterek konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Ulaşımda problemimiz vardı Karabük’te çok konforlu ulaşım ve ucuz ulaşımı halkın hizmetine sunduk. Karabük’te bir daha 65 yaş ve üstü otobüse binip binemeyeceğini konuşamayacak. Engeli ben otobüse binebilirmiyim, binemezmiyim veya horlandım diye bir daha konuşamayacak. Her encümende en az 10 tane dolmuş ve otobüs şikayeti geliyordu. İnşallah bunların hiç birisi bir daha gelmeyecek. Bizim görevimiz sizlerin layık olduğunu hizmeti bizlerin sunmasıdır. Son bir buçuk iki ay içerisinde yapacağımız açılılarla Karabük’ün çehresi bir kez daha değişmiş olacak. Bu otobüsleri Karabük Belediyesinin kendi bütçesi ile aldık. Karabük halkından toplamış olduğumuz 1 lira paralarla aldık. Bugün rüşvetin, torpilin konuşulmadığı bir Karabük Belediyesi var. Şu anda 150 tane otobüs şoförü alındı hangi arkadaşın torpili varmış sorabilirsiniz. Hepsi imtihandan geçtikten sonra  en iyi şoförler arasından seçim yapıldı. Bugüne kadar hiçbir para sıkıntısı çekmeyen belediye Karabük Belediyesi. Halkımızın duaları ile tüm kapılar açılmaya devam ediyor.Halkımızdan dua ve desteklerini yine bekliyoruz” dedi

Törende Karabük Valisi Fuat Gürel’de Karabük Belediyesi tarafından 60 toplu taşıma aracı alınarak Karabük’ün önemli sorunlarından bir tanesinin daha çözüldüğünü söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve ekibine teşekkür eden Gürel, “Bunlar vatandaşımızın konforu için yapılan şeyler. Belediyelerimiz vatandaşlara hizmet etmek adına ne gerekirse yerine getiriyor. Karabük’ün böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacın giderilmesi konusunda güzel bir adım oldu. Bu araçlar son model, günümüz standartlarına uygun güzel araçlar. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.