Karabük’te bu tartışmalara son verilmelidir!

Karabük’te bu tartışmalara son verilmelidir!

Yayın: 11.06.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Sadık Doğdu Karabük’te sağlık alanında yaşanan sıkıntı ve sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada “Dedikodulara son verilsin, herkes işine baksın” dedi.

Aynı zamanda Kamu-Sen Karabük İl Başkanı olan Doğdu, sağlık kurumlarında son zamanlarda yöneticilerin değişeceği, yerlerine birçok ismin geleceği yönünde söylentilerin arttığına dikkat çekti ve şunları söyledi; “İlimizde her ne hikmetse sağlık yöneticilerinin görevlendirilmesi ile ilgili dedikodular hiç bitmiyor. Son günlerde yine bir tezvirat alıp başını gitmekte, kurumlarda bu konulardan başka hiçbir şey konuşulmamaya başlanmıştır.

Biz Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli yöneticilik işine karşı olduğumuzu daha ilk günden itibaren dile getirmiştik. Atamaların ehliyet ve liyakate göre kadrolu olarak yapılması ısrarımızı vurgulamıştık. Objektif bir sınavla bu işlerin yapılması gerektiğine dikkat çekmiştik.

Yaşananlar bizim bu konuda ne kadar haklı olduğumuz ortaya koymaktadır. 

Bugün o görevden alınacakmış, yerine bu geliyormuş, şu da atanmak için uğraşıyormuş gibi cümlelerle sağlık camiası kaynatılmaktadır.

Bu duruma bir son vermek adına yetkililerimiz bir açıklama yapmalıdır. Karabük’te bu tartışmaları bitirmelidirler.

Bu gündemlerin bir an önce terk edilerek Sağlık çalışanlarının meselelerine odaklanılmasını istiyoruz. çalışanların sorunları kurumlarımız için yapılması gerekenler ile ilgili bir kamuoyu oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık camiasının bu meseleleri tartışması gerekmektedir. Sürekli bir döngü içerisinde yönetici ataması tartışmalarıyla gündem ve çalışan meşgul edilmelidir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.