Karabük’te çalınan otomobil İstanbul’da bulundu

Karabük’te çalınan otomobil İstanbul’da bulundu

Yayın: 30.08.2023 10:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 3 gün önce çalınan otomobil, İstanbul’da polisin takibi sonucu bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 27 Ağustos’ta yaşanan otomobil hırsızlığı ile ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, otomobili çalan şüphelilerin Y.İ.Ç. ve R.Ç. olduğunu tespit etti.

Şüphelilerin yakalanması için yapılan sistem girişleri ve analiz çalışmaları sonucunda otomobilin İstanbul’da olduğu belirlendi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu, plakası değiştirilen araç bulundu. Araçtaki şüpheliler Y.İ.Ç, İ.Y. ve R.Ç. gözaltına alındı.

Şüpheli Y.İ.Ç’nin üzerinde bir miktar esrar ele geçirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.