Karabük’te “Demiryolu Tekerleği Çalıştayı” düzenlendi

Karabük’te “Demiryolu Tekerleği Çalıştayı” düzenlendi

Yayın: 20.11.2023 22:26 |Güncelleme: 27.12.2023 16:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) tarafından “Demiryolu Tekerleği Çalıştayı”nın gerçekleştirildiği bildirildi.

Fabrikadan yapılan açıklamada, KARDEMİR’in 2019’dan bu yana Türkiye’nin tek demir yolu tekeri üreticisi olduğu belirtildi.

Programın raylı sistemler paydaşları ile ortak düzenlendiği kaydedilen açıklamada, Demiryolu Tekerleği Haddehanesi gezisiyle başlayan etkinliğin, Yenişehir’de gerçekleşen “Demiryolu Tekerleği Çalıştayı” ile devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çalıştayda, tamamı ithalatla karşılanan demir yolu tekerleği ihtiyacının artık KARDEMİR AŞ’den sağlandığı, yerli kaynaklar ve milli üretim ile karşılanmaya başlanmasının yerli ve milli sanayiye önemli katkılar sağladığına değinildi. Yerli ve milli demir yolu tekerleği üretiminin yanı sıra ürün çeşitliliğinin ve üretim kapasitelerinin artırılması gibi konuların yer aldığı çalıştayda yeni hedefler ve planlar dahilinde millileştirilmesi, yeni teker tiplerinin üretimi ve ortak hedefler görüşüldü.”

Çalıştayda, TCDD Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Sivas ve Sakarya bölge müdürlükleri, Körfez Ulaştırma AŞ, Acarlar Vagon ve Özar Grup’tan teknik konularda yetkili kişiler ile KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aycan, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Fazıl Çiftçi, Strateji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Şerif Okluoğlu, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş ile ünite müdürleri ve mühendislerin bir araya geldiği belirtildi.

Organizasyonun, toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandığı bildirildi. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.