Karabük’te “Eğitim Kenti Karabük” Projesinde Son Aşamaya Gelindi

Karabük’te “Eğitim Kenti Karabük” Projesinde Son Aşamaya Gelindi

Yayın: 02.11.2023 10:37 |Güncelleme: 27.12.2023 16:39
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  başkanlığında Şube Müdürü  Erol Doymuş, Erasmus İl Koordinatörü Adnan Cansız, ÖDM Personeli Serkan Acar  ve Ar-Ge personelinin katılımı ile “Eğitim Kenti Karabük” Projesinin uygulama çalışmaları kapsamında istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Karabük il  genelinde eğitim öğretimin niteliğini arttırmak, eğitim öğretimde karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik alt projeler ile Karabük’te topyekûn eğitim hareketi başlatmak üzere “Eğitim Kenti Karabük” Projesinin uygulamaya konulması, proje için yapılan web tabanlı yazılımın veri girişlerinin kontrolünün sağlanması noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Eğitim kenti olarak adlandırılan Karabük  eğitim alanında başarılarının devamının arttırılması için öğrencilere 8 farklı alanda destek olmayı amaçlayan projemiz aynı zamanda öğretmenlerim mesleki gelişimlerini de arttırmayı planlıyor.

Ortaokul ve lise seviyesindeki okullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin eşit koşullarda eğitim olanaklarından tam anlamıyla yararlanmaları, derslerin hedef ve davranışları ile tutum ve becerilerini eksiksiz tamamlayarak onları bir üst öğrenime hazırlamayı; ayrıca akademik, sanatsal ve sosyal alanda gelişimlerini destekleyerek başarılarının arttırılması hedefleniyor.

Toplantıda, Karabük Valisi Mustafa Yavuz  öncülüğünde başlatılan “Eğitim Kenti Karabük” Projesinin  uygulamaya konulması noktasında son aşamaya gelindiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, Sayın Valimizin Olur’ları ile projenin amacına ve hedefine uygun bir şekilde en kısa süre içerisinde okullarımızda başlatılacağını ve öğrencilerimize akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarı ile birlikte değerlerimizin özümsenmesi noktasında önemli derecede katkı sağlayacağını vurguladı.(Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekil Akay TMMM Genel Kurulu’nda konuştu

Yayın: 03.05.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Maden Kanun Teklifi’nin 12.’inci maddesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, “Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıyayız. Kanunun yasalaşmasıyla, enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilmesi durumuyla karşı karşıya gelecek.” ifadeleriyle kanun teklifine tepki gösterdi.

Doğal Kaynaklarımızın Birleşik Arap Emirlikleri’ne Tahsis İmkânı Doğuyor

Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte doğal kaynakların ve enerji kaynaklarının Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya geleceğine dikkat çeken CHP’li Akay, “Bu kanun teklifi, 19 Temmuz 2023 tarihinde Abu Dabi’de Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükûmeti arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmayla bağlantılı bir şekilde düşünülmesi gerekiyor. Bu kanun bugün buradan onaylanıp geçtiği zaman, o sözleşmeye bir alt zemin olmuş oluyor. Bu sözleşmeyle doğal kaynaklarımız ve enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya gelecek.” dedi.

Milli Kaynaklarımız Yabancı Firmalara Peşkeş Çekiliyor

Birleşik Arap Emirliklerinden finansman gelecek diye yenilenebilir enerji kaynaklarının yabancı firmalara zemin açılmasının asla kabul edilemeyeceğine değinen Milletvekili Akay, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yabancı firmalara zemin açılması da asla kabul edilemez, bu imkânların millî ve yerli firmalarımıza tanınması gerekir. Sırf Birleşik Arap Emirliklerinden gelecek finansmanla ilgili bunu kabul edemeyiz. Bütçe Kanunu’nun 12’nci maddesine göre dış kaynaklı kredi kullanımı var, Hazine garantisiyle kullanımlar yapılıyor. Bunların, bu alanlara kullanılması ve yerli firmaların desteklenmesi ve yerli üretim yapılmasını bizim teşvik etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Üretimini İçin Yerli Firmalar Desteklenmiyor

Getirilen değişikle lisans alamayan firmaların teminatlarının tazmin edilmek yerine teminat mektuplarının iptal edildiğine dikkat çeken Akay, “Kanun teklifinde ayrıca, yatırımları gerçekleştiremediği için, tamamlayamadığı için ön lisans alamayan, üretim lisansı alamayan veya lisans alamayan firmaların teminat mektuplarının iptali söz konusu. Normalde bunların irat kaydedilmesi gerekir. Bir kamu kurumuna ihaleye girdiğiniz zaman, geçici mektup verirsiniz. Kesin mektup veya avans teminat mektubu verdiğiniz zaman yükümlülüğünüzü yerine getiremezseniz bu mektuplar tazmin olur, fakat burada iptal ediliyor. Ben hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Sayın Komisyona soruyorum: Bu firmalar, hangi firmalar? Bu firmalar EÜAŞ tarafından desteklenemez mi? Hazine garantisiyle, dış kaynaklı projelerle, kredilerle bu firmalar desteklenip buradaki yenilenebilir enerji üretimini yerli firmalarımıza yaptıramaz mıyız?” dedi.

Milli Servetimizin Ülkemizde Kalması Gerekiyor

Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıya olunduğuna değinen Milletvekili Akay, “Yaklaşık 3,5 trilyon dolarlık bir maden kaynağımız olduğu tahmin ediliyor. Bu millî servetin ülkemizde kalması, millî ve yerli firmalar tarafından maden ocaklarımızın, yenilenebilir enerji kaynaklarının işletilmesi gerekiyor, bu manada da kaynaklarımızın israf edilmemesi gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu kanun teklifine karşı oy kullanacağız.” şeklinde konuştu.