Karabük’te ‘ERBAKAN’ rüzgarı esti..

Karabük’te ‘ERBAKAN’ rüzgarı esti..

Yayın: 09.10.2022 14:31 |Güncelleme: 10.10.2022 10:06
Paylaş:
A+ A-

Partisi’nin 2. Olağan Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Karabük’e gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumartesi günü Eskipazar girişinde karşılanan Erbakan ilçede esnaf ziyareti yaptı. Hava

muhalefeti nedeniyle Cumayanı köyünde yapılması planlanan miting iptal edilirken Derya Restorant’ta gazetecilerle bir araya gelen Erbakan, Milli Görüşün iktidarda olduğu dönemlerde Türkiye’de yapılanlardan bahsederek, iktidara geldiklerinde gerçekleştireceklerini ve projelerini anlattı.

İTTİFAKLARDA YOKUZ”

Hiçbir ittifakın içinde olmadıklarını belirten Erbakan, seçimlere tek başlarına, baraj problemi olmayan güçlü bir aktör olarak gitmeyi ve üye sayılarını en kısa sürede 500 bine çıkartmayı hedeflediklerini dile getirerek, herhangi bir ittifaktan da resmi bir davet almadıklarını kaydetti.

CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ MANİDAR

Erbakan, bir soru üzerine CHP’nin başörtüsü teklifinin seçim öncesinde kendilerine manidar geldiğini belirterek, “Yıllardır başörtüsüne karşı duruşu belli olan bir parti. Anayasa Mahkemesine kadar başvuruda bulundu, ‘başörtüsü yasağı devam etsin’ diye. ‘Kamusal alanlarda, okullarda başörtüsü olmasın’ diye mücadele etti. Şimdi birden bire böyle bir şey yapması seçime yönelik hareket gibi geldi. Sadece başörtüsü ile de bitmiyor. LGBT ve İstanbul Sözleşmesi savunuculuğu, ‘din dersi, zorunlu ders olmaktan çıkartılsın’ ısrarı… CHP, ‘5-6 yaşındaki çocuklara Kur’an öğretmek çağdışılık, Taliban zihniyetidir.’ diyordu. Bu gibi durumlar ortadayken bunlardan da vazgeçecek mi? Bir samimiyet sınavında. Bunlardan da vazgeçmesi gerekir.” diye konuştu.

TIKLIM TIKLIM DOLU SALONDA BÜYÜK COŞKU

İstasyon ve Hürriyet Caddesi’nde esnaf gazisi yaptıktan sonra kongre için kent Meydanı konferans salonuna geçen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan burada partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

Tamamen dolu salonda partililere hitap eden Erbakan, anket firmalarının partisi üzerinde manipülasyon yaptığını, gerçek rakamları gizlediğini iddia etti.
Gösterilenden çok daha fazla partisine ilginin olduğunu anlatan Erbakan, verdiği rakamlar ile yoksulluk, işsizlik ve ekonomi üzerinden iktidarı eleştirdi.

“TOPLANDIKLARI GİBİ DAĞILIYORLAR”

Altılı masa toplantılarına değinen Erbakan, şöyle devam etti:
“Bunlardan da milletimize bir hayır gelmeyeceğini ifade ediyoruz. Aynı iktidara yaptığımız gibi onlara da uyarılarımızı yapıyoruz. Onlar bizi dinlemek yerine masa altından birbirlerini tekmelemekle meşguller maalesef. Geçtiğimiz pazar günü bu 6 benzemez 7’inci defa bir araya geldiler. 30 defa baş başa, 7 kere masa başında, toplam 37 toplantı. 6 aydan beri ne yapıyorsunuz, ne konuşuyorsunuz, ortada bir şey yok. Bir arpa boyu yol aldıkları yok. Şu ekonomik krizden çıkmaya ilişkin bir çözüm önerisi var mı? Bir kaynak paketi açıklayabiliyorlar mı? Yeniden Refah Partisi gibi. 6 ayda daha bir Cumhurbaşkanı adayını ortaya koyabildiler mi? Bol bol çay kahve, edebiyat, resim. Ondan sonra toplandıkları gibi dağılıyorlar.”

Muhalefete eleştirilerini sürdüren Erbakan, “6 aydan beri bir arpa boyu yol alamadılar. Bunlar daha iktidara gelecekler de muhalefetteyken anlaşamayanalar, masa altından birbirlerini tekmeleyenler, iktidar olunca anlaşacaklar da birbirlerine diyetlerini ödeyecekler alacak vereceklerini aralarında halledecekler de geçmişten ne farkı olduğunu anlatamadıkları çift başlı parlamenter sisteme geri döndürecekler de ülkenin meselelerini ele alacaklar da milletin derdine derman olacaklar da Anadolu’da bir laf var ‘ölme eşeğim ölme.'” değerlendirmesinde bulundu.

Erbakan, muhalefetin “6’lı Masa” toplantılarında, kimin cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan olacağıyla uğraştıklarını ifade etti.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ GERİ GETİRMEYE ALET OLUYORSUN”

Erbakan, altılı masanın iktidara gelmesi halinde ilk icraatlarının İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmek olacağını belirterek, şunları kaydetti:
“‘Bu sözleşmeyi gelir gelmez yürürlüğe sokacağım’ diyen altılı masa ve o masada oturan, muhafazakar tabana hitap ettiğini söyleyen partiler. En çok da ona hayret ediyorum. Nasıl o masada oturmaya devam ediyorsun? ‘Efendim Erbakan hocamız da CHP ile koalisyon yaptı’, ya Erbakan hoca CHP ile koalisyon yapıp onlara MSP’nin parti programında yazan icraatları yaptırdı. Sen Erbakan Hoca ile bir misin Allah aşkına? O koalisyonda 600 imam hatip lisesi ile 5 bin Kur’an kursu açıldı Türkiye’de, senin haberin var mı? CHP ile ortak oldu ama Erbakan hoca CHP’yi MSP’nin çizgisine çekti. Sen şimdi CHP ile ortak olup, İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmeye alet oluyorsun.”

İsmail Özer’in İl Başkanı seçildiği 2. Olağan kongrede Yeniden Refah Partisi’nin yeni dönemdeki yönetimi şu isimlerden oluştu; Adem Demirci, Dursun Demirci, Ersin Kırmızı, Fatih Bıyıklı, Halit Bülent Bostancı, Hüseyin Abdurrahman Mutlu, İrfan Işık, İsa Şahin, Kemal Bedir, Mevlüt Başdemir,  Murat Cihangir, Özer Özay, Özkan Ulukaya, Satılmış Bostancı, Şaban Kaya, Vedat Özal ve Yavuz Eker

Disiplin Kurulu;  Abdullah Dereli, Ahmet Kader, Fatih Serdar Dilekcan, Hakan Yıldırım, Mustafa Öztürk.

Büyük Kongre Delegesi;  İsmail Özer, Bilal Bostancı, Abidin Ertekin, Adem Demirci, Aslı Atalay,  Cevat İşyar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza anı güvenlik kamerasında

Yayın: 18.05.2024 18:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Aydınlıkevler Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde E.A. (17) yönetimindeki 78 ABM 765 plakalı motosiklet, aynı yönde ilerleyen E.A. (21) idaresindeki 78 BB 649 plakalı otomobille çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, otomobil ile motosikletin çarpışması ve otomobilin çöp konteynerine çarpması yer alıyor.

 

Haberin Videosu İçin TIKLAYINIZ..