Karabük’te Hekimler ve Sağlık Çalışanları, Gazze İçin “Sessiz Yürüyüş” Yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.01.2024 16:04
A+ A-

Karabük‘te hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için “sessiz yürüyüş” yaptı.

100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan doktor Ahmet Sarı, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini söyledi.

İsrail için ceza gününün hızla yaklaştığını dile getiren Sarı, Gazze halkını ise 7 Ekim’den bu yana uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanın temel ihtiyaçlarından hiçbirine sahip olmadığını kaydetti.

Sarı, “Bütün bunlara, İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz.” dedi.

Sessiz yürüyüşün 8 haftadır Türkiye’nin her bölgesinden 40’tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ettiğine değinen Sarı, “Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz. Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin, insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sarı, tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüşe katılmaya davet ederek, “Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.” dedi.

Grup üyeleri, dua edilmesinin ardından dağıldı. (AA)

HABER VİDEOSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 19:34
A+ A-

Karabük’te gaziler ile öğrenciler, basketbol, futbol, masa tenisi, dart ve mini golf oynadı.

Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla “Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla” sloganıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen gaziler, basketbol, futbol, masa tenisi, dart ve mini golf etkinlikleriyle vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen etkinliğin, günün anlam ve önemini vurgulamak için önemli fırsat olduğunu belirterek, “Aziz milletimizin bekası uğrunda gazi olan tüm kahramanlarımızın Gaziler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı da etkinlikte emeği geçen herkese gaziler adına teşekkür ederek, Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Anadolu içlerine kadar ilerleyen Yunan ordusuna Polatlı önlerinde tarihin en büyük yenilgisini yaşattığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in de katıldığı program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331