Karabük’te Kayaların Düşmesiyle Kapanan Demir Yolu İçin Yolcular, Servislerle Taşınacak

Karabük’te Kayaların Düşmesiyle Kapanan Demir Yolu İçin Yolcular, Servislerle Taşınacak

Yayın: 08.01.2024 12:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük‘te kayaların düşmesi sonucu kapanan demir yolunu kullanacak yolcuların, hat açılıncaya kadar tren istasyonları arasında servislerle taşınacağı bildirildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, Zonguldak-Karabük arasında seyir halindeki yük treninin, Yenice-Karabük arasında kayaların demir yolu hattına düşmesi sonucu kaza yaparak raydan çıkmasıyla hattın geçici olarak trafiğe kapatıldığı anımsatıldı.

Kazada herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı belirtilen açıklamada, “Demir yolu hattı tekrar trafiğe açılıncaya kadar yolcular Karabük-Yenice (Balıkısık) tren istasyonları arasında servislerle taşınacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Zonguldak’tan Karabük’e kömür taşıyan yük treni, dün yamaçtan demir yoluna kayaların düşmesi nedeniyle raydan çıkmış, bu hattaki seferler geçici süreyle durdurulmuştu. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’den 15 şehre keklik gönderilecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki istasyonda üretilen keklikler 15 kente gönderilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce işletilen Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonu'nda, Yozgat ve Malatya şube müdürlüklerinden temin edilen 5 bin keklik yumurtasının kuluçka dönemi tamamlandı.

Keklikler, beslenme süreçleri tamamlandıktan sonra aralarında Amasya, Erzurum, Tokat, Erzincan, İzmir, Muğla, Kars ve Diyarbakır'ın da bulunduğu 15 şehirde doğaya salınacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AA muhabirine, ilçenin Karşıyaka köyünde 2018'de faaliyete alınan Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonu'nun yıllık üretim kapasitesinin 10 bin keklik olduğunu söyledi.

Kelkit'teki istasyonun Türkiye'nin 8'inci, Doğu Karadeniz'in ise tek kanatlı üretim istasyonu olduğunu belirten Aydın, 5 bin keklik üretiminin tamamlandığını ifade etti.

Kekliklerin kuluçka sürecinden doğaya salınmasına kadarki süreci anlatan Aydın, “Kanatlı hayvanların enfeksiyon geçirme riski fazla olduğu için çok dikkatli davranıyoruz. Kekliklerin insan kokusu almaması ve alışmaması için özellikle odalarda pek fazla durmuyoruz. Yemlerini ve sularını verdikten sonra odalardan ayrılıyoruz.” dedi.

Aydın, 5 bin yumurtanın kuluçka döneminin ise devam ettiğini vurgulayarak, “Keklik, tarıma zarar veren özellikle süne böceği gibi böceklerle mücadelede etkili bir hayvan. Bu mücadelede doğal ekosistemin biyolojik çeşitliliğini koruma amacıyla doğaya salım yapılıyor. Ayrıca, nesli tehlike altında olan kekliklerin yaşadığı bölgelere özel gönderimler yapıyoruz.” diye konuştu.

İlbeyi Aydın, istasyonda üretilen kekliklerin süreç tamamlandıktan sonra 15 kente gönderileceğini sözlerine ekledi.