Karabük’te Paralel Yapı Operasyonu

Karabük’te Paralel Yapı Operasyonu

Yayın: 07.08.2015 11:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te paralel yapı operasyonu ile PKK sempatizanı ve marjinal grupları örgütleyerek sokak eylemi yaptırma çalışmalarından gözaltına alınan polis memuru, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.S’nin (31) kentte terör örgütü PKK’ya sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını devlete karşı sokak eylemleri ve protesto yapmalarını örgütlediği iddiasıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheli polis memurunun paralel yapının Trabzon ve Ordu’daki okullarında 2008-2011 yılları arasında öğretmen olarak görev yaptığı ve daha sonra 2012 yılında polisliğe geçerek Karabük Emniyet Müdürlüğünde İstihbarat Şube’de çalışmaya başladığı 13 ay önce Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenilirken, teknik takibe alınan polis memurunun terör örgütü PKK sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği, gruplar ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarda “30-40 kişi toplanıp basın açıklaması yapsa bile yeter. Onun duyurulması lazım” gibi yazışmaların olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar

  1. Ramazan AYDEMİr

    Fetullah GÜLEN’e ait okullarda ,dershanelerde çocuklarını okutan devlet yetkililerini bilmeyen yok. Her okuyanın bu okul ve dershanelerin emrinde olduğunu söylemek doğru olmaz. Babası imam olupta oğlunun din ile hiç alakası olmayanın olduğu da bir gerçektir. Babası imam bu da imamdır.Demek bilimden uzak bir görüştür.Terör öğütlerini sosyal medya üzerinden tasvip eden kişinin yasal olarak sorgulanması bir zorunluluktur. Göz yumulursa suç işlenmiş olur. Terör örgütlerine seyirci kalanlar bunu bilerek yaparlarsa suçludurlar. ADALET HER SUÇLUNUN YAKASINA YAPIŞMAKTIR. Hazreti Ömer’in “Ya Ömer Nil Irmağının kenarında kaybolan bir koyundan bile sorumlusun” Sözü çok şey anlatıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile Ankara Medipol Üniversitesi Sosyalfest’te İş Birliği Yapacak

Yayın: 20.04.2024 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile Ekim’de Ankara’da yapılması planlanan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil’i ziyaret etti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Genel Sekreter Lütfü Köm, Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan da katıldı.Yapılan görüşmede Ekim’de paydaş üniversiteler ile birlikte düzenlenecek Sosyalfest’e dair fikir alışverişinde bulunuldu. KBÜ Rektörü Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Şengil’e yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, ziyareti için KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ederek, Sosyalfest’te iş birliğinde bulunmaktan ve Karabük Üniversitesi öncülüğünde paydaş üniversitelerle birlikte Sosyalfest’in ikincisine ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu ifade etti.