Karabük’te paralel yapı operasyonu ile PKK sempatizanı ve marjinal grupları örgütleyerek sokak eylemi yaptırma çalışmalarından gözaltına alınan polis memuru, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.S’nin (31) kentte terör örgütü PKK’ya sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını devlete karşı sokak eylemleri ve protesto yapmalarını örgütlediği iddiasıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şüpheli polis memurunun paralel yapının Trabzon ve Ordu’daki okullarında 2008-2011 yılları arasında öğretmen olarak görev yaptığı ve daha sonra 2012 yılında polisliğe geçerek Karabük Emniyet Müdürlüğünde İstihbarat Şube’de çalışmaya başladığı 13 ay önce Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenilirken, teknik takibe alınan polis memurunun terör örgütü PKK sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği, gruplar ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarda “30-40 kişi toplanıp basın açıklaması yapsa bile yeter. Onun duyurulması lazım” gibi yazışmaların olduğu bilgisine ulaşıldı.
Yorumlar
Ramazan AYDEMİr
Fetullah GÜLEN’e ait okullarda ,dershanelerde çocuklarını okutan devlet yetkililerini bilmeyen yok. Her okuyanın bu okul ve dershanelerin emrinde olduğunu söylemek doğru olmaz. Babası imam olupta oğlunun din ile hiç alakası olmayanın olduğu da bir gerçektir. Babası imam bu da imamdır.Demek bilimden uzak bir görüştür.Terör öğütlerini sosyal medya üzerinden tasvip eden kişinin yasal olarak sorgulanması bir zorunluluktur. Göz yumulursa suç işlenmiş olur. Terör örgütlerine seyirci kalanlar bunu bilerek yaparlarsa suçludurlar. ADALET HER SUÇLUNUN YAKASINA YAPIŞMAKTIR. Hazreti Ömer’in “Ya Ömer Nil Irmağının kenarında kaybolan bir koyundan bile sorumlusun” Sözü çok şey anlatıyor.
Honda’nın yeni hibrit SUV modeli ZR-V, Türkiye’de satışa çıkıyor
Yayın: 23.09.2023 12:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+A-
İZMİR (AA) – Hibrit eser gamını büyüten Honda, büsbütün yeni ZR-V modelini Avrupa pazarı ile eş vakitli olarak Türkiye'de de 25 Eylül'de satışa sunacak.
Honda’nın yeni hibrit modeli ZR-V e:HEV’nin basın tanıtım toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi. Toplantıda verilen bilgiye nazaran, yeni ZR-V e:HEV, Advance donanım paketi ve kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle 25 Eylül'de 2 milyon 625 bin TL satış fiyatıyla Türkiye’de satışa çıkacak.
-“Tüketici beklentilerini ve gelişen teknolojileri yakından takip ediyoruz”
Honda Türkiye Lideri Satoru Yamada, toplantıda yaptığı konuşmada, Honda Türkiye'nin SUV gövde tipinde eser gamını genişlettiğini söyledi.
Yamada, “Türkiye’de şu an yükselen trend olan SUV modellerinde 3 farklı eser ile farklı gereksinimlere yönelik seçenek sunabiliyoruz. Ayrıyeten elektrifikasyon stratejimiz kapsamında hibrit model sayımızı artırmaya da devam ediyoruz. Yeni hibrit modelimiz olan ZR-V, uzun yıllardır Honda mühendislerinin geliştirdiği motor teknolojisinin en aktüel versiyonu.” sözlerini kullandı.
Türkiye'de birinci hibrit aracı satışa sunan markanın Honda olduğunu anımsatan Satoru Yamada, “Tüketici beklentilerini ve gelişen teknolojileri yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda da en verimli hibrit teknolojisini sunma maksadını taşıyoruz. En yeterlisi olduğuna inandığımızda tüketici karşısına çıkardığımız Honda hibrit teknolojisini temsil eden, e:HEV logolu eserlerimiz Jazz ve HR-V’den sonra ZR-V’nin de sürüş dinamikleri, keyifli seyahat hissi ve yakıt iktisadı ile segmentinde fark yaratacağına inanıyoruz. ZR-V, şu an SUV ailemizde bulunan HR-V ve CR-V’nin tam ortasında konumlanıyor.” diye konuştu.
Honda'nın “2050 yılı sıfır karbon hedefi” kapsamında çalışmalarına süratle devam ettiklerini de belirten Honda Türkiye Lideri Satoru Yamada, Türkiye’de şu an e:HEV modellerle sürat kazanan bu maksat kapsamında daha çevreci ve tüketici beklentilerini karşılayan modellerle eser gamını büyüteceklerini kelamlarına ekledi.
– Honda hibrit teknolojisinin en şimdiki temsilcisi ZR-V e:HEV
Öte yandan toplantıda aktarılan bilgilere nazaran, ZR-V e:HEV’de yüzde 100 hibrit sistemini besleyen 2.0 litre akaryakıtlı motor bulunuyor. ZR-V e:HEV, Honda SENSING güvenlik ve sürüş dayanak sistemi ile hem faal hem de pasif güvenlikte yüksek standartlar sunuyor. Seyahat konforunda ise göz hizası gösterge paneli (Head Up Display), ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön ve art koltukların yanı sıra BOSE iş birliği ile geliştirilen 12 hoparlör özellikleri öne çıkarken, şık tasarımı da modeli sınıfında farklı bir noktaya taşıyor.
Şık tasarımı, güçlü performansı ve sürüş dinamiklerini yüksek konforla birleştiren Honda ZR-V e:HEV, D-SUV segmentinde yer alacak. Sportif bir karaktere sahip olan ZR-V e:HEV’in gövde dizaynında şık ve yalın görünüm dikkati çekiyor. Gereç kalitesi ile öne çıkan iç tasarım ve modelin kompakt boyutları kullanıcıya ferah, pratik ve konforlu bir alan sunuyor.
Yeni Honda ZR-V, iç yer dizaynında kullanılan üst seviye kalitedeki malzemeler ve genişliği ile sınıfındaki en konforlu modellerden biri olarak öne çıkıyor.
– Elektrik motoru, 184 PS/135 kW güç ve 315 Nm tork üretiyor
Honda mühendislerinin uzun yıllardır geliştirmeyi sürdürdüğü hibrit teknolojisi her modelde gücünü ve verimliliğini artırmaya devam ediyor. Yenilenen hibrit güç-aktarma sistemi, 2.0 litre dört silindirli direkt enjeksiyonlu “Atkinson” çevrimli akaryakıtlı motor, iki kompakt güçlü elektrik motoru ve yüksek güç yoğunluğuna sahip lityum iyon bataryadan oluşuyor. Elektrik motoru, 184 PS/135 kW güç ve 315 Nm tork üretirken, yeni ZR-V e:HEV, 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayarak sınıfında öne çıkıyor. Çevik motor performansına ve kısa hızlanma mühletine karşın ZR-V, 132 g/km (WLTP) karbondioksit emisyon kıymeti ve 5.8 lt/100km (WLTP) birleşik yakıt tüketim kıymetiyle üstün bir verimlilik de sunuyor.
Ramazan AYDEMİr
Fetullah GÜLEN’e ait okullarda ,dershanelerde çocuklarını okutan devlet yetkililerini bilmeyen yok. Her okuyanın bu okul ve dershanelerin emrinde olduğunu söylemek doğru olmaz. Babası imam olupta oğlunun din ile hiç alakası olmayanın olduğu da bir gerçektir. Babası imam bu da imamdır.Demek bilimden uzak bir görüştür.Terör öğütlerini sosyal medya üzerinden tasvip eden kişinin yasal olarak sorgulanması bir zorunluluktur. Göz yumulursa suç işlenmiş olur. Terör örgütlerine seyirci kalanlar bunu bilerek yaparlarsa suçludurlar. ADALET HER SUÇLUNUN YAKASINA YAPIŞMAKTIR. Hazreti Ömer’in “Ya Ömer Nil Irmağının kenarında kaybolan bir koyundan bile sorumlusun” Sözü çok şey anlatıyor.