Karabük’te Sessiz Sedasız Kongre Yaptılar

Karabük’te Sessiz Sedasız Kongre Yaptılar

Yayın: 08.02.2024 13:15
Paylaş:
A+ A-

Sessiz sedasız kongre yaptılar

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesinin olağan genel  kurulu 7 Şubat Çarşamba günü yapıldı. Olağan genel kurulda Celal Bulut tekrar dernek başkanı seçilmesine rağmen, sessiz sedasız bir kongrenin yapılması tepkilere yol açtı. Daha önceki genel kurullarda kongrenin yapılacağı tarih ve yeri gerek sosyal medya hesaplarından gerekse basın aracılığı ile emeklilere duyurulurken,  son yapılan genel kurulun sessiz sedasız yapılmasına bir anlam verilemedi.

EMEKLİ ŞEHRİNDE EMEKLİNİN KONGREDEN HABERİ YOK

Karabük’te ki nüfusun çoğunluğunu oluşturan emekli şehri Karabük’te emekliler derneğinin kongresinden haberdar olmaması kamuoyunda çeşitli yorumlara yol açarken, bazı emeklilerde “üyesi olduğumuz derneğimizin kongresinden niçin haberimiz olmuyoruz”  şeklinde soru yönettiler.

99 KİŞİ OY KULLANDI

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’ün de katıldığı genel kurulda binlerce üyesi olan emekliler derneğinin seçiminde 99 emeklinin oy kullandığı öğrenildi.

BİZİ YOK SAYDILAR

Haber merkezimizi arayan ve derneğe üye olan emekliler “dernek başkanımız bizleri yok saydı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.  Dernek üyesi emekliler; “Celal Bulut Başkanımız sessiz sedasız bir kongre yapıyor. Belki karşısına aday çıkmayabilirdi. Fakat bizler sıkıntılarımızı daha geniş bir şeklide kongrelerimizde dile getirebiliyoruz. Fakat bize bu imkanı dahi vermediler. Önümüzde bir yerel seçim var yoksa başkanımız siyasete gireceği için bir şeylerden mi çekindi. Daha önceki genel kurullarımıza tüm siyasi parti yöneticileri davet edilir ve burada biz emeklilere görüşlerini beyan ederlerdi. Sanki bir aile şirketinin gene kurulu yapılırcasına kongre yapılıyor” dediler

BAŞKAN BULUT’UN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Yapılan kongrede tekrar Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanlığına seçilen Celal Bulut’un sessiz sedasız kongre yapması konusunda bir açıklama bekleyen dernek üyesi emekliler “ Madem kongremizin yapılacağı tarih ile ilgili daha önceden bir açıklama yapılmadı. Belki, dernek başkanımız Celal Bulut niçin böyle bir kongre yapmayı tercih ettiğini kamuoyuna açıklar da bizlerde bilgilenmiş oluruz” dediler. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarımı teknolojiyle buluşturan İmeceMobil, uygulamasını yeniledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 14.05.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye İş Bankası Grubu'nun iştiraklerinden İmeceMobil, uygulamasını tarım üreticilerinin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yeniledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tarım alanında teknolojinin etkin kullanımı ve üreticilere dijital çözümler sunulması amacıyla 2019'da hayata geçirilen İmeceMobil, yeni uygulamasıyla daha zengin içeriği, kullanıcı dostu bir tasarımla çiftçilerin hizmetine sunuldu.

Yenilenen İmeceMobil uygulamasında çiftçiler, “İmece Tarım”a giriş yaptıklarında tarla, bahçe ve hayvancılıkla ilgili üretim tesisi bilgilerini kaydederek bu alanların hava tahmin raporlarını 5 farklı kanaldan günlük ve saatlik olarak ücretsiz görüntüleyebiliyor, radar fonksiyonuyla hava hareketlerini haritadan takip edebiliyor. Böylece don, dolu, yağış, fırtına, rüzgar, sıcaklık gibi anlık hava olayları hakkında önceden yapılan uyarılar çerçevesinde gerekli önlemleri alabiliyor.

Çiftçiler, uygulama üzerinden tarla ve üretim tesisiyle ilgili fotoğraf ve not ekleyip üretim süreçlerine dair adımlarını uygulama üzerinden takip edebilme imkanına sahip. Uygulama üzerinden alanında uzman ziraat mühendislerine soru sorup tavsiye alınabiliyor.

Üreticiler, uygulama üzerinden “Uzman Destekli Uydu Servisi” ile tarlaya gitmeye gerek kalmaksızın konuma ve ürüne özgü olarak bitki gelişimi, su stresi, azot durumu gibi üretim süreçlerini etkileyecek bilgilere erişebiliyor.

Uygulamada, konuma özgü iklim verilerine, ürüne ve toprak yapısına göre özel olarak hesaplanan “Sulama Takvimi”, uzman ziraat mühendislerinin ürünün gelişim evrelerine göre gübreleme programını sunduğu “Gübre Planlama” servisleri de yer alıyor. Böylelikle çiftçiler, teknoloji ürünü bu hizmetlerin doğru kullanımı ile tarımsal üretim süreçlerinin etkinliğini artırabiliyor.

Yenilenen İmeceMobil uygulamasında çiftçiler, “İmece Finans”a giriş yaparak tarım bankacılığı alanında hizmet veren finansal kuruluşların tarım kredilerinin ve tarım kartlarının özelliklerini karşılaştırabiliyor, tarım sigortalarına ve ihtiyaçlarına en uygun finansal ürüne şubeye gitmeden başvurabiliyor.

İmeceMobil, zirai drone ile bitki besleme ve koruma uygulamaları, nesnelerin interneti (IoT) uygulamaları, mevcut traktörleri akıllandıran tarla analiz sistemleri, akıllı ilaçlama ve gübreleme sistemleri, otomatik dümenleme sistemleri gibi verimi artıran ve maliyetten tasarruf ettiren tarım alanındaki teknolojiler ve iyi tarım uygulamalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor ve bu teknolojileri, yeni nesil girdileriyle çiftçilerle buluşturuyor.

– “Güvenli, sürdürülebilir ve katma değerli üretime katkı sağlanıyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İmeceMobil Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam, uygulamanın, İş Bankası'nın tarıma verdiği desteğin güzel bir yansıması olduğunu belirtti.

Sektör paydaşlarının tarım için her şeye ulaşabileceği dijital tarım platformu olma yolunda adım adım ilerlediklerini kaydeden Sağlam, “İmeceMobil'e getirdiğimiz yeniliklerle, tarımda teknolojinin etkin kullanımını ve bilginin yayılmasını kolaylaştırmayı, güvenli, sürdürülebilir ve katma değerli üretime destek olmayı hedefliyoruz. İmeceMobil uygulaması, tarımsal üretim süreçlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamakla kalmıyor, finansal ürün ve hizmetlere erişim, ödeme sistemleri gibi alanları da kapsayacak şekilde, yeni tarım ve finans teknolojileriyle sürekli olarak yenilenmeye devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.