Karabük’te Siyasetçilerin Seçmenlerle İletişimi Sınıfta Kaldı

Karabük’te Siyasetçilerin Seçmenlerle İletişimi Sınıfta Kaldı

Yayın: 13.02.2024 14:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te siyasetçilerin vatandaşlarla iletişim kurmada zayıf bir performans sergilediği belirtildi.

Vatandaşlar, çoğu zaman yoğunluklarını bahane eden bazı vekillere, bazı belediye başkan adaylarına ve hatta bazı parti il-ilçe başkanlarına telefonla asla ulaşamadıklarını dile getirdi. Ulaşamadıkları için geri dönüş bekleyen vatandaşların daha seçim olmadan ulaşamıyorsak “vay halimize” dedikleri öğrenildi. Bu durum, vatandaşların siyasetçilere olan güvenini sarsarken, talep ve sorunlarını hızlı bir şekilde iletebilme imkanını da engellemiş oluyor.

Karabük’te yaşayan vatandaşlar, siyasetin içerisinde olan kişilere ait telefonlarına ulaşamama sorununun sıkça yaşandığını belirtti. Birçok vatandaş, milletvekillerinin, belediye başkan adaylarının ve parti il-ilçe başkanlarının telefonlarını aradıklarında telefonlarına hiç cevap vermediklerini ifade etti.

Geri Dönüş Yapılmıyor

Siyasetçilerin telefonlarına ulaşamama sorunu, vatandaşların temsilcileriyle iletişim kurmakta yaşadığı zorlukları da ortaya koydu. Vatandaşlar, çeşitli konularda sorun yaşadıklarında veya taleplerini iletmek istediklerinde telefonla iletişim kurmayı önemli bir yöntem olarak görüyor. Ancak siyasetçilerin bu yöntemi etkili bir şekilde kullanmadığı serzenişinde bulunan vatandaşlar ise, seçmenle siyasetçi arasında bir bağ kurma ve güven oluşturma sürecinin aksadığını dile getirdi. Siyasetçilerin telefonlarına yanıt verebilecek, geri dönüş yapabilecek koordineli takım arkadaşlarına ihtiyaç duyduğunu belirten vatandaşlar, seçim öncesi iletişim kuramıyoruz, seçimden sonra nasıl iletişim sağlayacağız sorusunu gündeme getirdi.

Siyasetçilerin telefonlarına ulaşılamama sorunu, vatandaşların siyasetçilere olan güvenini de etkiliyor. Vatandaşlar, temsilcilerine ulaşılamaz durumda olmasından dolayı yapılan vaatlerin gerçekleşmeyeceği veya sorunlarının çözülmeyeceği endişesine kapılıyor. Bu durum, vatandaşların siyasete olan ilgi ve katılımını azaltabiliyor.

Karabük’te bazı siyasetçilerin vatandaşlarla iletişimde zayıf kalmaları, ciddi bir sorun olarak görülüyor. Siyasetçilerin daha erişilebilir olması, telefonlara cevap vererek veya geri dönüş yaparak vatandaşların taleplerinin ve sorunlarının takipçisi olması önemlidir, diyen vatandaşlar iletişimi önemsemeleri ve bu yönde teknolojik adımlar atmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, vatandaşlar siyasi partilerin bu konuya öncelik vererek, adaylarının vatandaşlarla iletişim kurmasını desteklemesi yönünde uyarıda bulunmasını istedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.