Karabük’te Trafik Kazası: 1 Yaralı

Karabük’te Trafik Kazası: 1 Yaralı

Yayın: 26.08.2016 10:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, kavşakta hafif ticari araç ile otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde 100. Yıl Mahallesi Jandarma Kavşağı’nda meydana geldi. Seyfettin Yurtsever (44) yönetimindeki 68 EK 780 plakalı hafif ticari araç ile Osman Ak yönetimindeki 78 BF 901 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yan yatarak sürüklenen hafif ticari aracın sürücüsü Yurtsever yaralandı. 112 Acil ambulansıyla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yurtsever’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 13:49
Paylaş:
A+ A-

Kültür ve turizmin önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 21-23 Mayıs tarihleri arasında “Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri”ne ev sahipliği yapacak. Şenlikler, birbirinden lezzetli yemeklerin ve yöresel tatların tanıtılacağı etkinliklerle dolu olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan şenlikler, Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, Eskipazar Belediyesi ve Yenice Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler de şenliklere destek vererek renkli ve heyecan dolu bir programın hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Yerel lezzetlerin tanıtılacağı şenliklerde, Karabük mutfağının en özel tarifleri ve yemekleri ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca “Destinasyonun Çekiciliğini Arttırmada Türk Mutfak Kültürünün Yeri ve Önemi”nin konuşulacağı panel, doğa ve antik kent yürüyüşleri, zerde, safranlı limonata ve lokum kazanı gibi etkinlikler, şenlik kapsamında yer alacak.

Karabük Lezzet Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük‘ün zengin kültür ve gastronomi mirasını tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor. Şenliklere katılanlar, geleneksel tariflerle hazırlanan lezzetlerin tadına bakarken, yöresel kültürü ve misafirperverliği de yakından deneyimleme fırsatı bulacaklar. (Esra Oğuzkağan Özkan)