Karabük’te Trafik Kazası: Sürücü Hafif Yaralandı

Berkay Doğan
Yayın: 11.06.2024 13:54
A+ A-

Karabük, D-755 – Karabük’te meydana gelen trafik kazasında bir hafif ticari aracın sürücüsü hafif yaralandı.

Kaza, D-755 karayolu üzerinde Hamzalar köyü mevkiinde gerçekleşti. Mustafa Çınar yönetimindeki 08 AAH 110 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak devrildi. Kazayı hafif yaralarla atlatan sürücü Mustafa Çınar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi.

Araçta maddi hasar meydana gelirken, kazanın ardından trafiğin kısa süreli olarak aksadığı bildirildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaza esnasında olay yerinde bulunan görgü tanıkları, aracın ani bir şekilde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptığını ve hemen ardından devrildiğini belirttiler. Tanıklar, sağlık ve emniyet ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde sürücünün ciddi bir yaralanmadan kurtulduğunu ifade etti.

Emniyet yetkilileri, kaza ile ilgili yaptıkları açıklamada sürücülerin dikkatli ve kontrollü bir şekilde araç kullanmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle yağışlı ve kaygan zeminlerde hız limitlerine uymanın hayati önem taşıdığını belirten yetkililer, bu tür kazaların önlenebilir olduğunun altını çizdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vestel’in akıllı ve sürdürülebilir çevreci ürünleri, IFA’da görücüye çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:37
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Vestel, bu yıl 32'nci kez katıldığı Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA 2024) sürdürülebilir geleceğe katkı sunan ürünleriyle ziyaretçilerden tam not aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vestel, en iyi tasarım ve teknolojilerini yapay zeka ile harmanladığı bir fuar deneyimiyle ziyaretçilere sundu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden etkinliğin 3 bin metrekarelik standında Vestel, sergilediği sürdürülebilir üretim anlayışı ile üretilen, enerji ve su tasarrufu konusunda tescilli, hayatı kolaylaştıran ve tasarımlarıyla öne çıkan beyaz eşya, tüketici elektroniği ve küçük ev aletleriyle dikkatleri üzerine çekti.

– “Yenilikçi teknolojiler geliştirdik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Ergün Güler, sürdürülebilirliği yalnızca bir hedef değil, şirketlerinin kurum kültürü olarak gördüklerini, geleceğe yönelik vizyoner yaklaşımlarından doğan akıllı yaşam çözümleriyle, hayatı kolaylaştıran yenilikçi teknolojiler geliştirdiklerini belirtti.

Bu teknolojilerle kullanıcıların yaşam kalitesini artırırken, çevresel sorumlulukları da yerine getirdiklerini vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

“Vestel Akıllı Yaşam uygulaması, kullanıcıların Vestel markalı cihazlarını sadece kontrol etmelerine olanak tanımakla kalmıyor, aynı zamanda evlerindeki enerji ve su tüketimini optimize ederek sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemelerini sağlıyor. Yapay zeka destekli özelliklerle güçlendirilmiş bu uygulama, kullanıcıların ev işlerini kolaylaştırırken çevresel etkilerini de en aza indirmelerine yardımcı oluyor. Tasarımıyla öne çıkan her bir ürünümüz, estetik mükemmeliyetin ötesinde, sürdürülebilir bir geleceğe yönelik somut adımlarımızı simgeliyor.”

Vestel'in Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi ile işbirliği yaparak yenilikçi yapay zeka teknolojilerini entegre ettiğini ve kullanıcıların hayatını daha verimli, konforlu ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Güler, bu vizyoner yaklaşımın, Vestel'i ev teknolojilerinde global bir lider olma hedefine bir adım daha yaklaştırdığına değindi.

Vestel'in, dünyanın önde gelen markalarıyla “Home Connectivity Alliance” (HCA) ve “Connectivity Standard Alliance” (CSA) üyelikleri aracılığıyla, farklı ürün ve markaları ekosistemine dahil ettiğini kaydeden Güler, “Bu teknolojilerimizi destekleyecek yapay zeka çözümlerini yakından takip ediyor ve geleceğin teknolojilerine yön vermek amacıyla 'Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi' gibi yapay zeka ekosistemlerinde aktif bir rol üstleniyoruz. Vestel ayrıca, şirket içi kullanım için iş mükemmelliği ve süreç optimizasyonuna yönelik bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331