Karabük’ten İki Projeye Teknik Destek

Halil Kızılyer
Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:47
A+ A-

Karabük Valisi ve aynı zamanda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’un katılımıyla 7 Milyon Liralık teknik destek proje imza töreni düzenlendi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Karabük’ten “Yeşil Dönüşüm İçin Karbon Emisyonlarının Belirlenmesine Yönelik Teknik Destek Alımı” ve “Yeşil Mutabakat Kapsamında Sanayi’de Sürdürülebilir Enerji Verimliliği” Projeleri’ne maddi destek verilecek.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programları kapsamında başarılı bulunan projeler için imza töreni düzenledi. Törende, toplam 8 projeye destek sağlanması için sözleşmeler imzalandı.

Karabük Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’un katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, 6’sı yönetim danışmanlığı ve 2’si mesleki gelişime yönelik olmak üzere; toplam 8 proje ile sözleşme imzalandı. Projeler, Zonguldak, Karabük ve Bartın İlleri’nde çeşitli kurum ve kuruluşları kapsıyor.

Karabük Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, tören sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak en önemli hedefimiz. Bu yıl toplam bütçesi 7 milyon TL olan iki farklı teknik destek programı kapsamında, bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri destekliyoruz. Bugün imzaladığımız sözleşmelerle, özellikle; mesleki eğitim, yeşil dönüşüm, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm konularına odaklanan bu projeler, bölgemizin geleceğine yatırım niteliğindedir.” dedi.

KARABÜKTEN 2 PROJE TEKNİK DESTEK

İmzalanan projeler arasında, Karabük’ten “ Yeşil Dönüşüm İçin Karbon Emisyonlarının Belirlenmesine Yönelik Teknik Destek Alımı” ve “Yeşil Mutabakat Kapsamında Sanayide Sürdürülebilir Enerji Verimliliği” Projeleri, Bartın’dan “ Bartın OSB’den Geleceğe Yeşil Adımlar” Projesi, Zonguldak’tan ise “ KOBİ’lerde Çevresel Verimlilik ve Yeşil Strateji Gelişi” Projesi ve “Emeğin Başkenti Zonguldak Yeşil Dönüşüme Hazırlanıyor” Projeleri yer aldı.

Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında ise Zonguldak’tan “Kömürden Kodlamaya: Zonguldak’ta Yeşil ve Dijital Dönüşüm İçin Sosyal İnovasyon” ve Karabük’ten “Oyun Terapisi Uygulayıcı Yetiştirme ve Eğitici Eğitimi” Projeleri için sözleşmeler imzalandı.

BAKKA’nın bu programlar kapsamında sağlayacağı destekler, eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetlerini içeriyor. Projeler sayesinde bölgedeki firmaların karbon ayak izlerini hesaplamaları, enerji verimliliği stratejileri geliştirmeleri ve çalışanlarının yeşil dönüşüm konusunda bilgi ve becerilerini artırmaları hedefleniyor.

İmza töreni sonrasında bir konuşma yapan Vali Yavuz; “Bu projelerin bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. BAKKA olarak, bölgemizin potansiyelini en üst düzeyde değerlendirmek ve sürdürülebilir bir kalkınma sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Program bütçesi dahilinde, 30 Aralık 2024 Tarihi’ne kadar yeni proje başvurularını kabul etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Fatih Çapraz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş proje sahibi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili birim yöneticileri katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt gerçekleştirdikleri “Türkiye Buluşmaları” programlarına dair ve bu kapsamda Karabük’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Salt, partisinin 8. Büyük Olağan Kongre süreciyle eş zamanlı başlayan “Türkiye Buluşmaları” çalışmalarının geçtiğimiz hafta sonu tamamlandığını hatırlattı.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Buluşmaları kapsamında Karabük’e gerçekleştirdiği ziyarette, kentin önemli dinamikleriyle bir araya gelerek Karabük’ün geleceği için kritik konulara değindi. Program kapsamında AK Parti Karabük Teşkilatı’nı, Karabük Belediyesi ile Karabük Valiliği’ni ziyaret eden ve sivil toplum kuruluşları (STK’lar) ve iş insanları ile buluşan Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomisine dair atılan adımları ve verileri değerlendirerek Karabük’ün stratejik konumunu ve sanayi sektöründeki rolünü vurguladı. AK Parti İl Başkanı Salt’ın, partisinin 3 kademe AK Parti Teşkilat toplantısında AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile birlikte Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmede Karabük’ün kalkınması için önemli taleplerini iletti.

Bunlar arasında Filyos Limanı’nın ulusal ve uluslararası ticarette özel sektörün kullanımına açılması ve yük taşımacılığında demiryolu kullanımının artırılması, Karabük Lojistik Merkezi’nin kurulması, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin ödenek talebi, Orman Ürünleri Endüstri Bölgesi’nin hayata geçirilmesi ve Karabük’ün teşvik sistemindeki sıralamasının güncellenmesi gibi konular ön plandaydı.

AK Parti İl Başkanı Salt, bu projelerin Karabük’ü Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nda daha güçlü bir konuma taşıyacağını belirtti. AK Parti İl Başkanı Salt, Bakan Şimşek’in Karabük’e gösterdiği özel ilginin Karabük için büyük bir şans olduğunu vurgularken, Bakan Şimşek’in ziyaretinin Karabük’ün sanayi ve ekonomi alanındaki atılımlarına hız kazandıracağını ifade etti.  Türkiye’nin ekonomik istikrarı ve yatırım odaklı politikalarıyla, Karabük’ün ülke ekonomisinde daha etkin bir aktör haline geleceğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Salt, Bakan Şimşek’in destekleriyle Karabük’ün bölgesel ve uluslararası ticarette stratejik bir üs olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Bakan Şimşek’in ziyaretinin, Karabük’ün kalkınma projelerine ivme kazandıracağına dair inancını aktaran AK Parti İl Başkanı Salt, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde Karabük’ün sanayi, ekonomi ve istihdam alanında örnek bir şehir olacağını ifade etti.

Nöbetçi Eczaneler

Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331