Karabük’ün yeni başkanı Özkan Çetinkaya

Karabük’ün yeni başkanı Özkan Çetinkaya

Yayın: 01.04.2024 00:47
Paylaş:
A+ A-

 aradan sona Karabük Belediye Başkanlığı AK Parti’ye geçti. Üç dönemdir Karabük Belediye Başkanlığı yapan Rafet Vergili 31 Mart tarihinde yapılan seçimleri kaybederken, AK Parti’nin adayı Özkan Çetinkaya Karabük seçmenlerinden en fazla oyu olarak Karabük’ün yeni belediye başkanı oldu.

İKİ ADAYIN ARASINDA GEÇECEĞİ BELLİ İDİ

31 Mart mahalli idareler seçimleri öncesi, mevcut belediye başkanı Rafet Vergili ile AK Parti’nin adayı Özkan Çetinkaya arasında geçmesi beklenen seçim yarışını Özkan Çetinkaya kazandı. Her iki aday da projeleri ile seçmenlerin karşısına çıkarken, Karabük’lü seçmenler AK Partinin adayı Özkan Çetinkaya’yı beş yıllığına Karabük Belediye başkanı olarak seçtiler.

 KARABÜK’ÜN YENİ BAKANI ÖZKAN ÇETİNKAYA

2019 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde çok az farkla Karabük Belediye Başkanı Seçilen MHP Belediye Başkanı adayı Rafet Vergili’nin karışında seçime giren AK Partinin adayı Özkan Çetinkaya, oyların çoğunluğunu alarak Karabük’ün yeni  Belediye Başkanı oldu. Mevcut Belediye  başkanı ve MHP’nin belediye başkanı adayı Rafet Vergili ise aldığı oylarla ikinci sırada yer aldı

ÜÇÜNCÜ PARTİ YENİDEN REFAH OLDU

Bu seçimlerde sürpriz parti olan Yeniden Refah Partisi İsmail Özer ile seçimlere girerken, ilk defa girdiği mahalli idareler seçimlerinde Belediye başkanı Seç ilen Özkan Çetinkaya,  MHP’nin adayı Rafet Vergili’den sonra en fazla oy alan üçüncü aday oldu.  Bayram Karadağ ile seçimlere giren Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı ise başkanlık seçimlerinde dördüncü oldu.

243 SANDIKDA Kİ OY DAĞILIMI

Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada 252 sandığın 243’ü  açılırken, açılan sandık sayısına göre oy dağılımı şu şekilde oluştu:

Karabük merkez ilçede Ak Parti Adayı Özkan Çetinkaya 19.754, MHP Adayı Rafet Vergili 15.486, CHP Adayı Bayram Karadağ 6.254, Yeniden Refah Partisi Adayı İsmail Özer, 13.306, İYİ Parti Adayı Abdullah Adatepe 579, Saadet Partisi Adayı Orham Gökmen 766, Zafer Partisi Adayı Ali Ayhan Şensoy 632 oy aldı. Diğer 706

TÜRKİYENİN EN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI

Türkiye’nin 36 yaşındaki en genç belediye başkanı seçilen AK Partinin belediye başkan adayı Özkan Çetinkaya  yaptığı açıklamada “Karabük halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. 5 yıllık görev süresinde vadetmiş olduğu projelerini hayata geçirmek için çalışacağını aktaran Çetinkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle aday gösterildikten sonra sahaya inerek başarılı bir seçim süreci geçirdik. Bu noktada inşallah bu yolun sonunda güzel bir hizmet serüveni olacak. Seçim sürecinde vadetmiş olduğumuz projelerimizi inşallah ilk 5 yıllık görev süremizde hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı göstereceğiz” dedi.  (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu suçundan 15 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Terme ilçesinde, 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi, Terme Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, aranan şahıslara yönelik çalışma yürütüldü.

Ekipler, “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” ile “hükümlü veya tutuklunun kaçması” suçlarından aranan ve aynı suçtan hakkında 15 yıl 7 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.A'yı Terme ilçesinde belirlenen adreste yakaladı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından hükümlü, cezaevine teslim edildi.