Karadeniz’in Gizli Cennetleri: Amasya ve Boraboy Gölü

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 07.08.2024 14:54
A+ A-

Karadeniz’in kalbinde, bir doğa harikası olan Boraboy gölü Taşova ilçesi sınırlarında yer alıyor.

Hem tarihin derinliklerine yolculuk yapmak hem de doğanın kollarında huzur bulmak isteyenler için eşsiz bir destinasyon oluşturuyor. Antik çağlardan bu yana farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu büyüleyici şehir, ziyaretçilerini tarihi zenginlikleriyle karşılıyor. Amasya Kalesi’nin surlarında yürürken, Roma dönemine ait taş kemerlerin altından geçebilir, Bizans ve Osmanlı izlerini bir arada görebilirsiniz. Amasya Saat Kulesi, Kral Kaya Mezarları, Kızlar Sarayı, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii, Hatuniye Camii, Amasya İkinci Beyazıt Külliyesi ve Şehzadeler Yolu gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Boraboy Gölü: Doğanın Saklı Cenneti

Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Boraboy Gölü, heyelanla vadinin tıkanması sonucu ortaya çıkmış, muazzam bir oluşuma kucak açıyor. Çam ve ladin ağaçları ile çevrili bu muhteşem göl, huzur ve sükûnet arayan doğa tutkunları için ideal bir kaçış noktası haline geldi. Gölün etrafındaki yürüyüş parkurlarında dolaşabilir, kuş cıvıltıları eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Boraboy Gölü, sadece doğa yürüyüşleri için değil, aynı zamanda kamp ve piknik aktiviteleri için de mükemmel bir alan sunuyor. Gölde sandal gezintisi yapabilir veya çevredeki bisiklet yollarında pedal çevirerek gezebilirsiniz. Aynı zamanda gölün içerisinde sazan ve yayın gibi tatlı su balıkları bulunuyor. Göl kenarındaki bungalovlar ve kamp alanları, şehir hayatının stresinden uzak, doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlere hitap ediyor.

Amasya ve Boraboy Gölü: İki Gizli Hazine

Karadeniz’in bu iki saklı cenneti, ziyaretçilerine hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Amasya’nın tarihi dokusu, büyüleyici manzaraları ve lezzetleri ile Boraboy Gölü’nün huzur veren doğası ve aktiviteleri, bu iki destinasyonu tatil planlarınızda yer alması bekleniyor. Keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için Amasra ve Boraboy Gölü’nü ziyaret etmeyi unutmayın! (Kaynak: Yağmur Tozduman)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da 18 yıl önce kaybolan kadının oğlunun evinin bahçesi kepçeyle aranıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 04:00
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde 18 yıl önce kaybolan kadının oğlunun yaşadığı evin çevresinde arama yapılıyor.

İlçenin Gümürtler köyünde yaşayan Hatice Musaoğlu 2006 yılında kayboldu. Bunun üzerine aile durumu jandarmaya bildirdi. Başlatılan arama çalışmaları Musaoğlu'nun bulunamaması üzerine bir süre sonra sonlandırıldı.

Musaoğlu'nun kızları bir televizyon programına katılarak annelerinin kaybolmasıyla ilgili kardeşleri Aydın Musaoğlu'ndan şüphelendiklerini söyledi.

Programdaki ifadeleri ihbar kabul eden Azdavay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Aydın Musaoğlu, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kayıp kadınla ilgili o dönem oğluyla birlikte yaşadığı evin bahçesinde kepçeyle kazı yapılmaya başlandı. Aynı zamanda polis ekipleri tarafından evin garajının tavanı ve tabanında da betonlar kırılarak arama yapılıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331