Karayolları yine sınıfta kaldı!

Karayolları yine sınıfta kaldı!

Yayın: 20.11.2023 14:43
Paylaş:
A+ A-

Yoğun kar yağışı ve tipi olacağı günler öncesinden belli olmasına rağmen Eskipazar ilçesi kemikli rampalarında tam 2,5 saat duran trafik, yoldaki sürücüleri çileden çıkardı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde bulunan ve Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan Kemikli rampalarında hafta sonu aniden bastıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma 2,5 saat ara verildi.

D-100 karayolu Kemikli rampalarında aniden bastıran kar yağışı sonrası bazı tırların kayması sonucu yol yaklaşık 2,5 saat trafiğe kapandı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda sürücüler 2,5 saat süren kar esaretinden Bölge Trafik ekipleri ve Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonrası kurtuldu.

GERİ DÖNENLER, ZİNCİRİ OLMAYANLAR

Uzun araç kuyrukları nedeniyle birçok sürücü geri dönerek farklı güzergahlara yönelirken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücülerin imdadına ise bölgedeki köylüler yetişerek zincir sattı.

2,5 SAAT SÜREN REZALET

Yoğun kar yağışı ve tipi olacağı günler öncesinden belli olmasına rağmen Kemikli rampalarında 2,5 saat süren kar esareti sürücüleri isyan ettirdi. Tuzlama çalışmalarının yetersizliğinden yakınan sürücüler, “Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan geçiş güzergahı olan Eskipazar-Gerede arasındaki Kemikli rampaları her yoğun kar yağışında maalesef böyle oluyor. Günler öncesinden uyarılar yapıldı ama nafile. Karayolları ekipleri bir kez daha sınıfta kaldı” diyerek serzenişte bulundu.

KÖKLÜ ÇÖZÜM ŞART

Her yoğun kar yağışında sürücülerin adeta korkulu rüyası haline gelen Kemikli rampası için kesin çözüm üretilmesi bekleniyor. Buradaki sorunun Eskipazar çevre yolunun bir tünelle Gerede ilçesine bağlanarak kökten çözümlenebileceğini söyleyen konuya yakın çevreler, “Bu konunun ivedilikle gündeme getirilerek çözüm için harekete geçilmesi büyük yarar sağlayacaktır” şeklinde görüş ileri sürüyorlar.

HABER VİDEO

kaynak:Bölgenin Sesi Gazetesi

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’nin geri ödeme listesine 81 ilaç daha eklendi

Yayın: 04.05.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.” ifadelerini kullandı.

SGK’nin konuyla ilgili duyurusunda ise bu ilaçlardan birinin kanser, 6’sının diyabet, 11’inin antibiyotik, 4’ünün epilepsi-migren, 2’sinin MS, 1’inin obezite, 2’sinin pulmoner hipertansiyon, 7’sinin alerji ilacı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.