KARÇİMSA’dan iftar yemeği

KARÇİMSA’dan iftar yemeği

Yayın: 30.05.2018 21:39
Paylaş:
A+ A-

Kardemir A.Ş ve Sabancı Holding ortaklığında bulunan KARÇİMSA tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Safranbolu Bağlar Saray Otel’de düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan KARÇİMSA Genel Müdürü Hakan Şenvardarlı, iftar yemeğine katılan davetlilere teşekkür ederek, Bu güzel ayın ülkemiz, insanlarımız ve tüm İslam alemi için hayırlar getirmesini diliyorum.

Sabancı Holding Çimento Grubu şirketlerinden Akçansa ile Kardemir arasında yapılan ortaklıkla faaliyetlerine başlayan Karçimsa, uzun yılların geleneğini barındıran iş yapış kültürüyle, müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda katma değerli ürün ve hizmetler üreterek hem bölge ihtiyacına cevap veriyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Karabük’te olmaktan, burada faaliyet göstermekten son derece mutluyuz ve gururluyuz.

Değerli iş ortaklarımızla birlikte bölge halkına en kaliteli hizmeti sunmak için çevreye ve topluma duyduğumuz saygıyla faaliyetlerimizi geliştirerek sürdürüyoruz.

Türkiye çimento sektörü 2017 yılında yüzde 9 büyüme ile 74.5 milyon ton olarak gerçekleşti. 2018 yıl sonunda ise yüzde 4-5 oranında büyüyerek 78 milyon tona ulaşması bekleniyor. Ağırlıklı olarak altyapı projelerinin devam etmesi ve yüksek talep ile devam eden yükseliş trendinin 2018 yılının ilk yarısında seçimlerin etkisiyle olumlu gelişimi sürmektedir. Yılın ikinci yarısında ise ekonomik gelişmeler paralelinde piyasada nakit yönetimi ve alacak takibinde temkinli olmamız gereken bir dönem yaşanması beklenmektedir” dedi.

2017 YILINDA 32.5 MİLYON CİRO ELDE EDİLDİ

Karçimsa’nın 2017 yılında yaklaşık 32.5 milyon TL civarında ciro elde ettiğini ifade eden Genel Müdür Şenvardarlı; “2017 yılı, Karçimsa’nın faaliyet gösterdiği iş kollarında verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile elde ettiği önemli başarılara imza attığı bir yıl oldu. Karçimsa 2017 yılındaki yaklaşık olarak 32,5 milyon TL ciro elde etti.
Şirket operasyonlarımız ve karlılığımız kadar önemli bir nokta daha var ki, o da Türkiye ekonomisi için sağladığımız katma değer.

Bugün geldiğimiz noktada, elde ettiğimiz başarıda, bu yolda bizi yalnız bırakmayan siz değerli paydaşlarımızın, iş ortaklarımızın rolü oldukça büyük ve önemli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.