KARDEMİR 161 Milyon Lira Zarar Etti

KARDEMİR 161 Milyon Lira Zarar Etti

Yayın: 28.05.2020 23:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2020 yılı 1. çeyreğinde 161,7 milyon lira zarar açıkladı.
KARDEMİR’den KAP’a yapılan açıklamada, şirket ve bağlı ortakların dönemi 161,7 milyon net zararla kapattığı, 16 aracı kurumun ortalama beklentisi olan 201 milyon liralık konsolide dönem net zararının altında bir zarar elde ettiği belirtildi. 2019 yılının ilk çeyreğine kıyasla 2020 yılının ilk çeyreğinde fabrikanın satış gelirlerinin, tutar bazında yüzde 8 oranında azaldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Üretimini artırmaya devam eden KARDEMİR’de ham çelik üretimi, geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 18 artarak 669 bin 151 tona ve nihai haddelenmiş ürün miktarı yüzde 13 artarak 599 bin 495 tona yükseldi. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Çin’de 2019’un son günlerinde başlayan ve giderek tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının, çelik sektöründe gerek üretim gerek nihai ürün fiyatlarına olumsuz etkilerinin yaygın hissedildiği dönemde KARDEMİR, yılın ilk çeyreğini sektör ortalamalarına kıyasla asgari kayıpla kapadı.”
ABD ve Avrupa Birliği kaynaklı artan korumacılık önlemlerinin çelik ticareti üzerine olumsuz etkilerini sürdürmeye devam ettiği aktarılan açıklamada, “Tüketimde yaşanan daralma ve düşen satış fiyatları 2019 başından itibaren çelik piyasalarını baskı altında tutmuş, tüm dünyayı etkisi altına korona virüs salgınının etkisiyle 2020 ilk çeyreğinde gerek gerek yurt içi gerekse yurt dışı çelik üreticileri finansal sıkıntılarla ve yüksek zararlarla karşı karşıya kalmıştır. Korona virüs salgını sürecinde KARDEMİR, proaktif yönetim anlayışı ve önce insan yaklaşımıyla gerekli önlemleri Türkiye’de ilk vakanın ortaya çıkması ile birlikte hızlıca almıştır. ‘Sorun küresel, mücadele ulusal, tedbir bireysel’ prensibi ile İş Sağlığı ve Güvenliğini korumaya ilişkin tüm önlemler, risk yönetimi çalışmaları çerçevesinde periyodik olarak gözden geçirilmiş ve ivedi bir şekilde uygulamaya konmuştur. Tüm bu çalışmalar personelimiz ile eşzamanlı olarak paylaşılmış, çalışanlarımızın da ortaya koyduğu yüksek bilinç ve iş birliği sayesinde KARDEMİR ve Karabük şehri salgın kaynaklı vaka sayısı baz alındığında oldukça başarılı bir sınav geçirmiştir. Bu sayede yılın ilk çeyreği üretim ve satış rakamlarında minimum olumsuzluklar ile kapanmıştır. Ancak, özellikle gelişmekte olan ekonomilerin bu belirsizlikten oldukça fazla etkilendiği aşikardır. Yaşanan olumsuzluklar, para birimimizin dolar karşısındaki değer kaybını da artırmıştır” denildi.

5 yılda yaklaşık 630 milyon dolar yatırım
Fabrikanın; çalışanlarına, paydaşlarına, Karabük’e ve ülkenin 2023 hedeflerine katkı vererek güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“KARDEMİR son 5 yılda yaklaşık 630 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştirmiştir. Ağırlıklı olarak uzun vadeli döviz kredileri ile finanse edilen bu yatırımlar belli bir döviz pozisyon açığı meydana getirmiştir. Bu yüzden, yabancı para birimlerinin Türk Lirasına karşı değer kazanması, mevcut döviz pozisyon açığımızın etkisiyle finansallarımıza olumsuz yansımıştır. Bununla birlikte, özellikle nakit akış süreci kontrol altında tutulmuş, verimliliklerimizi ve rekabet gücümüzü artıracak üretim politikası ile faaliyetlerimiz sürdürülmüştür. Köklü bir geçmişe sahip şirketimizin farklı ürünlerden oluşan geniş portföyü, güçlü üretim tecrübesi ve artarak devam eden katma değerli ürünleri geliştirme kabiliyeti ile birleştiğinde; somut sonuçların en kısa zamanda görülmeye başlanacağını biliyoruz. Fabrikalar kuran fabrika KARDEMİR; çalışanlarına, paydaşlarına, Karabük’e ve ülkemizin 2023 hedeflerine katkı vererek güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir.”
Şirketin 2020 yılı 1. çeyrek mali rakamları şu şekilde oldu:
“Konsolide net varlık 9 milyar 156 milyon 568 bin 396 TL, konsolide ciro 1 milyar 514 milyon 587 bin 85 TL, FAVÖK 137 milyon 368 bin 108 TL, FAVÖK marjı yüzde 9,1, FAVÖK TL/ton 242, konsolide net dönem karı -161 milyon 666 bin 585 TL.”

40 kişi görüş bildirdi

  1. Çadır Tiyatrosu

    Ah be finansçı, birileri şenkalsın, kasanın üstünde karabulutlar dolaşsın diye bu ittirilmisler senin kariyerini bitirecek ya ben ona yanıyorum.Yoksaki herkes senin 2018deki başarının gerçek mimarı olduğunu biliyor.

  2. Çiki çiki baba

    Yöneticilikte güven esastır. Sahanın güvenini çoktan kaybetmişlerdi üstüne birde 1 hafta olmadan en yetkili ağızlardan 200 Ve biraz üstü diye açıkladıkları rakam son haftada 162’ye düşüyor. Artık kimsenin güveni kalmadı bunlara. Maşa başında kalemle gösterdiğiniz başarıları sahada bekliyoruz.

  3. Kımıl

    Hayretler içerisindeyim. Bu zararda nerden çıktı şimdi? Şirketteki çürük elmalar ayıklanmış, ürün yelpazesi tavus kuşunun kanatları kadar renkli, leylegın kanatları kadar genişlemişti. Denizaltı parçası üretiyor, otomotivi tek elimize alıyor, savunma sanayi zaten cepte, Reisin açtığı yolda 2023 hedefine emin adımlarla koşuyorduk. Geldiğimiz son noktada ğozün göremeyeceği mikroptan medet umar olduk. Kandırdın bizi özkarabüklülülü. 2. Kattan sahaya bir inde gerçekleri gör artık.

  4. Karabük

    Bu ortamda çok da kötü bir performans değil. Önemli olan ne kadar hızlı geri dönüş yapabileceği. Açıklanan zarar Kardemir için çok büyük bir zarar değil. Kurdan kaynaklı zaten. İşi sıkı tutarlarsa , doğru adımlar atarlarsa kısa sürede tekrar kar görürüz diye düşünüyorum.

  5. Başbuğ Diyorki

    Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam mevki işgal etmek en büyük ihanettir.

  6. Yiyin Efendiler

    İnternet sitesinden finansal sonuçları inceledim. Şirketin 1 yılda geldiği durumu 68 trilyon kardan 162 trilyon zarara geçmesi ortaya koyuyor. Bir o kadar çarpıcı ve dikkatimi çeken başlıkta, ýonetim kurulu üyleri, genel müdür ve yardımcılarına sağlanan faydamı, yapılan guzellikmi, geçilen kiyakmi neydi, öyle bir başlık. Gelinen nokta. 2,3 trilyondan, 4,6 trilyon. Bir yılda. Nerdeyse 100 %lük bir artış. Sağladıkları fayda ortada. Kocaman bir sıfır. Sıfır olsa iyi bildiğin çukur. -162 trilyon, sadece 1 çeyrekte. Devam edin beyler, Karabuksporun bu inışle nerde durcagi belli degil, sirketide o hale getirdiniz.

  7. Ara Sıra Güler

    Ömer abisinin ve kendisinin hile ve desise ile fabrikadan uzaklaştırdığı insanların elde ettiği başarılarin haberlerine poz veren fotojenik kendi marifetinin haberinin altına niye imza atmıyor, o alışılmış pozlarından vermiyor anlamadım. Yandaş nette, tamda tahmin ettiğimiz gibi bu rezaleti bile başarı gibi lanse eden yorumlar yapmayı biliyorsanız altına imza atıp,pozunuda vereceksin ağa.Duydunuzmu fotojenik ve necaseti boncuklu dolusturduklari. Hadi bakalım bekliyoruz.Gülumseyin çekiyoruz.

  8. Gönderen

    Kardemir geçmiş bilançolarında zarar açıkladığı zamanlarda hep esas faaliyet karı yapıyordu. Bu dönem esas faaliyet zararı da yapmış. Yani bıçak kemiğe de değmiş bu sefer..
    Kardemir’den öncelikli mal alan büyük ortakların kendilerine ait olan demirçelik şirketleri kar mı etti, zarar mı etti? Aslında Kardemir’e yön verebilecek kişilerin Kardemir ile ticaret yaptıkları şirketlerine ait bilançolar da kamuoyu ile paylaşılması lazım değil mi? Kardemir’e rekor kar ettiren genel müdür niye apar topar Kardemir’den kovuldu?…..

  9. Finansçı Fan Klup

    Besleme net ve Derin aldıkları talimat ve bahşiş üzere kepazeligi başarı olarak lanse etmeye çalışıyor. Rakamları çarpıtıp şişiriyor.Yanlis zamanda yanlış fiyattan çok yüksek miktarda kömür alanlar, cevhersizlikten fırın durdurup kamuoyu baskısından apar topar tekrar yol verenler, sırça köşklerinizden çıkında stok sahalarını bi gezin. Hammadde planlayamamanizin , iş bilmezliginizin faturasını finansciya kesmeye kalkmayın. Finansçı sahipsiz değil. Aslanı yataktan kaldırmasınlar, finansciya süngü taktirmasinlar.

  10. BEKİR

    Hayatında 10 bin lirayı yan yana görmemiş Karabüklülülülü gibi üstün zekalılar ve 161 milyonu ucuz atlattı gibi gören yalancı netler.siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?Yada Karabükün tüm medyasını ecüş mecüş goren doğan görünümlü basın mensubu 161 milyon senin kazancına göre az mı geldi?O zaman sende para çok.Gerçi bizim aylık kazançlarimizda sana KIYTIRIK gelecektir.

  11. Haddeci

    Geçen yıl büyük icraat olarak davul zurnayla duyurdukları süpürük makinası vardı. Biz o makinayı temizlikte kullanacaklar saniyoduk meğerse geçmiş yılların birikimini silip süpürmede kullanmak için almışlar. Süpürün beyler süpürün, dibinide sıyırın, işçiye gelince ne verceniz görcez. Korona morona demeyinde. Bu zararla korononun alakası olduğunu bize anlatamazsınız.

  12. kategorize

    Bu 2.katın çaycısı bunların yediğine içtiğine ne katıyor arkadaş. Bunların kafa dumanlanmis, kendilerini başarılı olduklarına inandırmış halkida inandırmaya çalışıyorlar. Bizim bu laf salatalarını yememiz için ne yiyip iciyosaniz bizede vermeniz lazım. Hanı şu 1 senede 2,3ten 4,6 ya cikan yiyip ictikleriniz var ya işte ondan. Belki o zaman bizimde kafa sizinki gibi güzel olur. Hep derinden net olarak şak-şaklayanlara vermeyin gardaş

  13. Çemişgezekli

    Kimse kusura bakmasin ama biraz kendimi methedecem beyler. Eger Sayin Golbeki duzenli takip ediyorsaniz 22’sinde yazdigi yaziya yaptigim yorumu okumuşsunuzdur.Orda olacakları tek tek yazdım ve hepsi çıktı. Bu benim çok akıllı olmamdan değil bunların küçük akıllı olmasından. Neyseki vatandaş bunlar gibi değilde artık yemiyor. Allem kallem düşürdüler rakamı, sesini sesine benzettilerde kokusunu artık zaptedemiyorlar. Koku şehri bastı beyler. Ferah ola.

  14. Yol Operatorü

    Basın açıklaması da net olarak gösteriyorki icranın çok iyi yaptığı işler var. Tamam, piyasadan, hammaddeden, kaliteden ,yönetmekten anlamıyor olabilirler. Ama arkadaş adamlar harika mazeret üretiyor,algıyı yönetiyor. Bilmem neyimin nesi olsa şeyim olurdu, seydi saydı, cekle cakla iş götürüyorlar. Ayakta alkışlıyorum zira gülmekten oturamıyorum.

  15. Ray profil

    O süpürük makina merak etmeyin içeride foto verenleri de işe sarhoş gelen müdürlerı de süpürecek.Dün İ.T e bugün İ.T in salefini sırt dayayanlari da süpürecek.

  16. karbuksevdalısı

    karabük olmazsa olmazsı kardemır dır kardemır olmazsa karabuk buyuyemez kardemır zarar erderse karabuk zarar eder .en ıyısi kardemir oyak grununa profosyonel yoneticileri teslım edılmeli ozamna kar eder.böyle giderse çaycuma nın ilçesi oluruz malesef…

  17. Haddahane

    Öyle deme Ray profil.Yerin kulagı var.O mudür Uzaktan İ.T tarafından koruma altindaymış.Yaveri H.Ş.S ye koru onu talimatı vermiş.H.Ş .S de koruma altına almış onu.Bizim burda H.Ş.S gider ayyaş gitmez diyorlar.

  18. Operator

    Sevgili operatör bir uretim daha var.Yıllar sonra doğan görünümlü şahin üretimi durdu ama Basın görünumlü yalancı netler çıktı.Gercı onlar bizi dikkate almaz.Halkinı KIYTIRIK basını ecuş mecüş görur.o basın denenler iceride 17 bin ton ray nasıl hurdaya gitmis onu sorgulasın.Tabi biraz olsun kiytırıktan ahlaklari varsa.

  19. Musa

    Yol operatörü, bu kadar zeka kokan mazeretleri anca arge laboratuvarında üretmiş olabilirler.

  20. Şimendifer

    Şşşşstttttttt. Biraz sessizlik beyler. Adamların bilançodan daha önemli işleri var. Yeni aldıkları lokomotiflere isim düşünüyorlar. Böyle boş işlerle konsantrasyonlarını bozmayın.

  21. Musaya

    Öyle deme Musa kardeş.Şimdi Güleçleri bahane gosterirler.Bizi panik yaptırdılar zarar açıklattılar falan derler.Ama unutmasinlae bu Kardemir bir spor klubü değil.Batarsa klüp degil Karabük batar.oyun olsa keşke ama değil.Bazılari hala oyun zannediyor.şike olmaz burda.neyse sonuç o.ic sahadada aynı puan dış sahadada aynı puan alınıyor.Averaj hesabı mı?onlar hurda ve cevher alımında zaten kaybedildi.

  22. Yersen Yoğurt Sallarsan Ayran

    Cemisgezekli bir tahminde benden o zaman;
    Turkiyedeki bütün entegre tesislerin kol gibi zarar ettigi(yersen) bir ortamda sadece 162 bin liracik gibi,böyle küçücük, minicik, ecus mecuş bir zararcikla ilk çeyreği kapatma başarısı gösteren direktör ve yukarısı tüm idari kadroyu transfer etmek üzere arcelor mittal patronu lakshmi mittal görüşmelere başlandığını dow conese bildirdi diye bir haber okuyabilecegimizi net bi şekilde derinden düşünüyorum. Bakalım benim tahminde tutcakmı.

  23. BEKİR

    Sayın emekçiler bu arada RECEP AKYELLER esmışle Ulvi SONRADANGÖREN tüm kısımlari kontrol etmek icin general müdur tarafindan gorevlendirilmiş.Kardemir zarar ediyor susun ve zam istemeyin anlaminda cümleler kullanacaklarmiş.sahipleri òyle talimat vermis Demedi demeyin.6 ay sonra bu yazıyi paylaşmak zorunda kalabilirsiniz.so. model arabalarla işçi hakki aramayi onlar F.T öğretmemlerinden öğrendiler.uyanın ya uyanın lütfen

  24. Emekli

    Eskiden satış sahasına ürün taşımak için lokomotif lazım olurdu, şimdi çelikhane hurdaliga taşımak içinde ihtiyaç artmış. O yüzden aldılar herhalde lokomotif. Kaç taneyki acaba.

  25. Rimel

    Yolcu, tabela, duvar baca,göz boyama, reklamasyon işlerindeki uzmanliklarinin hakkınıda teslim etmeli. Şehre bakan duvarı hatırlasana.neyseki bunlar şirketi aşağı aşağı büyütürken ülkemiz yukarı büyüyor.

  26. Üj Bej

    Abe sen Diriliş Ertuğrul’a sponsor ol.
    Sonra gel Çöküş Üseyinde başrol oyna.

  27. 24/08

    Sözleşmede istediğimizi alamazsak net olarak derinden isteriz. 161 milyonu kucumsediklerine göre iyi hasat kaldırmışlar.

  28. Ajdar

    Ben nasıl popun starıysam bu başarıya imza atan bütün ekipte sektörün starıdır.3 nisanda konsere çağırırsınız artık.

  29. Coğrafyacı

    Yöneticiler maaş değil, finansal başarı üzerinden prim alsın.Gerci böyle bişey olsaydı bu arkadaşlar içeri çok borçlanırdı. Olsun en azından yapamayacak olanda gelip o koltukları lüzumsuz işgal etmemiş, yaninda bi suru işbilmezi getirmemiş, cemaatine bakip adam atamamiş olur. Ne demişler, neticesine güvenmeyen hasan dağına oduna gitmesin.

  30. Salladılar Ayran Oldu

    Dün ironik bir öngörüde bulunmuştum, bugün bahşişçi ecüş benide haklı çıkardı. Öyle bir sipariş yazı yazdiki birazdan 2. Kat sakinlerinin yorumlarıda altına düşmeye başlar. Arkadaş mızrak çuvala sığmıyor artık, bunlar çulunu yırttı. Sipariş yazılarla örtemezsiniz.

  31. Öz hakiki has geredelü

    Yönetim 2019 yılı ve sonrasında iş başı yapan ve şirket içinde pozisyonu değişenlere(2.kat dahil istisnasiz) 6 ay ”evde kal liyakatsiz” uygulamasi yapsın. Geride kalanlar şirketi şaha kaldırmazsa bende 162 milyoncuk zararı başarı gören, gösteren bahşişçiler yada dumanlı kafalar gibi olayım.

  32. Netezori

    Net taklacı beceriksizleri savunacam derken kendini ne hallere düşürdü. 20 bin okunma sayılarından 5 bin okunmalara şükreder hale geldi. İçerde herkes buna gülüyor. Yazık.

  33. Öz Finansçı

    Balance makeup, yani bilanço makyajı şirketlerin başvurduğu yöntemlerden biridir. 19 son çeyrekte 139, üstüné 162 milyon son altı ay topam zarar 300 milyonun üzerindedir. Arkasına sığındıkları koronanın gerçek etkisini içinde bulunduğumuz çeyrekte bunu da muhtemelen Temmuz başında açıklandığında göreceğiz. Ne yazıkki yine hatırı sayılır zararlar göreceğiz. Bu nedenle ihtiyaç duyacakları kredileri alabilmek, finansal görünümlerini bozmamak adına makyaj yapmaları doğaldır. Zira nerdeyse tüm finans şirketleri ve dahi kendileri zararı 200 civarında lanse etmiş bunu da sevgili meslektaşıma ihale etmeye çalışmışlardı, hala da çalışıyorlar.Onunla iyi geçinsinler zira önümüzdeki sürecin en kritik adamı o olacak.

  34. Vur Patlasın Çal, yine Çal, bir daha Çal

    Kömürcü kuzenler kulüpteki başarılarını!!!!! şirkettede gösteriyor. İstikrar sürsün, Karabük küçülsün, kuzenler alsın yürüsün, avokadoda arkalarını süpürsün. Tokmak elinde olan dış kapının mandalida kısķıs gülsün. Beceriksizlerde gozyumduklari karşılığı sefa sürsün(Allahtan korkuyorlar ya, ondan)

  35. 162 milyoncuk borç versene

    Bu Net sipariş üstüne yazı yazan bu kadar başarılı buluyor, iyi yönettiklerini düşünüyorsa elinde avucunda ne varsa senede yatırsın, yoksa kredi çeksin yada açığa alsın. Bunun yolları var, madem bu kadar güveniyor yapsın, alim belgelerinide sitesinde yayınlasın.Milleti yanlış yonlendirecegine kendi ön ayak olsun. Tabiii yazdıklarının nedeni tamamen duygusalsa o başka.

  36. Lüleburgazlülülülü

    Sevgili üj bej, yardımcı erkek oyuncu Asanımıda unutma be ya.

  37. Bumerang

    Bu sonuç normal, hatta bunlar iyi günlerimiz. İşlerin çok iyi gittigi bir şirkette nefsi hareket edip, şahsi menfaatini herşeyin önüne koyanların neticesi olan bu yetersiz kadrodan daha iyisini beklemek saflık olur. Bunlar bu fabrikanın, ülke ve şehir için ne ifade ettiğini idrak edemeyen, tirübine oynayan, geçirdikleri her günü kâr sayan insanlar. Kendilerinden beklenen finansal başarı değil. Bu nedenle kendilerinden asıl bekleneni başarı ile yerine getirdiklerinden yönetim çivi gibi arkalarında. Şirketin menfaatini herşeyden önce tutanlarida bu yüzden bir bir uzaklaştırdılar.

  38. Batıttırtmayacağız

    Biri poz verme ve gündemde kalma uzmani, diğeri bırak sektörü dünyadan haberi olmayan, pazartesi oglen gelmeli cuma ikindin gitmeli kankisi, öbürü geldiği görevin altında ezim ezim ezilen, biriyle diğerini yonlendirecekken yörüngeye oturup etraflarında fır dönen,ötekisinin geçmişindede bugün de faydası yok, acısı yıllarca sürecek ve sonra çıkacak abuk sabuk işler peşinde.Kariyer kurulu olmuş fabrikanın öz evlatları çalışır bizim beslemeler yer kurulu.Sonrada yok korona yok biz iyiydikde finansta yaydık falan. Hadi oradan hadi oradan sizi gidi heryolcular sizi.

  39. Optimist

    Düzelüü beee.

  40. İşte öyle

    Hurdacılar basıyordu talaşın içine tufalı bunlarda alıyordu tabi zarar eder.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.